S50LEA
http://forum.hamradio.si/

Igre brez meja na kratkih valovih
http://forum.hamradio.si/viewtopic.php?f=58&t=7280
Stran 1 od 1

Avtor:  s55z [ 25 Nov 2008, 09:44 ]
Naslov prispevka:  Igre brez meja na kratkih valovih

Na forumu Zevze radioamaterjev Srbije sem našel zanimiv članek o prvem HST šampinatu Srbije, kjer je novi svetovni rekord 4.048 točk v disciplini "Morse runner" dosegel mladi vojvodinski tekmovalec iz Sombora - Goran Hajoševič. Goran se s telegrafijo in hamradijem ukvarja praktično že dve trejini svojega življenja ...

Več si preberite v originalnem članku na naslovu http://www.yu1srs.org.yu/srs_forum/view ... ?p=382#382 ...

Avtor:  s55o [ 25 Nov 2008, 10:12 ]
Naslov prispevka:  Re: Igre brez meja na kratkih valovih

Goran Yt7aw je znan "norec" v HST kategoriji, skupaj s Fabianom dj1yfk in drugimi WWYC so zelo zelo dobri v HST.

Gorana lahko slišite po dolgem času s svojim callom v cqww (ponavadi dela yu7w)

lp
Boštjan

Avtor:  S51M [ 25 Nov 2008, 18:43 ]
Naslov prispevka:  Re: Igre brez meja na kratkih valovih

//Da li je to cyborg ili je to ljudsko biće ?//

Uh, to se tudi sam sprašujem-HI. Res je, za kaj takšnega treba imeti genij v sebi, izjemno koncentracijo. In hkrati veliko vaditi in biti redno aktiven. Čestitke Goranu!

Nikakor pa to ni aktivnost za lenobe in bohemske radioamaterje, ki namesto sedenja ob postaji ali celo računalniku, raje preživljajo prosti čas v lepotah narave, tišini in občasno še v kakšnih prostorih, kjer kaj točijo. HI.

Upajmo, da bomo v S5 klubih uspeli poiskati čim več novih, mladih in starejših ljudi, ki imajo res tisto pravo veselje do telegrafije.

73 ES GL DE S51M, Bruno

Avtor:  S51AY [ 25 Nov 2008, 19:29 ]
Naslov prispevka:  Re: Igre brez meja na kratkih valovih

V Somboru, točneje v YU7KMN, so že nekoč imeli do CW in QRQ prav poseben pristop. Že leta 1984 so izdelovali "QRQ mašino", za vajo sprejemanja (random generator skupin 5 znakov). Eno sem dobil v uporabo pred armijskim prvenstvom. Izdelava ploščice TIV je bila s sitotiskom. To se najlepše naredi preko padala, no to pa je ena zgodba, ki je tukaj ne bom opisoval... :D Goran je rezultat dolgoletnega dela klubskih zanesenjakov (seveda je potrebna tudi nadarjenost) , nekaj pa je tudi v tistem Somborskem zraku... :wink: :D

Avtor:  s58mw [ 26 Nov 2008, 11:18 ]
Naslov prispevka:  Re: Igre brez meja na kratkih valovih

No meni se zdita v dovtičnem članku zanimivi prevsem izjavi "Sve vreme dok sam radio imao sam utisak da sam jako, jako spor. " in "Koja brzina rada je u pitanju primećujem tek kad gledam druge takmičare. Iako su realno znatno sporiji od mene, posmatraču deluju nenormalno brzo."

Sam se spomnim kako sem se pred desetletjem dobesedno mučil :oops:, predvsem s sprejemom že pri polžjih hitrostih. No sedaj sedim pred računalnikom, občasno seveda tudi pred klubsko postajo, in zaganjam KochMorseTrainer-a, zanekrat pri 20 ali 30wpm. Moja izkušnja je takšna, da šele pri višjih hitrostih lahko sploh zaštekaš za kaj gre, saj preprosto nimaš časa misliti in QRQ postane užitek. No vsaj pri meni je tako, da padem v neko posebno odštekano stanje 8) .

73, Boštjan-Siro

Avtor:  s55z [ 26 Nov 2008, 11:42 ]
Naslov prispevka:  Re: Igre brez meja na kratkih valovih

Jap, Boštjan, imaš prav... zadnje čase se igram z Morserunnerjem in sem se z malimi hitrostmi kar mučil... sedaj nastavim hitrost na 40 do 46 WPM v načinu HST tekmovanje in so bolj problem moteče postaje v pile-up-u in hitrost tipkanja, kot pa sam sprejem... Ampak zmrznem pa pri daljšem odprtem besedilu :-? Premajhen stack, hi...

P.S.: V kakšnem načinu uporabljajo HST tekmovalci morse runnerja? Je to kakšna posebna verzija?

Avtor:  s55s [ 26 Nov 2008, 14:45 ]
Naslov prispevka:  Re: Igre brez meja na kratkih valovih

Pozdrav!

Mislim, da je ena od verzij Morse runnerja tudi Road runner.

de Dan

Stran 1 od 1 Vsi časi so UTC + 1 ura
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/