Uporabljam avto tuner FC-30 original Yaesu. Imam tudi ATAS 120 anteno. FT857 ima samo en izhod CAT. Ko daš gor recimo tuner potem imaš zadevo zasedeno (enako velja za linear, ga nimaš kam priključiti več) . Enako je recimo, če uporabljaš anteno ATAS 120 potem ne moreš uporabljati FC-30 tunerja. Je pa problem, ker se ti antena ne nastavi vedno na primerno doložćino in je še potrebno ji malo mogoče pomagati s tunerjem, potem jo je potrebno fizično prevezati antaneo in tuner, to pa se mi ne da preveč "šravati".
Sem potem še zvečer našel
http://www.w4wb.com/BHI/CAT%20Mate.htm CAT MATE, me zanima ali je kdo že to probal. Ker potem na forumih vidim, da zadeva ne deljuje za FT857, ker se uporablajajo isti pini za tuner in za PC komunikacijo in pride do težav.
Sem pa tudi zaseledil, da bi se naj zadeva res pri mikrofunu lahko priključila z neko Y zadevo nisem pa našel konkretnih odgovorov.
Zelo prav bi pršlo, ker v Loggerju vedno pzabim kaj band ali pa kaj preklopiti in potem moram vedno popravljati dnevnik nazaj, postaja pa je zelo dobra, da lahko skačem med vrsti dela in bandi kakor mi je volja. Ena veza na 50MHz potem pa čes minuto na 14 MHZ in potem čez dve minuti na 2m in je to zelo dobro je pa precej klikanja po Loggerju, da ne pozabiš kje kaj, da bo prav zabeleženo.
73 de S59KM !