S50LEA

Radioamaterski forum
Danes je 03 Apr 2020, 19:11

Vsi časi so UTC + 1 ura




Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 8 prispevkov ] 
Avtor Sporočilo
 Naslov prispevka: RV52 (R2) Trdinov Vrh
OdgovorObjavljeno: 24 Jan 2008, 21:09 
Odsoten

Pridružen: 09 Jul 2004, 22:03
Prispevkov: 217
Danes, 24.01.2008, sva z Bojanom (s52b), obiskala RPT postojanko na Trdinovem vrhu. Zamenjala sva duplexer (RPT filter) z novim, naredila popis stanja in v grobem naredila nacrt dela. Z obnovo bova nadaljevala v februarju, ce ne bo kaksnih vecjih presenecenj s strani vremena...

Prosim, uporabljajte, potestirajte in seveda sporocite rezultat.

LP
Andrej


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: RV52 (R2) Trdinov Vrh
OdgovorObjavljeno: 31 Jan 2008, 20:36 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: 06 Dec 2005, 09:37
Prispevkov: 15
Kraj: Črnomelj
s56zab napisal/-a:
Danes, 24.01.2008, sva z Bojanom (s52b), obiskala RPT postojanko na Trdinovem vrhu...

Prosim, uporabljajte, potestirajte in seveda sporocite rezultat.

LP
Andrej

Uporabljam dnevno.....
Protestirat pa ne vem če se izplača......
Na izhodni frekvenci repetitorja vsako dopoldne poslušam električarje, kako kar naprej nekaj vklapljajo in izklapljajo....tega prej ni bilo.....

_________________
Pozdrav iz Bele krajine !!!!
Tone


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: RV52 (R2) Trdinov Vrh
OdgovorObjavljeno: 31 Jan 2008, 20:54 
Odsoten

Pridružen: 08 Mar 2004, 14:00
Prispevkov: 102
Kraj: Črnomelj
s52r napisal/-a:
s56zab napisal/-a:
Danes, 24.01.2008, sva z Bojanom (s52b), obiskala RPT postojanko na Trdinovem vrhu...

Prosim, uporabljajte, potestirajte in seveda sporocite rezultat.

LP
Andrej

Uporabljam dnevno.....
Protestirat pa ne vem če se izplača......
Na izhodni frekvenci repetitorja vsako dopoldne poslušam električarje, kako kar naprej nekaj vklapljajo in izklapljajo....tega prej ni bilo.....


Tone,poglej tukaj pod obvestila http://rpt.hamradio.si/

Drugače pa bo po mojem mnenju potrebno še marsikaj postorit,da bo zadeva lepo "špilala"

L.p Aleš 73

_________________
73, Aleš
http://www.zimazakon.si/forum


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: RV52 (R2) Trdinov Vrh
OdgovorObjavljeno: 31 Jan 2008, 22:17 
Odsoten
S5 RPT Manager
Uporabniški avatar

Pridružen: 20 Jan 2002, 01:00
Prispevkov: 1058
Kraj: Sevnica
s52r napisal/-a:
s56zab napisal/-a:
Danes, 24.01.2008, sva z Bojanom (s52b), obiskala RPT postojanko na Trdinovem vrhu...

Prosim, uporabljajte, potestirajte in seveda sporocite rezultat.

LP
Andrej

Uporabljam dnevno.....
Protestirat pa ne vem če se izplača......
Na izhodni frekvenci repetitorja vsako dopoldne poslušam električarje, kako kar naprej nekaj vklapljajo in izklapljajo....tega prej ni bilo.....


Pozdravljeni uporabniki repetitorja R2!

Kot je napisal Andrej, S56ZAB, sta z Bojanom, S52B, na Trdinovem vrhu instalirala nov duplekser, ki je bil posebej za RV52/R2 izdelan v podjetju ATT plus, v Holicah na Češkem. Kupila ga je ZRS iz namenskih sredstev Uprave RS za zaščito in reševanje.
Po oceni skrbnika, S52B, katero je podal že pred časom, je kompleten repetitorski sistem zastarel in potreben obnove. Kot prva najnujneša komponenta se je tako kupil in zamenjal duplekser, ki pa je zaradi boljše propustnosti, kot zaradi drugačnega koncepta izdelave na izhod repetitorja pripeljal motnjo. Motnja, ki se je po zamenjavi duplekserja pojavila na R2 (po besedah S56UBS celo že nekaj dni pred tem) je v bistvu rezultat zrcalno preslikane frekvence izhoda repetitorja Elektra Novo Mesto. Oddajnik njihovega repetitorja deluje na frekvenci 166.450 MHz in je prav tako postavljen na Trdinovem vrhu. Medfrekvenca Storno repetitorja - RV52 je 21,4 MHz, vhodna frekvenca repetitorja pa je 145.050 MHz. Torej 166.450 - 21.400 = 145.050 MHz. Za kakšno vrsto motnje gre je torej že znano in seveda posredovano fantom, ki zadevo prenavljajo. Ob naslednjem obisku bo zaradi tega repetitor dobil dodaten pasovno - propustni filter, ki bi moral to motnjo eliminirati.


