S50LEA

Radioamaterski forum
Danes je 20 Avg 2018, 22:03

Vsi časi so UTC + 1 ura




Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 6 prispevkov ] 
Avtor Sporočilo
 Naslov prispevka: FT1000MP in PACKET USB
OdgovorObjavljeno: 16 Mar 2018, 23:35 
Odsoten

Pridružen: 13 Jul 2003, 03:29
Prispevkov: 2370
Kraj: Ljubljana - JN76HB
Živjo.
Tule se mučim, da bi spravil avdio signal skozi vhod na paket konektorju pri FT1000MP. Ok, za PACKET/LSB to dela, ampak za FT8 potrebujem PACKET/USB.
Morda kdo na hitro ve, kako prepričati PACKET mode, da dela tudi na USB? Kakšni menuji?
Oziroma, kako prepričati postajo, da sprejema signal skozi ta isti vhod na USB mode?

V naprej hvala.

_________________
VY 73 & GL, Dragan S55Z, EPC #0760
HAMtech - Toys for real CONTEST-ers and DX-ers


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: FT1000MP in PACKET USB
OdgovorObjavljeno: 17 Mar 2018, 07:17 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: 06 Jun 2002, 08:57
Prispevkov: 186
Kraj: Dob pri Domžalah
Mogoče pomaga?

http://lists.contesting.com/_yaesu/2004-05/msg00007.html

ali

http://ot1a.blogspot.si/2018/02/ft8-on-air-finally-yaesu-ft1000mp-mkv.html

_________________
73 Pibo S58WW ( ex YU3HP, YU3TDV )
http://www.qrz.com/db/S58WW


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: FT1000MP in PACKET USB
OdgovorObjavljeno: 17 Mar 2018, 19:36 
Odsoten

Pridružen: 13 Jul 2003, 03:29
Prispevkov: 2370
Kraj: Ljubljana - JN76HB
Hvala Primož,

Rešitvi na obeh linkih sta identični... Problem je, da pri tej postaji v menuju sploh ni izbire za PSK31... No delalo je tudi na drugi izbiri s tem, da sprejem dela, oddaja pa ne vem... nisem si vzel toliko časa, da bi brskal po nastavitvah offsetov in podobno... kontakta pač nisem mogel vzpostaviti. Sicer tudi sprejem ni enak, kot na USB mode... Preko mic vhoda in USB mode dela vse b.p... tudi avtorjem se ta rešitev ne zdi povsem ok...

Ker bi rad rešitev tudi za papigo v foniji, bom najbrž porabil kar patch vhod, ki je menda vzporeden mikrofonu, ampak dela v vseh modulacijah... Bom pač dodal še en RCA konektor ... pa mic se bo ob digitalnih načinih pač ven potegnilo...

_________________
VY 73 & GL, Dragan S55Z, EPC #0760
HAMtech - Toys for real CONTEST-ers and DX-ers


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: FT1000MP in PACKET USB
OdgovorObjavljeno: 17 Mar 2018, 20:04 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: 06 Jun 2002, 08:57
Prispevkov: 186
Kraj: Dob pri Domžalah
Ja Dragan ....

Sem prepričan, da boš rešil.

Jaz sem enkrat pri nekom pomagal rešit podobno stvar, ampak je tega že 10 let +...
Pa nisem prepričan, če je bil verzija postaje MP ali kaj drugega. Vem pa, da je bilo čisto netransparentno in nelogično. Sem pa malo "zarustan", ker več ali manj sedaj delam z VAC-ji... Tam so pa lahko druge težave. :wink:

GL

_________________
73 Pibo S58WW ( ex YU3HP, YU3TDV )
http://www.qrz.com/db/S58WW


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: FT1000MP in PACKET USB
OdgovorObjavljeno: 18 Mar 2018, 10:43 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: 02 Avg 2001, 01:00
Prispevkov: 206
Kraj: Domzale
http://lea.hamradio.si/~s53rm/FT-1000MP%20WSJT.htm

73

_________________
Goran ANDRIC, S55OO


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: FT1000MP in PACKET USB
OdgovorObjavljeno: 18 Mar 2018, 11:03 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: 06 Jun 2002, 08:57
Prispevkov: 186
Kraj: Dob pri Domžalah
Bravo Sine in hvala Goran!

_________________
73 Pibo S58WW ( ex YU3HP, YU3TDV )
http://www.qrz.com/db/S58WW


Na vrh
 Profil  
 
Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po  
Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 6 prispevkov ] 

Vsi časi so UTC + 1 ura


Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov


Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu
Ne morete urejati prispevkov v temi
Ne morete brisati vaših prispevkov forumu
Ne morete dodati priponk prispevkom

Išči za:
Pojdi na:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group