Popravki na forumu

Vprasanja, pripombe in ostalo o delovanju streznika S50LEA, S50SOU

Moderatorji: s55o, s51bw, s56wmn

Popravki na forumu

OdgovorNapisal/-a s58ru » 21 Nov 2025, 18:49

Pozdravljeni!
Opazil sem, da je na glavi foruma nov pripis "ni uradni forum ZRS".
To se je že zdavnaj vedelo, saj ZRS ni nikoli odgovorila na nobeno vprašanje, sugestijo, ...
Morda bi sedaj lahko, če želimo - potrebujemo ta RA forum, začeli ga tudi finansirat. Ni "zdravo" da le RA enega kluba nosijo ta "križ".
Morda bi rubrike, ki so od ZRS odstranili iz foruma.
Že veliko krat sem prosil moderatorje rubrik, da bi izbrisali spote, ki niso aktualni in ki zasedajo le prostor (mislim na svoje spote). Ali nam dajo možnost, da sami brišemo, kar smatramo, da ni več aktualno in nismo dobili noben odgovor na spot.
73
s58ru

Re: Popravki na forumu

OdgovorNapisal/-a S57NAZ » 21 Nov 2025, 20:19

Sem mnenja, da je to forum radioamaterjev, ki lahko med seboj izmenjujejo tekstovne zapise, rešujejo nekatere zagonetke, obveščajo,
svetujejo, pomagajo itd. In prav je tako, ni pa mus, saj po moje, da bi bila pokrovitelj ZRS.
Uporablja ga lahko vsak radioamater, ki nekaj išče, sprašuje in želi pomoč ali pomoč nudi drugim.
Prav tako lahko uporablja forum ZRS. Če nima določenega odgovornega človeka, ki bi komuniciral z radioamaterji in dajal odgovore na vprašanja,
je to pač problem zveze in odgovornih v ZRS. Sem pa prepričan, da se jih kot krovno organizacijo društev ne more kar izločiti iz foruma.
Forum uporabljajo tisti, ki imajo to željo, ni pa nobena obveza glede uporabe. In je dobrodošla vsaka komunikacija, ker jo ima vsak možnost
uporabiti, ko ima čas, enako kot odgovori komurkoli, ki ga kaj zanima. Gre pa vse v duhu radioamaterstva, izobraževanje, raziskovanje,
medsebojno komuniciranje in tehničnega raziskovanja, ki jo opravljajo radioamaterji izključno iz osebnih nagibov, brez gmotnih koristi,
zato se pač ne more izločiti nikogar, ki forum uporablja v poštene namene po svoji volji. In dokler je dovolj prostora za vse zapise, se pač
moderatorji odločajo v duhu miru med člani in uporabniki foruma, da briše ali ne briše stare zapise. Mogoče bodo nekoč del zgodovine radioamaterjev
ali pa spomini kaj je kdo zapisal in dobil ali ni dobil odgovora.
Nikakor pa ni namen foruma izvrševati želje posameznikov. kdor pač misli, da forum ni uporaben, ga ne uporablja, to je pravica posameznika, kot je
pravica uporabe foruma. Pomembno je, da smo pri pisanju in komuniciranju pošteni, kulturni in se ne kaže nestrpnost do malo drugače mislečih, ki
pa upajo nekaj zapisati. Smo pač ljudje različni in presneto žalosten bi bil svet, če ne bi bili.
Forum kot tak naj ostane, mene ne moti, če so rubrike, ki mene ne zanimajo, jih pač ne berem, drugi so mogoče veseli, da imajo take rubrike, ki jih
zanimajo, lahko kaj vprašajo, kaj ponudijo ostalim. Ni pa nobena zadeva narejena tako, da bi bili lahko vsi zadovoljni ali vsi negativni.

73, Marko-S57NAZ
"Vedno se pogovarjam s človekom tako, da si pridobim prijatelja in nikoli tako, da dobim sovražnika!" Medvešček Janez
Uporabniški avatar
S57NAZ

Kraj: Kranj - JN76EF

OdgovorNapisal/-a s58ru » 22 Nov 2025, 08:18

Pozdrav Marko!
Večkrat sem prebral tvoje vrstice a ti moram priznat, da nisem razumel kaj si hotel povedati. Verjetno je moja krivda, ker moj Q faktor ni tako visok. Zaradi tega verjetno tudi nisi razumel moje vrstice.
Čeprav sem se zelo trudil nisem razumel, iz tvojih vrstic, kolikšen je tvoj in od tvojega RK finančni prispevek v blagajno vzdrževalcev foruma.
73
s58ru

OdgovorNapisal/-a s51mm » 22 Nov 2025, 10:39

s58ru napisal/-a:Pozdrav Marko!
Večkrat sem prebral tvoje vrstice a ti moram priznat, da nisem razumel kaj si hotel povedati. Verjetno je moja krivda, ker moj Q faktor ni tako visok. Zaradi tega verjetno tudi nisi razumel moje vrstice.
Čeprav sem se zelo trudil nisem razumel, iz tvojih vrstic, kolikšen je tvoj in od tvojega RK finančni prispevek v blagajno vzdrževalcev foruma.
73

Marko je želel povedati, da je forum postavljen v privat režiji s temami, ki pokrivajo čim širši del S5 ham scene. Ter, da nihče ne sili nikogar, da bere ali sodeluje v vseh temah.
Marko tudi ni nič pisal o finančnih prispevkih, njegovi prispevki so korektne in argumentirane objave na forumu.

73
s51mm
LEA Admin

Kraj: Cerkno

OdgovorNapisal/-a s55o » 22 Nov 2025, 19:13

Forum je od vseh S5 hamov in vseh drugih hamov in somišljenikov.
Informacije gor dajamo take kot jih, pa naj bo za ZRS, HRS, SRS, ARRL etc..
Informacije so bistveni del našega hobija, tako da naj jih bo čim več.

Ko bo ZRS aktivno sodeloval v forumu, bo prevzel del pod ZRS delom in bo to to, bi si želel tega...
lp
Boštjan
Ex.S56WTT,S57WTT; All that is necessary for the triumph of evil is that good men do nothing.
Uporabniški avatar
s55o
Tečni Moderator

Kraj: jn76hc

OdgovorNapisal/-a s58ru » 28 Nov 2025, 08:11

http://arifidenza.it/Forum/privateread.asp?id=639087
Neobvezni prispevek za italijanski forum.
73
s58ru

Vrni se na S50LEA

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov