s57MHJ napisal/-a:Alo...
Eto zdaj veš da postaja do diskriminatorja dela OK, napaka pa je vezana na delovanje SQ, ki pa je celo povezana z VOL nastavitvijo!? Del vezja za SQ se nahaja na IF UNIT, del za nastavitev in še kaj pa na motherboardu. Preveri v katero smer dela SQ potenciometer SQ odprt = vrednost potenciometra SQ zaprt= vrednost potenciometra (zraven pa še poglej ali je z elektrolitom C152? (zraven pina 11 IF modula) vse OK!?
LPJ
A to samo zmerim sq potenciometer k ma 20kohm kolk je odprt/zaprt takoj ko zacne delovati squelch/takoj k zgine sum?
Elektrolita pa nazalost ne najdem c152 najdu sem 164.
Potenciometer je na vrednosti 7.8kohma ko zacne squelch delovati(ko rata tisina).Na multi metru imam tocno 20kohm obmocje,potenciometer je tudi 20kohm,me pa cudi da potenciometer k je do polovice odprt gre od nule(cist na zacetku)pa do polovice takoj do 8Kohm naprej ostala polovica hoda potenciometra naredi pa samo od 8 pa do 8.5 Kohma korak.Je tukaj kej narobe?Potenciometer se na obutek ne zdi da bi bila nanost kakorkoli poskodovan.
Seveda ta meritev pride ven ce merim na sumu ce pa kdo govori se pa vrednost drasticno spreminja.
Recimo VOL potenciometer dela normalno do 20kohm edino cist na koncu potenciometra zadnji en mm hoda gre pa se malenkost cez 20kohmov
Zdajle sem sel tudi premerit pin 11 in ko SQ zapre se pojavi napetost 0.7v kot pise v nacrtu.
Zdej pa se tale kondlc najdm k je na isti zili.