Aplikacija za uporabo storitev LEA in SOU

Vprasanja, pripombe in ostalo o delovanju streznika S50LEA, S50SOU

Moderatorji: s55o, s51bw, s56wmn

OdgovorNapisal/-a s56a » 12 Apr 2006, 19:32

s53zo napisal/-a:
S57Q napisal/-a:Google je pokazal približno 34000 zadetkov za S56A.

Tone, nimas za burek...

http://www.googlefight.com/index.php?lang=en_GB&word1=s56a&word2=s57q

73
Simon, S53ZO

Tudi tebe prepricljivo premagam! Pa sse vse ostale S5, ki sem jih se spomnil :P
s56a

OdgovorNapisal/-a s55z » 13 Apr 2006, 04:21

S51QA napisal/-a:Ob čitanju tega threada in ob postopkih mladih hamov-informatikov (ali kaj ste že, bohvampomagaj) na Lei mi gre dobesedno na bruhanje. Kdo za vraga vam je sploh dal možnost, da ste administratorji radioamaterskega serverja? Take napihnjenosti in vase-zagledanosti človek ne sreča vsak dan. V službi ne bi hotel z vami sodelovati niti minute. Upam, da vam to kaj pove.

Tako dolgo že čakam, da vam bo ob tej poplavi kritik na vas končno dpopi*dilo in da boste pustili vse skupaj. Občutek imam, da mislite, da ste nepogrešljivi. Pokopališča so polna nepogrešljivih...

Pozivam vas, da pustite administriranje Lee in da na dostojen način te stvari prepustite kakšnim mladim radioamaterjem. Vi o radioamaterizmu namreč nimate najmanjšega pojma. Drugače se ne bi obnašali na način na kakršnega se!

GL de Bojan, S51QA

Bojan, samo enkrat sva se osebno srečala na Lisci in potem nekajkrat na Branetovih UKV srečanjih in čutil sem določeno spoštovanje do dobrega hama in človeka. Ker ti gre pri tudi mojem administriranju foruma na bruhanje, sem se odločil, da nepreklicno odstopim od administriranja in moderiranja na forumu LEA (pristojnosti administriranja strežnika itak nimama) saj s svojim zavzemanjem za urejenost foruma in kolikor tolikšno jezikovno disciplino, ne želim kogarkoli omejevati in zatirati pri uporabi foruma. Tudi sam vem, da delovanje foruma in strežnika ni v ničemer odvisno od mene...

Moja naloga je predvsem preverjanje novih uporabnikov, komunicirati z njimi in aktivirati račune. To bom počel še do konca meseca aprila, medtem pa se išče prostovoljec, ki bo to počel v naprej...

Z olajšanjem bom od sedaj le opazovalec dogajanj in navaden uporabnik foruma ...

Lep dan še naprej...
VY 73 & GL, Dragan S55Z, EPC #0760
HAMtech - Toys for real CONTEST-ers and DX-ers
s55z

Kraj: Ljubljana - JN76HB

OdgovorNapisal/-a s56al » 13 Apr 2006, 06:46

Pozdrav vsem,

V zvezi z novimi pravili ponujanja storitev na lea strežniku me zanima, ali bom lahko še naprej ohranil svojo spletno stran na naslovu

http://lea.hamradio.si/~s57nan/ham_radio/index.html

s57nan ni več veljaven klicni znak, je pa to bil moj prvi osebni S5 znak in na gornji spletni naslov kažejo linki iz ogromnega števila radioamaterskih strani. Posledično imam še vedno tudi uporabniško ime za dostop do imenikov z vsebino svojih spletnih strani "s57nan". Ker v novih pravilih piše, da je uporabniško ime veljaven klicni znak ali oznaka panoge, zame radioamaterja brez panoge torej prvo, t.j. "s54s", me zanima ali bom lahko z novim uporabniškim računom še vedno ohranil svojo spletno stran na starem naslovu?

Zanima me tudi, zakaj je pravila in splošne pogoje uporabe potrebno brati čez varno povezavo?

Lep pozdrav,
Sandi
s56al

Kraj: JN66SI

OdgovorNapisal/-a S51QA » 13 Apr 2006, 07:44

...dobrega hama in človeka...

O teh stvareh upam, da se bova lahko osebno pogovorila, kar se pa načina administriranja Lee tiče pa moje mnenje ostaja. Kakšen je delež posameznikov ob uvedbi postopkov, ki so izzvali toliko negodovanja, veste najbolje sami.

GL de Bojan, S51QA
S51QA

OdgovorNapisal/-a s55o » 13 Apr 2006, 10:57

Lep pozdrav!

Glede na razplete bom tudi jaz temeljito premislil, ali bom še moderator na forumu. Ali ima sploh smisel. In to zaradi vedenja obeh vpletenih strani.

lp
Boštjan
Ex.S56WTT,S57WTT; All that is necessary for the triumph of evil is that good men do nothing.
Uporabniški avatar
s55o
Tečni Moderator

Kraj: jn76gh

OdgovorNapisal/-a S57Q » 13 Apr 2006, 13:00

Fantje, saj se ne gre za forum !!!!!
Lep pozdrav, Tone - S57Q
S57Q

Kraj: Sevnica

OdgovorNapisal/-a s56vvv » 13 Apr 2006, 14:00

S57Q napisal/-a:Fantje, saj se ne gre za forum !!!!!

Točno tako !!!

Velika razlika je LEA in ŠOU in pa samo neka mala - še enkrat povdarek na MALA php skripta imenovana forum in pa par dobrovoljcev, ki zanjo skrbijo za kako gajbo mrzlega hladnega - na vaše stroške.

To, da stvar kolikor toliko urejate tu gor ni problem.

Na ..... mi gre pa naprimer neka nova skripta za nekaj starega in utečenega. To je npr. izguba časa z registracijo na https://lea.hamradio.si/register/.

Pa kaj je tu narobe, na dosedanjih povezavah html, e-mailov, ax25 ??

Ali bo po včerajšni moji prijavi na omenjeni spletni strani zagarantirana varnost na ax25 in bo uporaba LISTEN na linux-u nedostopna. ( bodo paketi kriptirani ),
ali pa je samo pesek v oči ali sem plačal ZRS kotizacijo ( zahtevano na tej prijavi ) ali ne in zakaj ne, če ni razen QSL biroja in pa okrnjenega CQ- ja ničesar več aktualnega za splošno področje.

Kaj bodo nekomu, ki bere registracijo moji podatki: rojstni, telefonski, ... ????

Ko sem izpolnjeval sem se vprašal koliko spy telefonskih pozivov bi dobival ?

En post se mi je zdel aktualen in sicer je pred leti bilo kar nekaj prostovoljcev, ki so darovali za sedanjo LEO in ŠOU marsikaj, a to ne pomeni, da se do odpovedi sistema ne sme ničesar na novo posodobiti. Staro Leo se pospremi v tri krasne in se prikaže TR ( transakcijski račun ) za novo LEO.
Če se bo čakalo na ZRS za sredstva bo tako, kot z vsako stvarjo - če ni darovalcev v smislu znaja in manjših sredstev ni ničesar.

Ko bo pa ZRS prispeval nprimer za nov UPS za LEO in pa še kaj drugega, kot recimo obnovo repetitorjev ali kaj drugega, bom pa tudi sam začel zopet razmišljati , da je vseeno fino nakazati ZRS kotizacijo. Vsaj veš, da se nekaj na novo obnavlja in razvija.
Do takrat pa žal čim manj sredstev tja v mojo soseščino za čas QRL-a.

Dragan- ni zdej tisto - preklicno ali nepreklicno, saj ko prebiram o tem vem, da nisi nek rešitelj sistema, a s tvojo pomočjo bo to vseeno nekako malo cenzurirano cvetelo in tako mora biti na tej MALI skripti.

Bolj me skrbi, da se verjetno ne izvaja backup mysql phpBB in pa backup configuracije Lee, kakor tudi ne recimo mail uporabnikov in html ( vsaj zaradi vdorov v sistem ).

Tukaj pa pride tisto vprašanje, če je sistem Debian prezahteven za Leo in bi bila rešitev kake nprimer Fedore s pomočjo Yum- y update, katera ima v nočnih urah zadosti časa?
Tako se nebi večno spraševali ali je to ali za ono poskrbljeno.

Tista LOVSKA - tista fora: v službi ne bi z vami delal …… niti kake minute …., kar si prebiral ?
Ma jaz tko pravim:
Sodelavcev ne moreš izbirat, prijatelje pa lahko. Zato pa je služba služba, družba pa družba in tu je velika razlika. Tud jaz vseh sodelavcev ( izbrancev ) zunaj ne poznam in se ne obremenjujem s tem. Če se boš pa TI oglasil v DKR, bomo pa sigurno kakega spili in tudi ne izrekli besede o težavah na Lei. So še druge stvari za debatirati.

73, Gorazd
Zadnjič spremenil s56vvv, dne 13 Apr 2006, 16:04, skupaj popravljeno 1 krat.
s56vvv

Kraj: Škofja Loka

Prosto po Prešernu

OdgovorNapisal/-a s51fu » 13 Apr 2006, 16:03

Slika

Žive naj tisti hami,
ki hrepene dočakat dan,
do koder radio seže,
prepir njihov bo pregnan ...

gl, DD+
Uporabniški avatar
s51fu

Kraj: LJ

OdgovorNapisal/-a s56wmn » 14 Apr 2006, 08:06

s54s/s57nan Ne tvojih strani ne bos izgubil. Lahko jih prenesemo na novi pozivni znak,

Dragana, kdo bo pa zdej nove uporabnike potrjeval?

