S50LEA
http://forum.hamradio.si/

Novi ICOM IC-7300
http://forum.hamradio.si/viewtopic.php?f=7&t=17885
Stran 3 od 3

Avtor:  s51un [ 03 Sep 2018, 13:07 ]
Naslov prispevka:  Re: Novi ICOM IC-7300

Se še komu dogaja, da IC7300 sam od sebe menja frekvenčno področje pri WSJT FT8 načinom dela. PC je prenosni kitajc CHUWI. USB kabel je oklopljen in prisotnosti RF motenj nisem zaznal. Preklop se ponavadi dogaja, ko je postaja na poslušanju.

Avtor:  s55o [ 04 Sep 2018, 07:42 ]
Naslov prispevka:  Re: Novi ICOM IC-7300

Poglej, če ti mogoče ne menja načina dela USB/LSB etc...lahko da imaš kaj čudno nastavljeno v programu, če ti to menja
lp

Avtor:  s51un [ 26 Nov 2018, 18:12 ]
Naslov prispevka:  Re: Novi ICOM IC-7300

Včeraj sem se malo preizkusil v CQ WW CW QRP, 7Mhz, non assisted, žična antena, radio IC7300, N1MM+, prenosnik z atom procesorjem in dodaten monitor. Vmes sem se igral z nastavitvami programske opreme in uspel naredit 69 QSO samo s poslušanjem (cca. 7 ur), ODX, VK. Uporabljal sem zunanji monitor za opazovanje signalov. Monitor sicer ni tak, kot pri ta zaresnih SDR venda uporaben. Za celotno delovanje je sistema PC postaja je potreben samo USB kabel. Tokrat ni bilo težav s samodejnim preklapljanjem frekvenčnih področij, kot pri FT8. Na radijski postaji sem se samo občasno poigral s RF gain in CW filtrom. Zaključek IC7300 zame za to ceno ni slab radio. QRP pa je za .... potrpežljive :-) oz. , če bi imel boljše antene in QTH.

Avtor:  S59ZB [ 11 Jan 2020, 21:17 ]
Naslov prispevka:  Re: Novi ICOM IC-7300

S58Y napisal/-a:
Hoj!

Tisti, ki bi želeli delati z IC-7300 PSK-31, lahko za to uporabite samo USB kabel RTX-PC, ni potrebe po zunanjem modemu. Zadeva deluje v prvo. ....


Meni nagaja - HRD DM780 ne dekodira.
Ali lahko kdo pomaga?

73, S59ZB

Avtor:  S58Y [ 20 Apr 2020, 12:31 ]
Naslov prispevka:  Re: Novi ICOM IC-7300

Hoj!

Za vse tiste, ki bi želeli na 60m bandu (ali na katerem drugem obsegu) imeti bandscope.

Postopek:
1. aktiviraš bandscope.
2. pritisneš tipko EXP/SET na ekranu za cca 1 sekundo.
3. pritiskaš tipko na ekranu, da prideš na zadnji meni (4/4).
4. Pritisneš Fixed Edges.
5. izbereš meni 2.00-6.00.
6. popraviš meni No.3 na npr. 5.350 do 5.366. vsako alokacijo potrdiš z enter.
7. Greš ven iz nastavitev.
8. s tipko EDGE nastaviš bandsope na 60m.
7. Sedaj bi moral imeti tudi 60m banscope.

Tako si lahko nastaviš bandscope tudi npr. za RTTY na določenem obsegu obsegu (npr. 14,080 do npr. 14,140).

Stran 3 od 3 Vsi časi so UTC + 1 ura
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/