S50LEA

Radioamaterski forum
Danes je 16 Dec 2018, 17:21

Vsi časi so UTC + 1 ura




Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 4 prispevkov ] 
Avtor Sporočilo
OdgovorObjavljeno: 12 Nov 2017, 01:17 
Odsoten

Pridružen: 25 Maj 2004, 11:46
Prispevkov: 301
Kraj: velenje
Kupil sem Kenwooda Ts-590sg. Sedaj sem preko interneta naročil SDRplay pro2. Namestitev je dokaj preprosta . Zmeden sem samo ali to priključiti na DRV ali RX Antena rca priklop? V nekaj objavah na yootube je to storjeno preko DRV-ja a se v komentarjih pojavlja , da ta priključitev ni pravilna in lahko vodi do okvare sdr-sprejemnika. Prav tako me zanima , kaj se zgodi , če v primeru , da greš na TX in je zadeva preko DRV ..... ali ne gre moč odajnika v sdr in ga uniči ? Najbolj bi bil vesel , če mi kdo pomaga , ki ima omenjeno postajo . In je zadevo že preizkusil v praksi , tudi z drugim sdr sprejemnikom .

Hvala 73 ! s56izw


Na vrh
 Profil  
 
OdgovorObjavljeno: 12 Nov 2017, 19:02 
Odsoten

Pridružen: 18 Maj 2001, 01:00
Prispevkov: 60
Kraj: JN76hd
zz

DRV konektor ima dve funkciji, ki jih izbereš v meniju 85. Ko izbereš /Ant/ lahko na DRV konektor priključiš SDR ali kak drug sprejemnik.
Ko izbereš /dro/ pa na isti konektor lahko priključiš transverter ali kaj podobnega. Output je 1mW in v nobenem primeru ne moreš pokuriti vhoda SDR ali kake druge postaje.
RX ANT je vhod za dodatno sprejemno anteno.
DRV konektor omogočiš z daljšim pritisko na tipko METER. V primeru /dro/ se prižge pod S-metrom DRV, če pa imaš v meniju izbran /Ant/ pa se na desni strani displeja prižge *.
Verjetno pa si to tačas že naštudiral...
Te funkcije na DRV konektorju starejša verzija TS-590S nima.

73 Sine - S53RM


Na vrh
 Profil  
 
OdgovorObjavljeno: 12 Nov 2017, 22:38 
Odsoten

Pridružen: 25 Maj 2004, 11:46
Prispevkov: 301
Kraj: velenje
Sine , hvala za pojasnilo . To sem gledal tudi na yootube pa nisem bil 200 % siguren ali sem razumel pravilno . Sedaj bom brez strahu , pred dimom vse priklopil. Ali morda veš ?: kakšna je izguba v db v sprejemu preko sdrplay , glede na fiksno anteno ki jo sedaj uporabljam brez sdrplayerja ?

Hvala ?


Na vrh
 Profil  
 
OdgovorObjavljeno: 13 Nov 2017, 08:23 
Odsoten
Tečni Moderator
Uporabniški avatar

Pridružen: 11 Mar 2004, 14:42
Prispevkov: 2353
Kraj: jn76gh
Gre za klasičen delilnik, 3Db je cca izgube.

DRV izhod naj bo nastavljen na ANT in na displaju naj bo * (ko držiš tipko DRV, se pokaže na ekranu, kot je že vse napisal Sine).

Dela brez problema in lahko brez skrbi priklopiš tudi drugo postajo zaporedno, glej le, da ne boš ravno na isti FRQ, za vsak slučaj.

lp

_________________
Ex.S56WTT,S57WTT; All that is necessary for the triumph of evil is that good men do nothing.


Na vrh
 Profil  
 
Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po  
Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 4 prispevkov ] 

Vsi časi so UTC + 1 ura


Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov


Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu
Ne morete urejati prispevkov v temi
Ne morete brisati vaših prispevkov forumu
Ne morete dodati priponk prispevkom

Išči za:
Pojdi na:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group