S50LEA
http://forum.hamradio.si/

Težave s povezavo FT1000MP MARK-V in RMS Express v Winlink
http://forum.hamradio.si/viewtopic.php?f=62&t=18609
Stran 1 od 1

Avtor:  S56AFJ [ 06 Dec 2016, 16:57 ]
Naslov prispevka:  Težave s povezavo FT1000MP MARK-V in RMS Express v Winlink

Pozdravljeni!

Tudi Radio klub Laško S59GCD je povezan z Winlink omrežjem za ARON, vendar z velikimi težavami.

Precej tezav sem imel z radijsko postajo FT1000MP MARK-V Field v digitalnem nacinu (PKT) in RMS Express programom pri povezovanju s prehodi Winlink/Winmor. Povezave sploh nisem mogel vzpostaviti. Pri preverjanju z drugim delujočim stupom sem ugotovil, da nasa postaja oddaja 880Hz nizje. V programu sem ročno popravil frekvenco pa tudi ni šlo - verjetno napačna modulacija. Pri resevanju problema se je aktivno vkljucil Matjaz S57MK. Po posvetovanju z drugimi radioamaterji je prisel do zakljucka, da program RMS Expres posilja preko CAT v postajo drugacne parametre kot so nastavljene v MENIJU 8-6, ki so s pritiskom 1s na PKT gumb nastavljene na USB modulacijo.

Da sedaj povezava dela, sem, po navodilu S57MK, izkljucil CAT, povezal PC s kablom na PTT radijske postaje in audio signali povezal po kablu na PACKET port tako, da dela VOX v PKT User nacinu. Ker pa je CAT izklopljen, je potrebno na FT1K ročno nastavljati frekvenco.

Edina resitev je, da parametre popravi programer RMS Express.

Sicer pa v digitalnem delu s to isto radijsko postajo z drugimi programi (HamRadioDeluxe, WSJT-X in WSJT-10) sploh ni problema.

Hvala Matjažu S57MK za pomoc.

To je napisano v vednost tistim, ki so ali bodo imeli enake težave.

73 de s56afj Janko

Stran 1 od 1 Vsi časi so UTC + 1 ura
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/