WLAN projekt...

Vse o radioamaterski tehniki

Moderator: s55o

OdgovorNapisal/-a s56a » 12 Maj 2006, 17:36

s57x napisal/-a:Jutri, 13.4. bo ob 08.51 ščip! Predlagam, da se temu primerno obnašamo. Je pa zanimivo, Marjotu očitno vsaka polna luna da elana, nekateri se dajo celo sprovocirati itd. Že dolgo časa. Pazite se ga jutri v ARG!

Jura, slabo kaze za ARG. Polna luna ali spomladanska utrujenost me daja in sem celi dan v postelji z wireless namesto popravila IC-720 :P

Sem sicer brontos, nekaj ur pa tudi nekaj cina sem porabil pri gradnji zdaj že očitno zastarelega PR omrežja. Zanima me, kdo vraga, se bo lotil izgradnje novega pa vzdrževanja le tega, ko pa imamo že z obstoječim zadosti dela. Prav rad bi slišal, kaj bi počeli z novimi povezavami, ko še obstoječih ne rabimo prav veliko. In kje bi postavljali škatlovje? Morda celo kakšen vizionar misli, da bomo naredili enostavno zamenjavo - staro za novo.

Prav rad bi prebral, kako naj bi cela reč izgledala!

73 Jurij, s57x

Kot bancnik dobro ves, da je vecina PR oprema zdavnaj amortizirana. Za nakup nove profi za 2,4 GHz bi verjetno zadostovala ZRS sredstva namenjena vzdrzevanju omrezja. Verjetno vizionar S53MV ne bi bil uzaljen ampak nekaj drugih parcialnih interesov bi bilo prizadeto.

In na koncu naj citiram Marka, S57MMK, ko sem ga zdavnaj vprasal za nasvet okrog nabave sodobnejse PR opreme: Ti si v dusi radioamater in zato izberi najdrazo pot do interneta! Hitro sem presedlal na bolj zanesljive zice in zdaj TV kabl.
s56a

OdgovorNapisal/-a s57x » 12 Maj 2006, 18:52

Ajaj, Mario, lani ob tem času si deloval prav mladostno, eno leto več ne bi smelo tako negativno delovati nate.
Žal imam jutri druge obveznosti, drugače bi se zagotovo udeležil ARG, čeprav v življenju zadeve (žal) še nisem videl od blizu. Hec bi pa bil. Morda bo ponovitev v jesenskem roku in lahko sestavimo špecialno ekipo.

Ja, se strinjam, da je "stara" oprema že amortizirana. Prepričan pa sem, da druge še zelo dolgo ne bo. Izkušnje mi govorijo, da je vse polno teoretikov, ko je pa potrebnko kakšno reč narediti, ostane nas par mon. Žal pa smo od tistih pionirskih časov dobili nekaj let in kilogramov, zgubili veliko volje in tudi lastnega denarja ne bi več prav veselo vlagal v skupne projekte.

Še vedno imam titulo najbolj žleht S5 hama, zato lahko rečem: še to, kar imamo, ne znamo pametno uporabiti.

73 Jurij, s57x
s57x

Prejšnja

Vrni se na Tehnika

Kdo je na strani

Po forumu brska: Google [Bot] in 1 gost