Katere acu baterije so boljse? NiMH vs NiCd? za Ukw postaje?

Vse o radioamaterski tehniki

Moderator: s55o

OdgovorNapisal/-a s56oa » 12 Apr 2005, 13:01

Zanimivo branje na temo NiMh in NiCd baterij:
http://www.ussc.com/~turner/nicds.html

73 de S56OA - Ognjen
Uporabniški avatar
s56oa

Kraj: Ilirska Bistrica, Slovenia

OdgovorNapisal/-a Gost » 12 Apr 2005, 13:39

S57XX napisal/-a:
IC napisal/-a:NI mi jasno kake slone ti vidis in kaj te tako moti.No vidim kaj te moti cisto normalno postavljeno vprasanje o baterijah o katerih ti nimas pac nobenega znanja ali pa iz tebe govori nadutost do prislekov in novih mladih clanov na forumu in ja mislim da bi mogu in ne samo mogu tudi zaradi svojih potreb to vedeti skoraj vsak radioamater.
...

Moti me, da nekdo, ki se ne predstavi in postavi vprašanje začne razgrajati, zakaj mu nihče ne odgovoril tisti trenutek. Koliko o tem vem pač ne moreš soditi ...

IC napisal/-a:Sej vem vrjetno si kaksen veteran,pa ce ze odgovarjam na groznje ti lahko povem se to kar si mislim glede tega k v klubih govorijo da se premalo radioamaterjev zanima za radioamaterstvo,to je glih zaradi takih kot si ti in tudi vcasih je bilo tako na CBju k se je mogu nekdo tvojega kova najdt in najedat mladini da rabis za Cb izpit.
...

Ne vem katere klube imaš v mislih, saj pri nas (pa še kakšnega poznam) veselo vzgajamo mlade operaterje. Dejstvo pa je, da je veliko mladine danes dosti bolj lene kot je bilo to včasih in želi priti do nekaterih rezultatov brez ustreznega znanja - potem je pa kup izgovorov, kako jih vsi ovirajo ...

IC napisal/-a:Ko sem se prijavljal nisem nikjer zasledil da moram svoje davcne in podobne podatke pisati zraven.Tudi pa ce se komu zdim zanimiv in ce kdo hoce delati zvezo zmenoj me lahko kontaktira pod zasebno in se lahko dobimo brez problema in to na kulturnem nivoju.
...

Nihče ne rabi davčne številke. Kulturni nivo se začne, ko se nekdo podpiše pod tisto, kar je napisal, ne pa da se skriva za vzdevke. Če te osnov komuniciranja in obnašanje niso naučili doma, te ne bomo niti mi. In res ne bo nobene škode, če nočeš nič imeti z nami.

IC napisal/-a:Razumem tudi UKW radioamaterstvo in tovrstno kulturo ...

Bojim se da ne razumeš, saj UKW ne pomeni nič ...

Jure

Ok o ham radiu.

Nima veze se opravicijum ker vidim da drugace nikamor nebomo prisli.
Ce z nekom nocem imeti opravka je to nekako z takimi kot si ti,OSTALE PA JEST NEBI MESAL V TA NESPORAZUM KOT JIH SAM HOCES.

Skrivam se ne ker sem ze napisal IN TOKRAT ZADNJIC da sem IC nick na tem forumu pridobil ko se nisem imel klicnega znaka,takrat sem sel tudi pogledat po forumu ce so samo klicni znaki hkrati nicki in sem opazil da temu ni tako,tako da ce te to moti se pac pritozi lastniku foruma in naredite prostor samo za pomembneze in udrihajte veselo po meni.

Seveda se enkrat se opravicujem za moje nekulturne,neznalske,primitivne,agresivne izpade in upam da bom cim manje potreboval vaso pomoc(v bistvu brez tvoje ker od tebe nisem dobil nic)in da bom cim manje pisal po tem forumu.
Gost

OdgovorNapisal/-a Gost » 12 Apr 2005, 13:42

s56oa napisal/-a:Zanimivo branje na temo NiMh in NiCd baterij:

73 de S56OA - Ognjen

Hvala za link :wink:
Gost

OdgovorNapisal/-a s56oa » 12 Apr 2005, 14:16

IC napisal/-a:

73 de S56OA - Ognjen

Hvala za link :wink:

Prosim. 8)

73 de S56OA - Ognjen
Uporabniški avatar
s56oa

OdgovorNapisal/-a s56a » 12 Apr 2005, 14:43

Ali pa sse enkrat preberite S53MV prispevke na to temo na tem forumu :-)
s56a

OdgovorNapisal/-a s56a » 12 Apr 2005, 14:48

73 de S56OA - Ognjen

>In the early 1950's, my mother lived, with her mother, stepfather, and siblings for several years on various islands in the South Pacific.

Neskoncno me spominja na www.cebik.com link o antenah!
s56a

OdgovorNapisal/-a s56oa » 12 Apr 2005, 18:38

s56a napisal/-a:

73 de S56OA - Ognjen

>In the early 1950's, my mother lived, with her mother, stepfather, and siblings for several years on various islands in the South Pacific.

Neskoncno me spominja na www.cebik.com link o antenah!

Če je govora o tej temi:
viewtopic.php?t=1325
... ne vidim, kaj od povedanega se tako dramatično razlikuje. Človek je pač na praktičen način povedal svoje. Drugače pa podaj link, da novopečeni najdejo informacije še iz S53MV zornega kota... :wink:

73 de S56OA - Ognjen
Uporabniški avatar
s56oa

OdgovorNapisal/-a s56a » 12 Apr 2005, 19:59

Treba urediti Lea dostop do S57RA CQ ZRS podatkovne baze, potem bo bazo S56AL doponil in kot obvezno branje za mlade radioamaterje bi bilo 32 S53MV clankov iz osnov elektro in radiotehnike! Potem dobijo pravico do postavljanja vprasanj brez moderatorjev :-)
s56a

Prejšnja

Vrni se na Tehnika

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost