S50LEA

Radioamaterski forum
Danes je 03 Apr 2020, 19:15

Vsi časi so UTC + 1 ura




Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 5 prispevkov ] 
Avtor Sporočilo
OdgovorObjavljeno: 15 Sep 2007, 06:34 
Odsoten
S5 RPT Manager
Uporabniški avatar

Pridružen: 20 Jan 2002, 01:00
Prispevkov: 1058
Kraj: Sevnica
Končno so tudi avtorji programa echolink naredili korak naprej in omogočili lažje in prijaznejše instaliranje programa:

An important update to the EchoLink software is now available!

EchoLink Version 2.0.908 is available as a free download from the EchoLink Web site. We encourage you to upgrade to this version for your EchoLink Sysop node.

One of the important reasons to upgrade is a recent change to the EchoLink system that makes it more "firewall-friendly". In many cases, users operating behind Internet routers are now able to use EchoLink without having to make special changes to their router's configuration.

However, the "firewall-friendly" feature requires that Version 2.0 or above of the EchoLink software be running at both ends of the connection. If you upgrade your node to 2.0, more EchoLink users will be able to connect to your node without firewall problems, and vice versa.

To download and install Version 2.0.908, go to www.echolink.org and click "Download" at the left.

For more information about the Firewall Friendly feature, please see:

http://www.echolink.org/firewall-friendly.htm

Please do not reply to this message, as this mailbox is not monitored. For information about Support, please see the EchoLink Web site.

Thanks and 73
EchoLink.org

_________________
73 de S56CT-Tilen
http://rpt.hamradio.si/


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 16 Sep 2007, 03:05 
Odsoten
Tečni Moderator
Uporabniški avatar

Pridružen: 11 Mar 2004, 14:42
Prispevkov: 2376
Kraj: jn76gh
Echolink iz šol, služb, vojašnic, zaporov ?

ni ovir :)

lp
Boštjan

_________________
Ex.S56WTT,S57WTT; All that is necessary for the triumph of evil is that good men do nothing.


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 16 Sep 2007, 09:13 
Odsoten
S5 RPT Manager
Uporabniški avatar

Pridružen: 20 Jan 2002, 01:00
Prispevkov: 1058
Kraj: Sevnica
Delo iz vseh navedenih lokacij je že prej omogočal proxy. Sicer malo zakomplicirano a vseeno je zadeva brezhibno delovala oziroma pri meni še vedno deluje, ker uporabljam dva echolinka z istega zunanjega IP-ja. Seveda je ta verzija programa odpravila kar nekaj težav pri tistih, ki se z usmerjevalnikom prvič srečajo.

Ovira torej še vedno ostaja licenca oziroma pri nas CEPT. To je osnovni pogoj, ki omogoča registracijo echolink prehoda ali uporabnika.


P.S: Pa menda ja ne misliš ponovno v šolo ali imaš namen iti v vojsko morda celo arest? No ja vsekakor se bomo slišali, če ne drugače prek proxy-a :D

_________________
73 de S56CT-Tilen
http://rpt.hamradio.si/


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Problem v Echolink
OdgovorObjavljeno: 08 Feb 2008, 21:28 
Odsoten

Pridružen: 11 Jul 2003, 12:58
Prispevkov: 424
Kraj: Rezke Dragarjeve 1,Ljubljana,JN76FC
Pozdrav vsem.,
Inštaliral sem si Echolink in vnesel porte v požarni zid in tudi pri T-2 so mi dali na nižjo varnosto.dprti vsi porti.imam naslednji problem.
Ko zaženem Firewall test mi napiše TCP ok,UDP 5198 in UDP 5199 failed,drugič v istem mi napiše da sta tadva UDP porta ok.
Včasih se lahko povežem na repetitor recimo Mrzlica,test server ali pa ker drugi echolink node.V mes imam ruter in tudi v njemu imam iste porte vnešene.
Lep pozdrav.

_________________
73 de LUKA,S56VGL,locator JN76FC
Tel.preko e-mail ali ZS.
Član Radiokluba S53APR


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 08 Feb 2008, 21:50 
Odsoten
S5 RPT Manager
Uporabniški avatar

Pridružen: 20 Jan 2002, 01:00
Prispevkov: 1058
Kraj: Sevnica
Pozdravljen Luka!

Predvidevam, da imaš v lokalni mreži povezana dva ali več računalnikov in na routerju nastavljen DHCP - avtomatsko dodeljevanje lokalnih IP naslovov?
Ker si porte odprl/preusmeril točno za določen IP v lokalni mreži, moraš biti vedno kadar uporabljaš echolink povezan na router prek tega IP-ja, kar pa se očitno včasih ne zgodi, saj lahko DHCP server ta IP, za katerega so preusmerjeni porti, dodeli drugemu računalniku v mreži.
Tako ti test portov izpiše: "failed".

_________________
73 de S56CT-Tilen
http://rpt.hamradio.si/


Na vrh
 Profil  
 
Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po  
Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 5 prispevkov ] 

Vsi časi so UTC + 1 ura


Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost


Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu
Ne morete urejati prispevkov v temi
Ne morete brisati vaših prispevkov forumu
Ne morete dodati priponk prispevkom

Išči za:
Pojdi na:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group