Vse podatke rabm zato da ko gre kaj narobe in v preteklosti je ze slo sem moral ljudi klicat domov da ugasnejo ker se jim virus siri po omrezju.
V tem primeru se mi ne da 30 min ali vec iskat telefonsko po imeniku,
Potem ko poklicem ugotovim da je packet opremo prodal, in da novi lastnik opreme ne zna nastavit sovjega pozivnega znaka. Verjamite mi da se iti detektiva ni moja zelja. Vse skupaj je bilo misljeno za boljse in urejenejse packet omrezje. Ce si kdo tega ne zeli naj pove zakaj?

Zakaj bomo brisali dolocene uporabnike:
1. 44.150.1 ni nit ene stevilke vec proste, verjamem pa da dosti ljudi ne uporablja vec packet radia in imajo stevliko.
2. precej ljudi tudi maila ne uporablja vec. nekaterim izmed teh imajo 700 do 1g mailov na lei.
3 lea je stara 10 let in kakersen koli upgrade sistema TRAJA neznosno dolgo in mora iz moje strani k sem navajen 2Ghz + racunalnikov .. na lei traja in traja

Upam da sedaj malo bolje zastopite. da ne poznate realnih problemov katerimi se je treba soociti
73 s56wmn
Uporabniški avatar
s56wmn
LEA Admin

Kraj: Universe Air

OdgovorNapisal/-a s56a » 14 Apr 2006, 13:16

S56WMN> Upam da sedaj malo bolje zastopite. da ne poznate realnih problemov katerimi se je treba soociti

Upam, da ste administratorji saj malo naucili komunikacij z uporabniki?
Zakaj mislis da se nismo

Kolikokrat si preganjal PR uporabnike s telefonom, da zdaj rabis prijave kar vseh 900+ uporabikov?
kdo tukaj govori o 900 uporabnikih ti si malo zablodu, na lei je cca 250+ uporabnikov

Zakaj je 44.150.1.xxx pomembna v zivljenju?
zate ne in zato se ne usajaj, ker nisi vec uporanik packeta...Stekas[b]
s56a

OdgovorNapisal/-a s57c » 16 Apr 2006, 21:13

Dragi kolegi radioamaterji!

S57C ima 403k zadetkov brez Siemensa, da ne bo pomote. Pa strašno malo neumnosti vam je pisal na forume! Kar pomeni, da je zadetke pridobil morda na kakšen pametnejši način, npr. z bolj plodno aktivnostjo!

Tudi sam sem bil zelo presenečen, da je celo S56A sledil mojim ugotovitvam in monologu na Žagarskem vrhu.
Škoda, da je nekaj ljudi, ki bi jim poslušanje mojega "monologa" tudi kaj "razjasnilo", manjkalo... pa drugič... morda me spet zapopade govorništvo....

Lepo se je bilo družiti z vami v živo! Pravzaprav sploh nismo bili tako zelo nerodni... niti se nismo skregali, niti stepli!

Veselil me je tudi pogovor s "pripravnico" Uršo in naslednji teden ji želim uspešno opravljen radioamaterski izpit in veliko prijetnega komuniciranja z vsem nami! Pa se še ostali malo potrudite, da ne boste takoj povzročili grenak priokus.... nabijte se s pozitivno energijo in jo potem ojačano oddajajte v eter!

Lep pozdrav! Branko
Tukaj pa je še nekaj slik iz mojega fotoaparata s srečanja na Žagarskem vrhu... http://lea.hamradio.si/~s57c/2006/060415
s57c

OdgovorNapisal/-a s55z » 17 Apr 2006, 11:25

s57c napisal/-a:... pa drugič... morda me spet zapopade govorništvo....

Po tvojem "wellcome drink-u" (glej sliko 1 in 2) vsakogar popade govorništvo .. :D :D :D !
VY 73 & GL, Dragan S55Z, EPC #0760
HAMtech - Toys for real CONTEST-ers and DX-ers
s55z

Kraj: Ljubljana - JN76HB

OdgovorNapisal/-a s56wmn » 19 Apr 2006, 08:53

s55z Glede na to, da zapuscas forum-moderator, in glede na to, da si vecino novih tem ti ustvaril in da jih ne bo noben gledal - moderiral jih bom pac z tvojim odhodom moral zapreti dokler ne najdemo nadomestila.
73 s56wmn
Uporabniški avatar
s56wmn
LEA Admin

Kraj: Universe Air

Prejšnja

Vrni se na S50LEA

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost