S50LEA

Radioamaterski forum
Danes je 22 Nov 2017, 17:26

Vsi časi so UTC + 1 ura




Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 12 prispevkov ] 
Avtor Sporočilo
OdgovorObjavljeno: 01 Nov 2016, 13:28 
Odsoten

Pridružen: 25 Maj 2004, 11:46
Prispevkov: 294
Kraj: velenje
Prosil bi za nasvet oz. pomoč. Za prehod na tx bi rad izkoristil staro nožno stikalo , ki se je uporabljalo za šivalni stroj. Vse sem uredil ok , nacinil kabel in rca vtičnico in zadeva naj bi delovala. Deluje ko nanjo priklopim ohm meter ( sklene tokokrog).
Zadevo priklopim na back stran svoje ft-2000 na PTT a nič ... Zato me zanima ali moram vse skupaj omogočiti tudi v meniju postaje , ter kje ?

hvala 73!


Na vrh
 Profil  
 
OdgovorObjavljeno: 01 Nov 2016, 14:09 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: 05 Feb 2004, 09:05
Prispevkov: 1462
Naredi kratek stik s končkom žice ali cina na konektorju PTT (če gledaš z zadnje strani desno od DIN konektorja RTTY RCA zgoraj).
Antena naj bo priklopljena. RF power naj bo na minimalni moči.
Če ti preklopi na oddajo, potem tvoj pedal ne naredi ravno kratkega stika, ampak ima vmes še kakšen kos elektronike ali kaj podobnega.
V menujih ni potrebno nič nastavljati.


Na vrh
 Profil  
 
OdgovorObjavljeno: 01 Nov 2016, 15:25 
Odsoten

Pridružen: 25 Maj 2004, 11:46
Prispevkov: 294
Kraj: velenje
Hvala za tako hiter odg.


73!


Na vrh
 Profil  
 
OdgovorObjavljeno: 01 Nov 2016, 18:04 
Odsoten

Pridružen: 17 Nov 2001, 01:00
Prispevkov: 51
Kraj: Orehovski Vrh - G. RADGONA
Ojla!
A nima to "nožno stikalo" od šivalnega stroja v sebi reostat, oz. žični potenciometer, ki regulira hitrost motorčka?
Mogoče se motim. Mislim, da sem enkrat to razdiral in sem videl nekaj podobnega.
LP
S51VC


Na vrh
 Profil  
 
OdgovorObjavljeno: 01 Nov 2016, 20:14 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: 20 Apr 2016, 20:49
Prispevkov: 117
Kraj: Poljčane, JN76SH
S51VC napisal/-a:
Ojla!
A nima to "nožno stikalo" od šivalnega stroja v sebi reostat, oz. žični potenciometer, ki regulira hitrost motorčka?
Mogoče se motim. Mislim, da sem enkrat to razdiral in sem videl nekaj podobnega.
LP
S51VC



Iztok, se pridružujem mnenji Adija S55M in Marjana S51VC. Zelo verjetno je v pedalu reostat, ki skrbi, da se motor šivalnega stroja vrti s potrebnimi obrati. Boš moral zadevo razkopati in na primeren način v pedalno stikalo zmontirati mikrostikalo oz. primerno tipko. Potem bi morala zadeva delovati.

_________________
73 ES GL DE Robi, S58Y.

Član Radiokluba "Študent" Maribor- S59DXX.

Ex. YT3DK, S52DK.


Na vrh
 Profil  
 
OdgovorObjavljeno: 01 Nov 2016, 20:44 
Odsoten

Pridružen: 25 Maj 2004, 11:46
Prispevkov: 294
Kraj: velenje
Še enkrat hvala vsem ! Res je vse to drži. Vse skupaj sem vrgel v smeti in preko wimo naročil novega za par EURO . Poskusiti pa je bilo vredno :)


lep 73!


Na vrh
 Profil  
 
OdgovorObjavljeno: 02 Nov 2016, 09:07 
Odsoten

Pridružen: 18 Jan 2015, 14:47
Prispevkov: 131
Kraj: Tolminski griči, JN66VC
Napaka, jaz sem v pedal vgradil mikro stikalo in zadeva deluje perfektno že kar nekaj časa. 73

_________________
Rojstni dnevi so zelo koristni,......................


Na vrh
 Profil  
 
OdgovorObjavljeno: 08 Nov 2016, 15:31 
Odsoten

Pridružen: 04 Dec 2003, 08:06
Prispevkov: 358
Kraj: Ljubljana
Cenovno ugodno : http://www.ebay.com/itm/181400088563?_t ... EBIDX%3AIT


lp/73
S53V

_________________
janez


Na vrh
 Profil  
 
OdgovorObjavljeno: 08 Nov 2016, 17:55 
Odsoten
Tečni Moderator
Uporabniški avatar

Pridružen: 11 Mar 2004, 14:42
Prispevkov: 2263
Kraj: jn76gh
http://www.ebay.com/itm/SPDT-Nonslip-pl ... SwknJX1o7X

ali pa še bolj ugodno :) veliko tega je...

_________________
Ex.S56WTT,S57WTT; All that is necessary for the triumph of evil is that good men do nothing.


Na vrh
 Profil  
 
OdgovorObjavljeno: 08 Nov 2016, 20:47 
Odsoten

Pridružen: 02 Sep 2004, 21:04
Prispevkov: 343
Kraj: Hotavlje JN76BC
Citiram:
http://www.ebay.com/itm/SPDT-Nonslip-pl ... SwknJX1o7X

ali pa še bolj ugodno :) veliko tega je...


Prav tako imam tudi sam...

Priloga:
Stopalka.JPG
Stopalka.JPG [ 196.66 KiB | Videno 3152 krat ]


Sem zamenjal kabel za mehkejšega in dodal priključek, ter čez kontakte mikro stikal še 100nF kondenzator in feritni sodček.
Vse skupaj za manj kot 10€.

Zvone


Na vrh
 Profil  
 
OdgovorObjavljeno: 09 Nov 2016, 07:16 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: 23 Apr 2003, 13:46
Prispevkov: 447
Kraj: Prevalje
Pred časom sem nabavil Yamaha FC5. Gumiran pedal v kovinskem ohišju.
Edino kontakte na stikalu sem moral prelotati ker je bil skozi v stiku.

Cena je danes okoli 20-30€

Slika

_________________
73's de Alex / JN76LN \ Prevalje
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
PODXS 070 # 173 - EPC # 0066


Na vrh
 Profil  
 
OdgovorObjavljeno: 09 Nov 2016, 11:38 
Odsoten

Pridružen: 29 Avg 2007, 13:59
Prispevkov: 34
Kraj: Jesenice, Ljubljana
Yamaha ima tipično odklopni pedal. Kurzweil pa ravno obratno.

Imam dva pedala od IBM blagajn če koga zanima.

S50KL


Na vrh
 Profil  
 
Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po  
Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 12 prispevkov ] 

Vsi časi so UTC + 1 ura


Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost


Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu
Ne morete urejati prispevkov v temi
Ne morete brisati vaših prispevkov forumu
Ne morete dodati priponk prispevkom

Išči za:
Pojdi na:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group