Napisal/-a S51AY » 15 Jun 2009, 17:37
V »skladišču« se vse najde, pa sem hitro našel vse potrebno in naredil kabel na PKT vhod. Dam na PKT mode, na oddaji je sprednji mikrofon res izklopljen, vendar širina, ki jo vidim na waterfalu je samo 500Hz. Obrniti moram WIDTH čisto v desno, da vidim 2.4KHz. To se mi nič ne dopade… Dam na SSB, tam je širina seveda OK, kot sem navajen, vendar je AFSK zvok na oddaji miksan z mikrofonom… Všeč mi je, da se nivo izhodnega in vhodnega zvoka na PKT konektorju da nastavljati iz menijev, manj je »telovadbe« iz PC-ja, ampak ni mi všeč »šraufanje« mikrofona. Potem odkrijem toplo vodo. V meniju 084 (J3E MIC SEL) se da izklopiti mikrofon, pa je aktiven samo audio vhod na PKT, ko delam digimode na SSB, tako da meni 084 nastavim na »dAtA«. Ko pa delam na SSB, nastavim ta meni na »Frnt«, pa mikrofon spet dela. Bravo jaz, to sem hotel ! Bolj se mi dopade sprememba nastavitve enega menija, kot pa da moram izvlačiti mikrofon. Tako da bom ostal kar pri tej konfiguraciji.
Z VOX se nisem igral, ker uporabljam PTT via CAT, pa tega ne rabim. Glede nastavljanja moči, deluje enako na SSB, kot na PKT, ni nobenih težav. Mislim, da je zaenkrat to najboljša rešitev, ene stvari so pa še odprte za kasnejši razvoj.
Zame je pa najvažnejše to, da »Magic« dela kot do sedaj. Zakaj hočem videti večjo širino na Waterfalu ? Kjerkoli na njem kliknem na nek signal, pa ga sprejema, če je dovolj močan. Imam boljši pregled na širokem delu spektra. Potem stisnem tipko »Magic«, sprejemnik vrže v CW mode, tako lahko uporabim CW filter, ki ga za začetek da na 100Hz. Kasneje ga po potrebi lahko še ožim. Signal pomakne v sredino sprejemnega pasu. Oddajnik pa je na SSB, na VFO B, točno na frekvenci sprejema. Ja, delam v Split načinu (RX na CW, TX na SSB). Tako da vedno oddajam isti ton, le signali se pomaknejo. Tako se tudi izognem korekciji nivoja signala, zaradi nastavitve EQ. A je že kdo poslušal PSK31 signal preko 50Hz filtra ? Potem še vključiš Contour, pa »gate trga«… Če bo koga zamikalo, da to preizkusi, mu rade volje razložim, sicer pa so vse informacije na FT-2000 House.
73 de Arpi-S51AY , HSC#1267, CTC#2268, EPC#3826, FH#1448, DMC#2139, 30MDG#3904, BDM#0288, TRC#005SLO, NDG#0851, HPC#451, ERC#0989
http://www.qrz.com/db/S51AY