S50LEA
http://forum.hamradio.si/

FISTS - ljubitelji CW-ja
http://forum.hamradio.si/viewtopic.php?f=58&t=8999
Stran 1 od 1

Avtor:  S59KM [ 24 Jan 2010, 21:55 ]
Naslov prispevka:  FISTS - ljubitelji CW-ja

Danes sem slučajno imel QSO z K3LU - Ulisom in mi je omenil FISTS. Sem malo pobrskal potem po internetu pa mogoče koga zanima. Zanimivo je opisan tudi nejgov pogled na našo dejavnost v telegrafiji najdete v http://www.qrz.com pa seveda potem njegov znak K3LU v rubriko iskanje.

WEB strani od FISTS-a

http://www.fists.org/ in v EU je http://www.fists.co.uk/

imajo tudi zanimive možnosti učenja telegrafije in izboljšanja dela v telegrafiji, ki ni samo povezano z 599 TU tudi v DX expidicijah ipd...

Sem bil tega QSO-ja kar vesel, da najdeš tudi v ZDA pravega HAM-a - HI. Zanimivo pa je da na FISTS straneh najdeš napisano, da so najhitreje rastoči klub za ljubitelje CW-ja. No, ne vem pozna kdo bolj podrobno ta klub ?

No pa še tole sem našel kako mačka-mujca dela v telegrafija http://www.youtube.com/watch?v=HyDRn9esgps sta dve varianti ena samo pritisne na tipko no druga pa kar obvlada sceno - HI !

73 de S59KM !

Avtor:  S51M [ 03 Feb 2010, 19:16 ]
Naslov prispevka:  Re: FISTS - ljubitelji CW-ja

Bil sem član FISTS-a dve leti, ampak to še nekje v devetdesetih. Članstvo je bilo tedaj plačljivo - letna članarina, saj nudijo tudi svoj QSL biro in glasilo, ki ga člani prejemajo domov. So pa bili zelo aktivni z raznimi dejavnostmi, res pohvalno. Za članstvo v FISTS ni postavljenih nekih zahtevnostnih kriterijev, la da imate radi CW.

Zelo aktivna je tudi UFT (Union Francaises des Telegraphistes). Ta izdaja glasilo La Pioche. Tu pa so predpisani zahtevnostni kriteriji za vstop med članstvo, vsaj pred leti je bilo tako.


73 de S51M, Bruno

EHSC, SHSC, VHSC, HSC, UFT, HTC, A1C, ECWARC, MCWG, HACWG, AGCW DL, 9ACWG, CTC, DTC..., DMC, EPC.

Stran 1 od 1 Vsi časi so UTC + 1 ura
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/