S50LEA

Radioamaterski forum
Danes je 19 Nov 2017, 04:10

Vsi časi so UTC + 1 ura




Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 5 prispevkov ] 
Avtor Sporočilo
 Naslov prispevka: Postaja na PC?
OdgovorObjavljeno: 09 Maj 2017, 14:25 
Odsoten

Pridružen: 15 Nov 2006, 13:12
Prispevkov: 53
Kraj: Vojsko - Mrzla Rupa
Priloga:
Povezava iz postaje na PC 1.jpg [99.02 KiB]
Še ni prenešeno

Pozdravljeni!

Imam postajo IC-737
Log program od DL7UCX
Interface za ICOM
Ter program gonilnika za USB 2.0 SERIAL Adapter, 9-25 pin. Z povezovalnim kablom headphone adaptor 6.3 ki je priključen na postajo - izhod za slušalke, drugi konec pa 9pinski konektor povezan z kablom - USB 2.0 to serial adapter, 9pin. Kabel je OK pocinjen.
Interface povezava za krmiljenje postaje mi deluje BP ( frekvence mi fizično povezuje preko dx clustra na VFO z uporabo ucx loga )
Audio pa ne deluje ( ne slišim postaje na PCju ) Vse com porte sem preveril, tudi gonilnik je naložen. Prosim za nasvet. Na žalost nisem elektronik. Sem laik, le nekaj splošnega znanja imam v konstrutorstvu.

73 de S57NL!


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: Postaja na PC?
OdgovorObjavljeno: 09 Maj 2017, 14:33 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: 02 Avg 2001, 01:00
Prispevkov: 200
Kraj: Domzale
Zivjo!

Kabel na sliki je najbrz misljen za tipkanje telegrafije in ne za audio.

Kabel za audio moras povezati iz postaje (slusalke ali speaker out na zvocno kartico) da bos kaj pripeljal na PC. Ali pa ic ACC konektorja na micIN, LineIN na zvocni kartici...

73GL

_________________
Goran ANDRIC, S55OO


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: Postaja na PC?
OdgovorObjavljeno: 09 Maj 2017, 16:54 
Odsoten

Pridružen: 15 Nov 2006, 13:12
Prispevkov: 53
Kraj: Vojsko - Mrzla Rupa
Pozdrav!
Ja Goran kabel je za tipkanje telegrafije. Vendar mi povezava ne deluje.
Na zvočnikih PCja mi - če vklopim na ucx logu monitor - deluje tipkanje, naprej na postajo pa ne gre.
To bi rad vzpostavil. SSB ja ne potrebujem, ker delam preko mikrofona in pišem na računalnik.
73 de S57NL!


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: Postaja na PC?
OdgovorObjavljeno: 09 Maj 2017, 17:48 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: 06 Jun 2002, 08:57
Prispevkov: 177
Kraj: Dob pri Domžalah
Ojla!

Če so se ti gonilniki od vmesnika USB - COM vrata namestili OK potem bi bilo v programu verjetno še definirat kateri COM port uporabljaš in kateri signal v COM portu program uporablja za "tipkanje". Mislim na DTR ali RTS. Načeloma deluje oboje. Nekako boš moral na en način iz PC-ja na transceiver pripeljati še PTT.

Lahko pa delaš tudi z VOX-om (BK-in) ali s pedalom....

Mojih 5 centov... :)

_________________
73 Pibo S58WW ( ex YU3HP, YU3TDV )
http://www.qrz.com/db/S58WW


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: Postaja na PC?
OdgovorObjavljeno: 09 Maj 2017, 18:06 
Odsoten

Pridružen: 04 Nov 2012, 14:57
Prispevkov: 193
Če sklepamo, da ti COM port računalnik prepozna, potem moraš še v UCXLog odpreti menu: station/transceivers in tam nastaviti PTT/Key control:
- PTT +KeyLine
- com port, kot ga imaš na računalniku za to povezavo
- PTT in Key (low ali high)
- RTS in DTR (kot je pač definiran)

_________________
73, Iztok


Na vrh
 Profil  
 
Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po  
Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 5 prispevkov ] 

Vsi časi so UTC + 1 ura


Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov


Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu
Ne morete urejati prispevkov v temi
Ne morete brisati vaših prispevkov forumu
Ne morete dodati priponk prispevkom

Išči za:
Pojdi na:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group