S50LEA
http://forum.hamradio.si/

Sprememba imena HSCW -> CW
http://forum.hamradio.si/viewtopic.php?f=58&t=7206
Stran 1 od 1

Avtor:  s58mw [ 05 Nov 2008, 10:05 ]
Naslov prispevka:  Sprememba imena HSCW -> CW

Hojla,

še enkrat tnx za CW forum, predvsem Nejcu-S59KM, ki mu je provokacija očitno uspela :wink: .

Kakorkoli že, CW očitno ni zastarel in navdihuje kar nekaj ljudi, tudi v Sloveniji. Predvidevam, da nas je še več, zato predlagam da administratorji (žal ga ta forum nima v konkretni osebi, Bruno-S51M pa ne trza) spremenijo ime iz HSCW v CW. Morda pa kakšen CW OP sploh ne ve kaj pomeni kratica HS :o , spet kdo se morda celo prestraši prevelike brzine :-? . Govorim iz lastnih izkušenj.

Je pa podnaslov "Forum za ljubitelje telegrafije" zelo lep.

Me pa res veseli, da se nas je CW-ja nalezlo kar nekaj, predvsem pa da so simptomi tako različni (QRQ, QRS, DX, SKED, TEST ...) in da zdravila, kljub veliki vnemi, še niso našli :lol: .

73 de Boštjan-Siro, S58MW

Avtor:  S51M [ 05 Nov 2008, 17:23 ]
Naslov prispevka:  Re: Sprememba imena HSCW -> CW

Zelo dobra ideja, Boštjan. Tude mene je ta HS takoj zmotil, ker mi je vseeno, če gre QRQ, QRS ali QRQ/Q, da je le lepa CW zveza. Dragan, tudi sam predlagam, naj bo ta rubrika, če sploh bo, kar "Za ljubitelje telegrafije". V njej pa se lahko dogovarjamo za skede, kakšno o tasterjih, kako se je naučiti, kako spet dobiti veselje in še marsičem.

Arpi, ni problem v CW tipkati špricar kot spricar, to ljudje še nekako razumejo. Težje je v prihajajočih in pomembnih novembrskih dnevih komu v CW pojasniti, da grem vendar na mošt. Lahko namreč razume, da grem na most :D .

Hm, v Ormožu bi ta most nekoč lahko pomenilo enako. Naj razume, kdor more. :D

73 ES GL DE S51M, Bruno

Avtor:  S51AY [ 05 Nov 2008, 20:32 ]
Naslov prispevka:  Re: Sprememba imena HSCW -> CW

Glede HS sem že prej povedal svoje mnenje (v drugi rubriki). Zaradi mene je lahko tudi VHS, ampak bolj bi mi bilo všeč, kot sta tudi z Boštjanom ugotovila. Pa vsi se staramo, tudi stari dirkalniki postanejo ovira na cesti... Ampak bistvo ni v temu, glavno je, da se "pipka".
Hehe Bruno, novemberski "most" ni za normalne ljudi, torej je za nas... :lol: No, v teh primerih se lahko natipka "grem spiti malo mosta", ne pa "grem na most", ker te bo še kdo vprašal, v kateri ribiški družini si član... :wink:

Avtor:  s55z [ 05 Nov 2008, 22:59 ]
Naslov prispevka:  Re: Sprememba imena HSCW -> CW

Urejeno... Rubrika CW ... lepo, kratko in jedrnato... podnapis je pa itak ok...

Stran 1 od 1 Vsi časi so UTC + 1 ura
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/