RFI/TVI HAM - DIGITALNA TV

Vse o radioamaterski tehniki

Moderator: s55o

Re: RFI/TVI HAM - DIGITALNA TV

OdgovorNapisal/-a S53K » 08 Okt 2010, 16:01

hi!
Foter je imel stari Sony TV, klasika nobenih težav, ob novem Samshit, beri Samsung pa so na 7MHz podobne težave. VF ne leti v TV antene "klasinčne"...tevmeč "nekam"... je pa pri nama razlika v anteni, sam imam faz. vertikalke, 100W ni problem, se pa pojavi recimo pri 500W. Vse feritne zaščite, vse ozemljitve etc so narejene, danes mi je padla še ena ideja... postajo/linear prestavit na drugi dve fazi, se pravi da bo TV na svoji. Tega še nisem poskusil.
Sporočim tokom vikenda o uspehu/ali pač ne. :roll:

s53v napisal/-a:Imam težavo s sosedom, ki je kupil nov Panasonic plazma televizor tip TX-P42G10E.

Televizor ima priklopljen na Lastovko in sprejem s Krima. Uporabljam FT 2000 in imam na izhodu še Bencher YA 1 Low pass filter. Stolp imam skoraj "idealno ozemljen preko več kot 100m valjanca + rob Lj. Barja " na koaksih pa imam še dodatne feritne zapore za zmanjšanje " Feedline Reverse Current-a ". Koakse imam od hiše do stolpa tudi zakopane 1m globoko v zemlji. Predvsem imam problem na 7MHz,kjer ga motim že z močjo nekaj več kot 20 W. En krak antene Inverted Vee je od njegove hiše oddaljen cca 8m. Inverted Vee je napajana simetrično preko feritnega baluna.

Na napajalni kabel sem mu vgradil RF filter, na antenski TV kabel ter na vse vhodne kable pa sem mu nataknil ferite. Žal ni nobenega vidnega izboljšanja. Ko vklopim TX na 7 MHz javlja, da nima signala. Letim mu direktno v televizor,saj ko odklopi Lastovko in gre na direktni digitalni sprejem motim potem še na višjih bandih. Na analizatorju sem gledal dušenje višjih harmonskih in jih na 7MHZ praktično ni. Prej,ko je imel analogno TV nisem z 100W nikjer od 1,8MHz do 144 Mhz imel problema. Ima kdo kakšen uporaben nasvet. :cry:

lp S53V
73 Simon, S53K
Uporabniški avatar
S53K

Kraj: JN75RX

Re: RFI/TVI HAM - DIGITALNA TV

OdgovorNapisal/-a s53v » 08 Okt 2010, 17:38

Se poklapa. Neka skupna točka je torej 7 Mhz.Ali je to na digitalnem TV neka medfrekvenca ali pa lokalni oscilator,ki je nekje v bližini.

lp S53V
Janez
janez
s53v

Kraj: Ljubljana

Prejšnja

Vrni se na Tehnika

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov