S50LEA

Radioamaterski forum
Danes je 29 Maj 2017, 06:43

Vsi časi so UTC + 1 ura




Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 39 prispevkov ]  Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja
Avtor Sporočilo
OdgovorObjavljeno: 10 Okt 2007, 21:03 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: 23 Maj 2001, 01:00
Prispevkov: 748
Kraj: Ilirska Bistrica, Slovenia
S56ZDB napisal/-a:
Koliko je uporaba SSL čez IP čez radioamaterske valove v skladu s 14. čl. PUARP 2006 (s določbo o "odprtem besedilu")?

73

S56ZDB


Nekateri (če ne celo preko 90% uporabnikov) do tovrstne storitve na Lei dostopamo preko interneta. :wink:

73 de S56OA - Ognjen

_________________
Member of S59DGO
http://www.s59dgo.org


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 10 Okt 2007, 22:33 
Odsoten
LEA Admin

Pridružen: 15 Okt 2005, 21:44
Prispevkov: 121
Kraj: Medvode - JN76ED
s52aa napisal/-a:
Kje pa dobim LEIn certifikat?


Za mail, bi ti moral poštni odjemalec urediti te zadeve, pri meni v thunderbirdu zadeva dela UFB.

Enkrat te vpraša če sprejmeš certifikat in potem imaš mir.


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 11 Okt 2007, 07:41 
Odsoten
LEA Admin

Pridružen: 15 Okt 2005, 21:44
Prispevkov: 121
Kraj: Medvode - JN76ED
S51QA napisal/-a:
Andrej,

kaj bi lahko bil vzrok, da pri ftp uploadu lea tolikokrat zašteka? Poskusil sem že vse možne nastavitve. Ravno včeraj, ko sem prenavljal S57Cjev contest page, me je spet jezilo... :wink:

Sicer pa tnx za vse izboljšave...!

GL de Bojan, S51QA


Bojan, sicer ti ne znam pojasnit zakaj so problemi z ftp-jem, vendar ti predlagam uporabo protokola SSH, je bolj varen, saj vse podatke kriptira, vključno z geslom. Za Windowse imaš super programe kot naprimer WinSCP in če ljubiš komandno vrstico imaš na tej strani odlična orodja za delo s SSH protokolom.

Jaz do danes še nisem imel problemov s SSHjem na lano. ;)

Lp
Luka

ps: Pri WinSCPju lahko izbiraš kakšen pogled želiš imeti, na voljo je pogled podoben Norton Commanderju oz. Total Commanderju ali pa pogled tak kot je pri Windows Exploreju.


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 11 Okt 2007, 07:42 
Odsoten
Moderator

Pridružen: 16 Nov 2004, 10:33
Prispevkov: 428
Kraj: Prelog, JN76HC
Ja če izklopim AVG me res vpraša in stvar deluje.

Če kdo ve. Zakaj AVG napiše, da se poveže na forum.hamradio.si????


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 11 Okt 2007, 16:36 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: 20 Maj 2001, 01:00
Prispevkov: 187
Kraj: Maribor JN76UN
Zdravo ..

AVG? Verjetno je tole antivirusni program ne? Po mojem isce proxy server preko katerega bi se nadgrajeval. Nastavi mu rocno proxy, pa bi zadeva morala delati.

Lp.
Srecko
S57WOS

_________________
Kaksna sreca, da je to samo hobi.


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 11 Okt 2007, 18:58 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: 23 Maj 2001, 01:00
Prispevkov: 748
Kraj: Ilirska Bistrica, Slovenia
s52aa napisal/-a:
Ja če izklopim AVG me res vpraša in stvar deluje.

Če kdo ve. Zakaj AVG napiše, da se poveže na forum.hamradio.si????


Zato ker se tudi res povezuješ tja, kamor pravi, da se povezuješ? :wink:

73 de S56OA - Ognjen

_________________
Member of S59DGO
http://www.s59dgo.org


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 11 Okt 2007, 20:26 
Odsoten
LEA Admin

Pridružen: 04 Mar 2005, 20:16
Prispevkov: 175
Kraj: Ljubljana
s52aa: tegale z domeno ne bi znal pojasniti. Hecno. DNS je, kolikor jaz vidim, pravilno nastavljen. Lahko, da je izvor problema v sistemu Windows ali pa v AVG - slednjega sploh ne poznam, resnici na ljubo pa tudi prvega bolj slabo. :lol:

_________________
73, Andrej


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 11 Okt 2007, 20:38 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: 23 Maj 2001, 01:00
Prispevkov: 748
Kraj: Ilirska Bistrica, Slovenia
Meni grejo itak razna security jetra na Windowsih na jetra. :) Daš vmes en firewall da not ne gre nič, ven pa še vedno vse, na mašino dostojen antivirus in bašta. Ne pa da nonstop neki teži. You have pressed the Enter key, did you really want to press Enter key. Press Enter to confirm that you want to press Enter key. :lol:

Ogo

_________________
Member of S59DGO
http://www.s59dgo.org


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 11 Okt 2007, 21:26 
Odsoten

Pridružen: 11 Avg 2002, 13:02
Prispevkov: 82
Citiram:
Jaz do danes še nisem imel problemov s SSHjem na lano.


OK, tnx, bom probal.
Je pa sigurno neka finta na serverju. Skoraj redno namreč uporabljam ene 20 različnih ftp strežnikov (z Macom ali Winsi) in problemi so samo na lei/lani.

GL de Bojan, S51QA


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 11 Okt 2007, 22:21 
Odsoten
LEA Admin

Pridružen: 15 Okt 2005, 21:44
Prispevkov: 121
Kraj: Medvode - JN76ED
Drugače pa, kot pravi Andrej s57ln, je omogočena zgolj passive povezava preko FTPja, tako da velja pogledati tudi te nastavitve. ;)


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 12 Okt 2007, 09:52 
Odsoten
Moderator

Pridružen: 16 Nov 2004, 10:33
Prispevkov: 428
Kraj: Prelog, JN76HC
s57wos napisal/-a:
Zdravo ..

AVG? Verjetno je tole antivirusni program ne? Po mojem isce proxy server preko katerega bi se nadgrajeval.


AVG je anti virusni program. Connected to forum.hamradio.si pa mi napiše, ko Thunderbird odpre TLS povezavo do mail.hamradio.si.

Bom že. Itak sem iz zgodovinskih razlogov še vedno na outlook expressu.

73


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 12 Okt 2007, 10:56 
Odsoten

Pridružen: 11 Avg 2002, 13:02
Prispevkov: 82
S57LX napisal/-a:
Drugače pa, kot pravi Andrej s57ln, je omogočena zgolj passive povezava preko FTPja, tako da velja pogledati tudi te nastavitve. ;)


...že sprobano tako in drugače... :wink:


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 12 Okt 2007, 20:09 
Odsoten
LEA Admin

Pridružen: 04 Mar 2005, 20:16
Prispevkov: 175
Kraj: Ljubljana
S51QA napisal/-a:
...že sprobano tako in drugače... :wink:

Zanimivo... kako točno ta problem izgleda? Se pojavlja na primer pri prenosu večjih, manjših datotek; takoj na začetku ali čez nekaj časa; kako pogosto? Je ponovljiv? Pa še: kater program uporabljaš?

_________________
73, Andrej


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 13 Okt 2007, 07:40 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: 25 Apr 2002, 12:08
Prispevkov: 67
Kraj: JN64WU
@ s56oa

> You have pressed the Enter key, did you really want to press Enter key. Press Enter to confirm that you want to press Enter key.

PC Bios : Keyboard is not attached. Please press any key to continue...

73 de Maki

P.S. @ admin : Sri, offtopic. Nisem se mogel vzdržati. Ne bom več, obljubljam...


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 13 Okt 2007, 09:39 
Odsoten

Pridružen: 11 Avg 2002, 13:02
Prispevkov: 82
s57ln napisal/-a:
S51QA napisal/-a:
...že sprobano tako in drugače... :wink:

Zanimivo... kako točno ta problem izgleda? Se pojavlja na primer pri prenosu večjih, manjših datotek; takoj na začetku ali čez nekaj časa; kako pogosto? Je ponovljiv? Pa še: kater program uporabljaš?


Pravzaprav ni nekega pravila pri katerih datotekah. Recimo, da dam v prenos cel dir, običajno ne prevelikih datotek. Fotke, večje od 150k so prej redkost kot pravilo... V nekem trenutku strežnik očitno neha sodelovati ;-) zgleda kot da sprejema fajl, ampak v resnici se ne dogodi nič. Treba se je odjaviti in ponoviti... To se lahko zgodi, ne vem, po tretji datoteki ali pa deseti... Na Macu uporabljam Transmit, na Winsih pa kar Total Commander.

No ja, saj ni da bi zdaj zganjali kakšno veliko znanost - omenil sem pač, ker se mi to dogaja samo na lei...

GL de Bojan, S51QA


Na vrh
 Profil  
 
Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po  
Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 39 prispevkov ]  Pojdi na stran Prejšnja  1, 2, 3  Naslednja

Vsi časi so UTC + 1 ura


Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost


Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu
Ne morete urejati prispevkov v temi
Ne morete brisati vaših prispevkov forumu
Ne morete dodati priponk prispevkom

Išči za:
Pojdi na:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group