Torej kolega, S52R, protesta ti ne bo nihče izplačal, vsaj v denarju ne. Lahko pa si potrpežljiv in pomagaš fantom, ki se v svojem prostem času trudijo, da zadevo uredijo tako kot je treba. Obnova z enim obiskom repetitorske postojanke še ni končana ampak se šele začenja.

Bilo bi čudovito, če bi kdo od uporabnikov lahko pokomentiral ali lahko uporabi manjšo moč za prehod preko repetitorja in ali ga mogoče celo boljše sliši kot ga je pred zamenjavo duplekserja. To je bil tudi namen Andrejeve objave poleg informiranja uporabnikov o zamenjavi.

_________________
73 de S56CT-Tilen
http://rpt.hamradio.si/


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: RV52 (R2) Trdinov Vrh
OdgovorObjavljeno: 01 Feb 2008, 09:22 
Odsoten
LEA Admin

Pridružen: 04 Mar 2005, 20:16
Prispevkov: 178
Kraj: Ljubljana
s52r napisal/-a:
s56zab napisal/-a:
Prosim, uporabljajte, potestirajte in seveda sporocite rezultat.

Protestirat pa ne vem če se izplača......


potestirati != protestirati

_________________
73, Andrej


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: RV52 (R2) Trdinov Vrh
OdgovorObjavljeno: 01 Feb 2008, 09:44 
Odsoten
S5 RPT Manager
Uporabniški avatar

Pridružen: 20 Jan 2002, 01:00
Prispevkov: 1058
Kraj: Sevnica
s57ln napisal/-a:
s52r napisal/-a:
s56zab napisal/-a:
Prosim, uporabljajte, potestirajte in seveda sporocite rezultat.

Protestirat pa ne vem če se izplača......


potestirati != protestirati


Na to sem takoj pomislil, da gre za tipkarsko napako, vendar S52R tega še ni potrdil oziroma popravil.

_________________
73 de S56CT-Tilen
http://rpt.hamradio.si/


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: RV52 (R2) Trdinov Vrh
OdgovorObjavljeno: 01 Feb 2008, 11:43 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: 06 Dec 2005, 09:37
Prispevkov: 15
Kraj: Črnomelj
S56CT napisal/-a:
s57ln napisal/-a:
s52r napisal/-a:
s56zab napisal/-a:
Prosim, uporabljajte, potestirajte in seveda sporocite rezultat.

Protestirat pa ne vem če se izplača......


potestirati != protestirati


Na to sem takoj pomislil, da gre za tipkarsko napako, vendar S52R tega še ni potrdil oziroma popravil.

Se opravičujem za mojo tiskarsko napako.....
Testiranje z moje strani je skoraj brez veze, ker je repetitor v mojem vidnem polju, torej ga odprem z minimalno močjo....kolega z Jesenic pa ima včasih probleme tudi z 50W....v glavnem pa zadeva deluje UFB....le malo bolj bi jo lahko uporabljali !!!!!!

_________________
Pozdrav iz Bele krajine !!!!
Tone


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 01 Feb 2008, 12:46 
Odsoten
S5 RPT Manager
Uporabniški avatar

Pridružen: 20 Jan 2002, 01:00
Prispevkov: 1058
Kraj: Sevnica
Pozdravljen Tone!

Hvala za pojasnilo in ne zameri moji natančnosti.

Vsekakor upam, da bo R2 "zašpilal" tako kot je treba in da boste uporabniki z delovanjem po prenovi zadovoljni.

Kakšne posebne ugotovitve pa seveda tudi ostali sproti sporočite tu, da bodo fantje, ki sodelujejo v prenovi vedeli kaj se dogaja.

_________________
73 de S56CT-Tilen
http://rpt.hamradio.si/


Na vrh
 Profil  
 
Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po  
Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 8 prispevkov ] 

Vsi časi so UTC + 1 ura


Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost


Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu
Ne morete urejati prispevkov v temi
Ne morete brisati vaših prispevkov forumu
Ne morete dodati priponk prispevkom

Išči za:
Pojdi na:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group