Yaesu ft-411 okvara izhoda za glasnost(Volume)

Vse o radioamaterski tehniki

Moderator: s55o

OdgovorNapisal/-a Gost » 05 Nov 2004, 20:01

Ja to sem pa ze napisal da ima 7.8kohm.Zmeril sem pa pri prizgani postaji glih takrat ko sql zapre.

Ker ce merim mi odpre sql,zato morm pa prvo brez instrumenta nastimati na zaporo in nato merit.

Pri ugasnjeni postaji pa kaze 6.9kohm na tisti pozicijo ki zapre sql(seveda vse skupaj na meji med sumom in zaporo)
Gost

OdgovorNapisal/-a s55e » 05 Nov 2004, 22:22

Saj me ni to zanimalo, hotels em vedeti ali je za izključitev šumne zapore potrebno 0E ali 20kE,

Sicer pa najina konverzacija ne spada najbolj na forum, temveč bolj v kakšno klepetalnico. Resnično sem želel pomagati a ugotavljam da ti manjka precej osnov. Torej vzami v roke kako knjigo in za začetek naštudiraj vsaj osnove, kako pa si opravil izpit (saj si radioamater z licenco?)!? Upam da se še najde nekdo, ki ti bo voljan še kaj pomagati - jaz resnično več nimam časa... :cry:

LPJ
s55e

OdgovorNapisal/-a Gost » 06 Nov 2004, 00:25

Hvala za tvoj trud,nisem hotel nikogar obremnjevati sem pac vprasal par stvari in na njih dobil tudi odgovor.
Da bi postaje in njihovo drobovje poznal tako kot nekdo ki jih popravlja to sigurno da ne.Ker ci bi tolk obvladal potem bi jo popravljal sam.

Drugace sem pa delal se par meritev po nacrtu in celo prisel do nekaj nepravilnosti nato je pa ena klemca naredila stik med dvema pinoma in je sedaj vsega konec,tako da bo postajca za dele.
Gost

OdgovorNapisal/-a s55e » 06 Nov 2004, 07:48

No to še ne pomeni da je za smeti... Poizkusi ugotoviti kje si naredil stik in kaj se je posledično zgodilo, neugodna lastnost tega da popravljaš na Accu packu je to, da ni tokovne omejtive in ima lahko kakšen stik zaradi izredno velikih kratkostičnih tokov iz NiCd resne posledice. Z malo sreče je mogoče nisi preveč pokvaril...
Pa mnogo sreče in še kakšno knjigo preberi (meni je v rosnih letih mnogo dala knjiga dr. Boža Metzgerja - Priručnik za radiamatere i tehničare), pa tudi fantje z lea strežnika ti lahko priporočijo še kaj uporabne literature.

LPJ
s55e

OdgovorNapisal/-a Gost » 06 Nov 2004, 14:33

Stik sem naredil na pinu 9in 10 in niti za iskrilo ni (to je trakec ki povezuje se drugo stran,kasneje se je pa zaradi telovadbe se ta trakec odtrgal,je bil ocitno ze svoh)tako da se mi je malo cudno zdelo,delal sem na adapterju ampak sem ga kasneje zaradi netocnih podatkov dal na 13.4v.

Sej nima veze ali jo bom pa nekomu prodal k jo bo za dele rabil pa je.
Gost

Prejšnja

Vrni se na Tehnika

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost