Hojla,
Tudi
Andrej S56ZAB ni mogel mimo malčka, tako, da si je pred nekaj dnevi enega omislil in takoj zamenjal Linux z WinsiXP. Namestil je UIView in Atlas Slovenije, zraven namestil USB GPS sprejemnik, s krmilnim programom upravlja ICOMov sprejemnik PCR 1000, preko TNC in THD7 je povezan na UIview32 ali na Packet, s HamradioDeluxe/FT817 komanderjem pa je preko USB MicroHAM2 še vozil FT817 .... in to VSE NAENKRAT! Vmes pa je še gledal DVD film preko zunanjega USB DVD predvajalnika!
Ker mi ni dalo miru, sem si šel danes (5.1.2008) zadevo ogledat v RK Triglav, kjer je Andrej vse skupaj postavil na mizo, sam pa sem ročno namestil manjkajoče programe - N1MM (+MMVARI in MMTTY engine) za portable ctest setup
Po malce telovadbe so se na zaslončku pojavili prvi signali, upravljanje FT817 preko USB MicroHAM2 deluje b.p., S50CLX cluster preko WiFi povezave do Linksys 3G Routerja in preko UMTS v internet prav tako...
Ker je bilo nenavadno veliko signalov, sem hitro opazil, da teče ARRL RTTY ctest in za hec sva na 80m poklicala CQ kot S56ZAB/QRP in glej ga vragca, takoj sva dobila odziv... 10 QSOtov iz cele Evrope je šlo mimogrede, potem sva še pobrala par postaj med njimi nekaj S5 (spomnim se S53M in S58T)...
Zadeva dekodira signale presenetljivo dobro, s tem, da istočasno teče še par programov. Ker je klub trem USB portom le teh zmanjkalo, si je Andrej omislil še USB hub za dodatne porte za virtualne COM porte. Kot sem uspel preveriti, je konfiguracija trenutno takšna:
COM1 - GPS USB miška (za pozicioniranje na UIView in Atlasu Slovenije)
COM2 - USB MicroHAM2 za upravljanje FT817
COM4 - THD7/TNC za UIView/Packet
COM6 - Upravljanje ICOM PCR1000
Wifi preko Linksys 3G Routerja z UMTS kartico
Lokalna mreža v S53APR preko vtičnice RJ...
Druga dva USB porta sta bila zasedena s spominskimi karticami in USB mini miško. Na SD kartici je nameščen UIView z zemljevidi, na glavnem pomnilniku pa je OS in vsi ostali HAM programi. Kadar deluje Atlas Slovenije, so zemljevidi na zunanjem 1GB USB ključku, sam program pa je na glavnem pomnilniku. Prostora na njem je še za nekaj HAM programov ...
Zaslon je malce majhen in težko stlačiš vsa potrebna okna LOG programa. Verjetno bi vsaj malce pomagal 800 x 600 px namizje, ki se potem vozi gor/dol, pa še vedno bolje, kot da pri nekaterih konfiguracijskih oknih ne vidiš spodnjega dela, kjer so npr. tipke OK, ipd.
Problem sem imel z nameščanjem Loggerja32 ker je PC nenehno javljal, da so sistemske datoteke out of date (Kakšna ideja??). Ker ni bilo časa, se s problemom nisem več ukvarjal.. in Loggerja32 nisem namestil. Ura je bila namreč že pozna (igračkanje z napravico te potegne, da pozabiš na čas), pa sem jo hitro pobrisal domov...
Še kakšen info bo verjetno pripisal Andrej... TNX Andrej za test. Luštna igračka!