S50LEA
http://forum.hamradio.si/

SOTA S5 na radioamaterskem sejmu
http://forum.hamradio.si/viewtopic.php?f=57&t=7918
Stran 1 od 1

Avtor:  S57D [ 07 Maj 2009, 10:09 ]
Naslov prispevka:  SOTA S5 na radioamaterskem sejmu

Tako kot lansko leto, jeseni, se bo tudi letos na spomladanskem radioamaterskem sejmu v Sostrem pri Ljubljani predstavila SOTA S5. Na stojnici bomo predstavili SOTA delo, planinsko in radioamatersko opremo, osvojena SOTA priznanja, na velikem platnu bodo prikazane slike in filmi s slovenskih SOTA aktivacij. Prisotni na stojnici bomo pripravljeni odgovarjati na vprašanja obiskovalcev, tako da se bo dalo na stojnici dobiti marsikatero informacijo o SOTA delu in opremi.

Prizadevamo si, da bo SOTA stojnica še boljša, kot lansko leto. K temu boste prispevali tudi vsi, ki nas boste obiskali. Veselimo se vašega obiska ....

73, Miloš S57D

Avtor:  S57D [ 09 Maj 2009, 19:35 ]
Naslov prispevka:  Re: SOTA S5 na radioamaterskem sejmu

Pomladanski radioamaterski sejem je za nami. Spet smo se srečali stari prijatelji z radioamaterskih frekvenc, se pogovorili in izmenjali izkušnje, pa tudi nekaj radioamaterske opreme in pripomočkov je našlo nove lastnike. In ker slika pove več, kot sto besed, naj spregovorijo slike:

SlikaSlika

SlikaSlika

SlikaSlika

Tudi tokrat se je SOTA Slovenija predstavila na posebni stojnici:

Slika

Na ogled smo postavili radioamatersko tehniko in planinsko opremo s katero hodimo na SOTA aktivacije. Na ogled so bile različne radioamaterske postaje, antene, prenosni stolpi, nahrbtniki, dereze, zemljevidi, kompas, GPS, ....

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Stalni obiskovalci sejma so seveda tudi tokrat pričakovali tradicionalno :lol: kulinarično pogostitev. Ne pravijo zastonj, da gre ljubezen skozi želodec ... :lol: Tokrat se je izkazala Sabina S57BNX:

Slika

Slika

Druženje je bilo vsem v veselje, saj smo se nekateri po daljšem času spet videli v živo. Z nekaterimi pa smo se videli in v živo poklepetali prvič, kar da takemu srečanju še posebno vrednost. Seveda se vsi redno slišimo s SOTA aktivacij ter si pomagamo s spoti na SOTAwatch in DXclustru. Na SOTA stojnici sta Jurij S57X in Zvone S57OPZ izkoristila čas za testiranje tehnike za digitalne načine dela:

Slika

Kar veliko obiskovalcev je pokazalo zanimanje za SOTA tehniko: postaje, antene in prenosne stolpe. Naše tehnične rešitve so preproste, vendar zelo učinkovite, kar se vidi tudi po velikem številu zvez in dobrih signalih, ki jih imamo na aktivacijah. Antene za HF delo: dipol za 14MHz in vertikalni anteni za 7 in 14MHz:

Slika

Spomladanska SOTA predstavitev je uspela. Hvala vsem, ki ste obiskali našo SOTA stojnico in pokramljali z nami. Vidimo se jeseni, na jesenskem radioamaterskem sejmu rabljene opreme ....

73, Miloš S57D

Avtor:  S57D [ 17 Okt 2009, 18:22 ]
Naslov prispevka:  Re: SOTA S5 na radioamaterskem sejmu

Jesen je tu in z jesenjo je na vrsti tudi tradicionalni jesenski radioamaterski sejem v Sostrem pri Ljubljani. In tudi tokrat se je na sejmu predstavila SOTA Slovenija. Takole je naša stojnica izgledala tokrat:

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Ker je letos minilo eno leto od začetka SOTA aktivnosti v Sloveniji, smo na stojnici imeli tudi torto, pravzaprav dve torti. Prva torta:

Slika

Rado S58R reže torto:

Slika

In še druga torta, punčka Sota ima eno leto :lol: :

Slika

Jurij S57X reže torto:

Slika

In še zadnji pogled na razstavo tehnike, ki jo uporabljamo na SOTA aktivacijah:

Slika

73, Miloš S57D

Stran 1 od 1 Vsi časi so UTC + 1 ura
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/