S50LEA

Radioamaterski forum
Danes je 31 Okt 2020, 05:08

Vsi časi so UTC + 1 ura
Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 1 prispevek ] 
Avtor Sporočilo
 Naslov prispevka: Pogodba ARON
OdgovorObjavljeno: 13 Dec 2018, 12:37 
Odsoten

Pridružen: 17 Jan 2006, 13:13
Prispevkov: 2
Kraj: BREŽICE
Pozdravljeni!

Ne vem kaj se dogaja na zvezi. Dne 23.11.2018 mi je predsednik ZRS Bojan Majhenič poslal pogodbo naslovljeno na upravno postajo Koper ne na Brežice, brez 5-ih prilog, katerih nimamo, in jih že 4 leta poskušamo neuspešno pridobiti. Nanje se navezuje poslana pogodba. Gospod Majhenič mi je grozil po telefonu, če ne bom podpisal pogodbe, nam bo vzel ARON opremo, katera pa je last Ministrstva za obrambo, ki je v obdobju 2003 in 2018 nakazala ZRS 231.351,83€. V obdobju predsednika Majheniča 174.664,00€, mi pa smo na reverz dobili približno za 3000,00€ opreme. Točnost podatkov lahko preverite na aplikaciji za prikaz porabe javnega denarja https://erar.si/. Zadnje nabavljene opreme nam noče niti izdati, niti razložiti zakaj ne že skoraj dve leti, kljub pismeni zahtevi pred skoraj enim letom. Zadnji rok podpisa pogodbe je določen datum 5. december 2018. Seveda je bila pogodba na hitro sestavljena zaradi pritiska naše upravne postaje na predsednika ZRS. Ker se predsednik zaveda, da je kršil pogodbo z Ministrstvom za obrambo, hoče sedaj to na hitro popraviti. Seveda pogodba ni usklajena in sprejeta na upravnem odboru in je plod enega ali par udeležencev. Zgleda, da nekaterim to odgovarja. Danes dobim pošto, da se bo pogodba usklajevala na sestanku 18. decembra. Ne vem, kaj je z vami!? Ali živite vsak na svojem planetu? Strinjam se s Tilnom, da je pogodbo treba najprej uskladit med upravnimi postajami, šele potem usklajeno podpisati. Pred tem pa moramo dobiti priloge, ki so predmet pogodbe. Naša upravna postaja Brežice je prva, ki to želi storiti. Podpisati usklajeno, transparentno pogodbo, ki bo jasno in enostavno napisana brez kakšnih skrivnosti. To si prizadevamo že več kot 5 let neuspešno. Mi smo se ponudili, da pomagamo pri sestavi pogodbe. Poslani predlogi so bili zavrnjeni. Celo tako daleč so šli, da nas utišajo, da so nas izključili iz KVP tekmovanja na podlagi našega video posnetka, ki smo ga prostovoljno poslali. Iz posnetka je nesporno vidno, da smo delali v skladu s pravili. Na našo pritožbo se že več kot tri mesece ne odzivajo kljub poslanim nešteto elektronskih pošt in uradno preko Pošte Slovenije s povratnico, ki dokazuje, da so pošto dobili. To vse skupaj dokazuje, da je v zvezi nekaj hudo narobe.
Takšnega ponižanja, obsojanja in sovraštva od ZRS naš klub še ni doživel, le v obdobju, ko ZRS vodi Bojan Majhenič.
Ne vem, če ste tudi drugi dobili pogodbo po pošti, ali samo mi. Če ste jo dobili, jo dobro preberite.

Mogoče je sedaj čas, da upravne postaje in vsi člani sami sestavimo pogodbo, ki bi bila transparentna brez kakšnih skrivnih dodatkov. Pogodba mora biti v vsaki točki nedvoumno napisana tako, da je ne bo mogel nihče v prihodnosti izrabljati za svoje namene. Zveza noče z nami sodelovati pri sestavi pogodbe, ampak jo hoče spet enostransko sestaviti v svoj prid, da bodo lahko delali s sredstvi kot do sedaj. To mi je predsednik sam povedal po telefonu, da ne želi sestavljati pogodbe skupaj z upravnimi postajami. To pove vse, kakšen odnos ima zveza do vseh nas.

Namenoma sem čakal skoraj dva tedna ,da vidim vaš odziv na pogodbo ampak zaman. Ali se z vsem strinjate ali se ne upate nič napisat. Jaz še zmeraj trdim,da ARON ni prostovoljna dejavnost. Država rabi rezervne zveze po evropski direktivi in je izbrala najcenejšo varianto.
Jaz menim ,da za naše delo dobimo bistveno premalo. Ta cena bi morala biti najmanj 10x višja.Uporabljamo svoj čas ,sredstva ,vozila ,gorivo itd da ugodimo državi. Za to dobimo delček nabavljene opreme na reverz ,ki z njo popolnoma ne transparentno upravlja ZRS.Še po vrh skupaj ni v duhu radioamaterstva. Radioamaterstvo je prostovoljno vzpostavljanje radijskih zvez kar ARON seveda ni.Še za nagrado smo predsedniki finančno odgovorni za opremo.Mi menimo ,da bi bilo potrebno ARON delovanje izločiti iz ZRS in ustanovitev čisto posebej društvo,ker se bojim ,da transparentnosti na ZRS ne bomo nikdar dosegli. Tako imajo urejeno v sosednjih državah. V kolikor se ne bomo uskladili glede pogodbe ,bo naša upravna postaja nadaljevala samostojno pot v ARONU in podpisala sama z ministrstvom pogodbo ,kar se že kar aktivno pogovarjamo. Najbolje bi bilo ,da stopimo skupaj,saj tako smo lahko bolj uspešni.


