Nazalost je cist isto kot je bilo.

Kaksna ideja?
Zanimivo je da ko jo prizges po recimo 1 uri NE delovanja,se neslisi nic,kasnjeje po 10 sekundah lahko premaknes potenciometer za kaksem mm vec(preden spet prekine) in potem spet 10 sekund za kaksen mm vec in tako naprej edino tm pri koncu (priblizno na polovici in naprej)pa obstane in zapira/prekinja skos.
Kot bi nek element rabil da se malo ogreje ali pa podobno.Da pa do konca ne gre ker je zdihan.Hmm zanimivo.
Zdele sem se se malo igral in je slo do polovice,ampak sem odkril da je tudi ta sum k ga slisim(se mi je zdel kr mocn)zelo svoh k je treba poslusat modulo in se vedno mi ne gre iz glave ta squelch zakaj ko ga zapres se vedno ali pa pocasi ugasa zelena ledica in tudi k se ni "segreta postaja" se ko squelch odpiras in na meji ko zapre sum se slisi tah hecn zvok(malo zapraska ne zapre tako ampak bolj dinamicno kot fade) ko je pa ze segreta se pa malo bolj zapre sum ampak sevedno nekaj nagaja ta zelena ledica. Mam obcutek da koncna za zvok ni kriva ampak kaj drugega ce je mozno,mogoce sprejemnik v postajci,samo nevem al se da kaksen navad enostaven element zamenjat tam ali je to samo za v smeti.
Tukaj sem prilozil sliko in mislim da je kriv tale tranzistorcek(pa dse zapira in odpira volte tako da je mozno da je kriv prav on ker naprej ne poslje do VOL knofa tak signal kot bi ga moral)ki ga nekako krmili SQ potenciometer,nato gre pa iz tranzistorcka se na VOL potenciometer(samo se najdt ga moram).Kaj pravis?
Zraven slike je se legenda kaj pomenijo rdece cifre in cifre v oklepajih ce ti to kej pomaga ali pove)
Je pa to transistor 2SC2712GR TE85R PO SERVICE MANUALU
Po katalogu Q112
[/list]