S50LEA
http://forum.hamradio.si/

S5 HST tekmovanje
http://forum.hamradio.si/viewtopic.php?f=58&t=20900
Stran 1 od 1

Avtor:  S54X [ 19 Maj 2019, 20:18 ]
Naslov prispevka:  S5 HST tekmovanje

Na letošnji konferenci me je pritegnila predstavitev HST (High Speed Telegraphy), ki jo je imel Gabor, S57WJ. Trije radovedneži (S51Z ,S51RE in jaz) smo pokazali malo več zanimanja za zadevo in sledila je podrobnejša predstavitev te dejavnosti s strani Gaborja, S57WJ.
Stvar nas je začela zanimati in Gabor nam je potem tudi organiziral sodelovanje na madžarskem državnem HST prvenstvu, 27. aprila v Budimpešti, katerega smo se kot gostje udeležili Gabor, Mirko in jaz (o tem več v septembrskem CQ ZRS).
Glavni namen tega zapisa je, da malo opišem kako takšno tekmovanje poteka , predvsem pa da med S5 telegrafisti najdemo tiste najboljše, ki bodo imeli možnost nastopiti na kakšnem evropskem ali svetovnem prvenstvu. Seveda mora prej priti do S5 predizbora najboljših. Trenutno o S5 državnem prvenstvu še razmišljamo, vendar se bo prej ali slej zgodilo, potrebujemo le še nekaj tehničnih sredstev, prostor in časovni termin.

Torej, HST tekmovanja so sestavljena iz štirih disciplin: sprejem CW, oddaja CW, preizkus na Morse Runner-ju in preizkus na programu RufzXP.

SPREJEM CW: Sprejem se izvaja v treh vrstah telegramov (črke, številke, mešan tekst, vključno z ločili / ? . , = ). Piše se lahko ročno na papir ali na lasten računalnik, v vsakem primeru se odda čistopis 3 telegramov pri treh različnih hitrostih.

ODDAJA CW: Vsaka vrsta telegrama (črke, številke in mešan tekst) se oddaja enkrat po eno minuto z lastnim tasterjem (elektronec ali pešak). Šteje se hitrost in natančnost.

MORSE RUNNER, računalniška simulacija tekmovanja se uporablja v »HST competition« načinu in sicer so obvezne nastavitve naslednje: čas sprejema 10 min, pileup 4 postaje, brez QRN/QRM/QSB/FLUTTER/LID, CW pitch in hitrost pa se nastavi po želji oz. sposobnostih. Obvezno se uporablja QWERTY tipkovnica.

RufzXP, PC program: sprejem radioamaterskih klicni znakov. Program odda 50 znakov, točkuje se pravilnost in hitrost sprejema. Torej nižja hitrost in počasno vpisovanje= manj točk/znak, višja hitrost+hiter zapis =več točk/znak. Tudi tukaj se uporablja QWERTY tipkovnica.

Torej od tega trenutka dalje vabimo vse ljubitelje hitrostne telegrafije, CW kontesterje, udeležence kakšnih CW ekspedicij, skratka vse CW entuziaste, da se javite Gaborju S57WJ, (e-mail: gabor.s57wj(a)gmail.com, tel: 040-950-517) ki vam bo podal še bistveno več informacij okoli tekmovanja. Po dogovoru bomo še konec tega poletja izvedli preizkus na vseh štirih disciplinah in izbrali eventualne potnike na svetovno HST prvenstvo, ki letos v Varni (Bolgarija) med 13. in 17. septembrom.

Za HST skupino

Avtor:  s58ru [ 20 Maj 2019, 06:44 ]
Naslov prispevka:  Re: S5 HST tekmovanje

Pozdravljeni!
Zgornje vrstice opisujejo nekaj »novega« nekaj »neznanega«.
Kje smo bili pri prejšnjih H.S.T.? To je namreč 16. Svetovno prvenstvo.
https://www.iaru-r1.org/index.php/hst
3. prvenstvo smo imeli celo v naši neposredni bližini v Pordenonu a se ne spominjam , da bi srečal kakšen članek o teh prvenstvih v naših forumih ali v reviji.
Na Internetu sem našel tudi Balkansko H.S.T. prvenstvo.
http://www.highspeedtelegraphy.com/Balkan-Cup
73

Avtor:  S54X [ 20 Maj 2019, 08:43 ]
Naslov prispevka:  Re: S5 HST tekmovanje

Po moje je boljše da zdaj pustimo, kaj je bilo, kako bi bilo, če bi bilo, zakaj ni bilo......
Zdaj se fokusirajmo na izbor novih potencialnih tekmovalcev, predvsem so zaželeni mlajši telegrafisti, + seveda dobrodošli vsi ostali, javite se Gaborju

Stran 1 od 1 Vsi časi so UTC + 1 ura
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/