Jaz osebno menim ,da sestanek na Vranskem ni najbolj primeren za usklajevanje pogodbe. Pogodbo bi bilo potrebno uskladiti preko mailov ARON grupe saj ni nikakršnih skrivnosti. Moj predlog je ,da se vzame čas in stvari uskladi do izvolitve novega upravnega odbora. Volitve so za nekaj mesecev in nebi bilo prav ,da podpisujemo z trenutnim upravnim odborom ,kateri ni zaupanja vreden.Če smo tako dolgo čakali ,lahko počakamo še par mesecev in dobro sami pripravimo pogodbo in jo damo na mizo novem upravnem odboru in seveda novem predsedniku ZRS. Upravne postaje smo zaslužne za delovanja ARONA za to so škarje v naših rokah.Ne smemo si dovoliti ,da z nami upravljajo drugi ki so cilji popolnoma drugi ne pa ARON .Jaz predlagam za vodjo managerja ARONA Tilen Cestnika saj iz trenutnega managerja Zamude ni nič . Vse stvari ureja Tilen vsi ostali so se zavili v molk in tišino.Vem ,da tudi Tilen nima podpore v upravnem odboru ,za to ga moramo vsi podpreti.Tilen je za delovanje ARONA naredil daleč največ in mu izražam čestitke v mojem imenu in imenu naše ARON skupine v Brežicah.Pri nas bo imel zmeraj podporo moralno in tehnično če bo želel. Moramo se pa tudi zavedati ,da brez vseh upravnih postaj in posameznikov ,ki so vložili ogromno truda in časa ne bi bilo nič.

Stopimo enkrat skupaj . Izklopimo slovensko foušljivost in naredimo nekaj dobrega na kar bomo ponosni in tudi nekaj od tega imeli.

Napišite svoja mnenja in predloge brez strahu ,tako in tako bomo mi v Brežicah vse krivi. Več glav več ve.
Naši predlogi so v priponki.Naša upravna postaja Brežice S50ABR bo podpisala pogodbo samo v primeru :

1.Da bo imel klub ali upravna postaja nekaj od tega. Ne govorim finančno ampak v opremi .Mi bomo seveda delali prostovoljno.Država nameni za to sredstva ,katera morajo biti sorazmerno razdeljena na upravne postaje in z njimi treba transparentno upravljati.

2.Da bomo delali v duhu in kodeksu radioamaterstva.

3.Da bomo so odločali avtonomno o nabavi opreme in delovanju ARONA.

4. Da bodo vsi dokumenti vidni vsem upravnim postajam brez izjeme.

To so naša glavna stališča katera morajo biti v pogodbi.Predsednika Bojana Majheniča javno sprašujem:

-Zakaj naša upravna postaja ne more dobiti kopijo
pogodbe med ZRS in Ministrstvom za obrambo o sofinanciranju po pošti
-spisek nabavljene opreme za ARON ekipe od leta 2002 do 2018
-poročila, ki se pošiljajo na Ministrstvo za obrambo za vsa leta
-spisek opreme, ki pripada upravnim postajam
-zakaj nismo dobili zadnjo nabavljeno opremo
-zakaj nam ne želite odgovoriti na uradno poslano pošto, zakaj opreme nismo dobili
-kje je nabavljena oprema v vrednosti 231.351,83€, kar je bilo nakazano ZRS od Ministrstva za obrambo in je izrecno namenjeno za nabavo opreme za ARON ekipe. Tako trdi tudi sam predsednik. Trdi, da imajo vsako leto revizijo iz strani ministrstva, zato menim, da ne bo to težko pokazati. ARON ekip je 13. 13 x 3000,00€, kar smo mi dobili v opremi, je vse jasno.

Želeli bi videti naslednje dokumente, ki so priloge zadnje pogodbe.

-Pogodbe med ZRS in Ministrstvom za obrambo o sofinanciranju ARON ekip
-Dokument o merilih opremljanja ARON ekip
-Dokument o organiziranju in usposabljanju ARON ekip
-Načrt aktiviranja ARON ekip
-Merila nabave opreme

Pozivam predsednika Bojana Majheniča, naj zbere pogum in se udeleži sestanka in pogleda v oči ljudem-radioamaterjem neizmernim strokovnjakom za zveze, ki vlagajo veliko svojega časa, svojih sredstev-materialnih in finančnih za delo v ARONU in jim pojasni vsa zgoraj postavljena vprašanja. S seboj naj prinese kopije dokumentov, ki so zgoraj navedeni in jih razdeli ARON regijskim ekipam in s tem pokaže vsaj malo spoštovanja do vseh nas. Vsi klubi imajo pravico videti vse dokumente, ki so na zvezi, saj so klubi tudi soustanovitelji zveze. Ti dokumenti so povezani izključno z ARON-om in jih morajo imeti vse regijske ekipe ali ne?
Mislim, da 13 kopij ne bo preveč finančno obremenilo zveze.

Priponke:

-naši predlogi pripombe na pogodbo
-pogodba z pripombami


Želim vam veliko uživanja v radioamaterskem hobiju in obilo zvez sreče in zdravja v letu 2019.

LP

Predsednik radio kluba Brežice S59ACP in vodja ARON ekipe S50ABR
Dušan Kostrevc
--
Radioklub Elektron Brežice
S59ACP
Trg izgnancev 12a
8250 BREŽICE
e-mail: s59acp@gmail.com
telefon:


Priponke:
aron pripombe.pdf [111.91 KiB]
Prenešeno 207 krat
Na vrh
 Profil  
 
Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po  
Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 1 prispevek ] 

Vsi časi so UTC + 1 ura


Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov


Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu
Ne morete urejati prispevkov v temi
Ne morete brisati vaših prispevkov forumu
Ne morete dodati priponk prispevkom

Išči za:
Pojdi na:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group