Evo, včeraj dobil robo iz USA... Danes skuril postajo... pa najbrž tudi en konec USB III
Sem potem preverjal, zakaj se je posmodilo... V postaji (TS850SAT) sem pin 1 od 13-polnega DIN konektorja, ki je sicer NC, povezal na +12V za napajanje vmesnika (prav lepo je zgledalo pin 1 na pin 1)... Original kabel za USB III, katerega shema je tudi na NETu pa ima na pin 1 vezan TRX OUT2... ??? Jasno, tega prej nisem reverjal... RTFM metoda dela potem, ko gre vse narobe... No, in ker ni popustil USB III (ali pa morda tudi je), je pač postaja... malo je zasmrdelo po gumi, malo se je segrel kabel, ki gre na pin 1 in se zlepil s sosednjim, potem pa pol ure šraufanja, da sem našel skurjeno povezavo na plati levo spodaj (bognedaj da bi se skurila kakšna na zgornji strani, bi bilo preveč enostavno, hi)...
Pravzaprav sem nad zadevšno malce razočaran... predstavljal sem si, da bom signal, ki pride prek USB SOUND čipa tudi kje slišal... nič... lahko ga sicer posnamem, vidim v MMTTY, MMVARI, ... ampak slišati v slušalkah/zvočniku ga pa ne znam.
Alen, ti si to zadevo verjetno naštudial ... Kako hudiča povežeš zvok z ene zvočne karte in poslušaš na drugi?... S tem sem se hecal že prej, ker imam v PCju poleg tiste na mama plati še eno dodatno zvočno kartico, pa kakih hudih kombinacij nisem odkril, gonilnik za USB III zvočno je pa še dodatno omejen...
Vse ostalo dela od prve... CAT, CW, PTT, FSK, ... samo sounda ne spravim v postajo (no, če sem zasmodil drugi izhod, sem lahko tudi prvega in ne bo nič)... Ker je zadeva pin kompatibilna z USB II, sem USB III priklopil tudi na stari kabel in seveda dela b.p. razen prej omenjenega izhoda... No tudi USB II dela na novi kabel potem, ko sem povsod +12V prestavil na pin-10, ki je v postaji tudi NC...
P.S.: Shema ustreznega kabla na priloženem CDju je drugačna od tiste, ki jo prodajajo poleg USB III kot original kabel... In pin 1 NI VEZAN na konektor... mislm... ne.. eh...