S50LEA

Radioamaterski forum
Danes je 26 Maj 2017, 14:10

Vsi časi so UTC + 1 ura




Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 9 prispevkov ] 
Avtor Sporočilo
 Naslov prispevka: Yaesu VX-6 umrl
OdgovorObjavljeno: 03 Sep 2013, 20:58 
Odsoten

Pridružen: 16 Maj 2013, 10:00
Prispevkov: 6
Pozdravljeni,
Imam omenjeno postajo sicer ze izven garancije.
Danes sem pri poslusanju radia (088.400) na postaji pritisnil gumb PTT. Ob pritisku omenjenega gumba se je postaja ugasnila in od takrat ni nic vec od nje.
Sedaj pa ne vem ali je to posledica pritiska TX na tem frekvencnem podrocju ali cisto naklucje?
Je morda ze kdo imel tako izkusnjo oz. ali kdo priporoca kaksnega majstra, ki bi omenjeno tezavo znal resiti. Ne pomaga tudi zunanje napajanje.

Hvala in lp


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: Yaesu VX-6 umrl
OdgovorObjavljeno: 13 Sep 2013, 14:29 
Odsoten

Pridružen: 16 Maj 2013, 10:00
Prispevkov: 6
Kot zanimivost, če bi še kdo imel podobno situacijo.
Tik preden sem hotel nesti postajo na pooblaščeni servis, sem na vhod (polnenje) priklopil napetost 16V z neoriginalnim napajalnikom. Postaja se je takoj prižgala in sedaj deluje :o .
Baterija ni bila prazna, poizkusil sem tudi z drugo in prav tako ni bilo efekta.


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: Yaesu VX-6 umrl
OdgovorObjavljeno: 26 Feb 2016, 19:06 
Odsoten

Pridružen: 28 Jan 2010, 16:58
Prispevkov: 9
A si to zrihtal ?
Mislim, da pritisk gumba, pa čeprav je nesmiseln ne bi smel biti vzrok


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: Yaesu VX-6 umrl
OdgovorObjavljeno: 27 Feb 2016, 22:50 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: 01 Apr 2014, 18:25
Prispevkov: 245
Kraj: JN75OT12LK Novo mesto
Glede na to, da ima Li-Ion baterijske celice je morda kaj povezano z njihovo zaščito. Ta ščiti pred prevelikim izpraznjenjem ali previsoko napetostjo pri polnjenju, kar je še slabše, saj se lahko konča s požarom. Ponavadi je tako, da v primeru, ko zaščita odklopi, je potrebno celico spet oživeti - na zunanje sponke baterijskega paketa je potrebno dati neko napetost, ki je cca. 4,6V*št. celic. Ko zaščitno vezje zazna to napetost, spet vklopi polnilno vejo in celice se lahko polnejo in seveda tudi praznejo. Morda v tvojem primeru ni štartalo polnenje celic in so ostale celice odklopljene od zunanjih sponk baterijskega paketa.


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: Yaesu VX-6 umrl
OdgovorObjavljeno: 01 Mar 2016, 10:12 
Odsoten

Pridružen: 16 Maj 2013, 10:00
Prispevkov: 6
Ni zrihtano, se pa da lepo poslušati radio, kar je tudi neka uporabnost :evil:
Baterija ni problem - imam dve identični postaji in če jih zamenjam med seboj je popolnoma enako...


l


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: Yaesu VX-6 umrl
OdgovorObjavljeno: 01 Mar 2016, 13:54 
Odsoten

Pridružen: 04 Nov 2012, 14:57
Prispevkov: 181
Pa si probal resetirati postajo na tovarniške nastavitve?

_________________
73, Iztok


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: Yaesu VX-6 umrl
OdgovorObjavljeno: 01 Mar 2016, 17:36 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: 22 Avg 2004, 16:41
Prispevkov: 720
Kraj: Poljčane, JN76SH
Hoj!

S59TT je temo objavil 3. septembra 2013 in zgleda, da že dolgo ni več aktualna.

Citiram:
MICROPROCESSOR RESETTING
To clear all memories and all other settings to factory defaults:
1. Turn the radio off.
2. Press and hold in the [MODE(SP S) SQ TYP ],[0(SET)], and [V/M(DW)MT] keys while turning the radio on.
3. Press the [F/W] key momentarily to reset all settings to their factory defaults (press any other key to cancel the Reset procedure).


Zelo težko bo resetirati postajo, če se je ne da vklopiti.

_________________
73 ES GL DE Robi, S52DK.

Član Radiokluba "Študent" Maribor- S59DXX.


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: Yaesu VX-6 umrl
OdgovorObjavljeno: 01 Mar 2016, 17:49 
Odsoten

Pridružen: 04 Nov 2012, 14:57
Prispevkov: 181
Morda pa je aktualna, saj je zadnja trditev (včeraj), da postaja dela samo na sprejemu:
Citiram:
Ni zrihtano, se pa da lepo poslušati radio, kar je tudi neka uporabnost :evil:

_________________
73, Iztok


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: Yaesu VX-6 umrl
OdgovorObjavljeno: 01 Mar 2016, 18:13 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: 22 Avg 2004, 16:41
Prispevkov: 720
Kraj: Poljčane, JN76SH
S57UHX napisal/-a:
Morda pa je aktualna, saj je zadnja trditev (včeraj), da postaja dela samo na sprejemu:
Citiram:
Ni zrihtano, se pa da lepo poslušati radio, kar je tudi neka uporabnost :evil:


Se opravičujem, ker nisem prebral vseh odgovorov. Torej postaja na RX dela. Po mojem mnenju bi se izplačalo pogledati v njeno drobovje, na povezavi je servisno navodilo.

Mimogrede se hitro vidi, če v PTT veji vse deluje kot treba:
Citiram:
Transmitter Signal Flow
(1) Transmit/Receive Switching Closing PTT switch S2001 on the AF-UNIT pulls the base of Q3007 (DTA144EE TL) low, causing the collector to go high. This signal is input to pin 45 (PTT) of CPU Q3032 (HD64F2266TF13), allowing the CPU to recognize that the PTT switch has been pushed. When the CPU detects closure of the PTT switch, pin 9 of Q3020 (TX) (BU2099FV-E2) goes high. This control signal is delivered to the RF-UNIT, where it switches Q1039 (2SA1774TL R) and Q1040 (2SA1774 TL R) to produce the TX con-trol signal that activates Q1031 (2SA1774 TL R). At the same time, PLL division data is input to PLL IC Q1020 (MB15A01PFV1-G-BND-EF) from the CPU, to disable the receiver power saver. Also, switching Q1030 (EMB3 T2R)to disable the receiver circuits. Then causing the red side of BUSY/TX lamp D3011 to light

_________________
73 ES GL DE Robi, S52DK.

Član Radiokluba "Študent" Maribor- S59DXX.


Na vrh
 Profil  
 
Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po  
Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 9 prispevkov ] 

Vsi časi so UTC + 1 ura


Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov


Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu
Ne morete urejati prispevkov v temi
Ne morete brisati vaših prispevkov forumu
Ne morete dodati priponk prispevkom

Išči za:
Pojdi na:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group