S50LEA
http://forum.hamradio.si/

Nov RPT manager
http://forum.hamradio.si/viewtopic.php?f=52&t=4993
Stran 1 od 1

Avtor:  S56CT [ 22 Mar 2007, 00:00 ]
Naslov prispevka:  Nov RPT manager

Pozdravljeni vsi ljubitelji radioamaterske RPT tehnike!

Tale prispevek je namenjen predvsem tistim, ki se niste udeležili konference ZRS v Celju oz. tam niste imeli klubskega delegata ter vsem, ki jih zanima področje radioamaterskih govornih repetitorjev.

Za naslednje mandatno obdobje (če me mandatar prej ne zamenja) mi je bila zaupana velika obveznost. Postal sem manager za področje govornih repetitorjev.

Funkcijo RPT managerja sem prevzel od Mija, S51KQ, ki je to delo po moji, kot tudi po oceni mnogih drugih, kvalitetno opravljal celih 16 let. Managerstvo sem prevzel na njegovo pobudo, saj je sam zaradi zdravstvenih razlogov vse težje opravljal naloge managerja. Mijo se s predajo funkcije seveda ni umaknil s scene. Še vedno bova/bomo skupaj sodelovali pri koordinaciji in postavitvah novih repetitorjev in morebitnih spremembah obstoječih sistemov, kot smo to počeli do sedaj. Edina razlika bo v tem, da se bom sestankov UO ZRS od sedaj dalje udeleževal jaz in da bo vloge za izdajo klicnih znakov za repetitorje ter ostala vprašanja v povezavi s tem od sedaj naprej potrebno naslavljati name.

V kratkem bom od Mija prejel elektronske naslove, GSM-je oz. kontaktne podatke skrbnikov ali lastnikov repetitorjev katerih še nimam.
Preko omenjenih kontaktov bom v najkrajšem času vzpostavil stik z vsemi skrbniki ter se zavzel, da se vsaj enkrat letno tudi osebno srečamo na sestanku, kjer bomo lahko skupaj obravnavali problematiko govornih repetitorjev v S5 ter se skupaj posvetovali o nadaljnem razvoju na tem področju. Na podlagi pridobljenih informacij bom seveda poskušal uveljaviti interese ter potrebe skrbnikov repetitorskih sistemov pri predsedniku in UO ZRS.

Da vam osvežim spomin glede finančnih sredstev, ki so bila na razpolago in porabljena v letu 2006.
Uprava RS za zaščito in reševanje je v lanskem letu na račun ZRS nakazala 1.600.000 SIT namenskih sredstev za vzdrževanje packet radio omrežja in repetitorjev ter za aktivnosti po kodeksu ARON. (Finančno poročilo Prihodki pod točko 2d)
Od tega zneska je bilo porabljeno:
- 74.118 SIT za vajo ARON (Finančno poročilo Odhodki pod točko 1b4a)
- 606.692 SIT za repetitorje, od tega 438.634 SIT za dva duplekserja in za 11 anten 168.058 SIT (Finančno poročilo Odhodki pod točko 1d)
- 500.228 SIT pa je bilo porabljeno za packet omrežje (Finančno poročilo Odhodki pod točko 1d)
Če vse skupaj seštejemo opazimo, da se namenska sredstva niso porabila v celoti, kljub temu, da so nekateri skrbniki prosili za sredstva iz te postavke ter kasneje zaradi neodobritve morali za kvalitetno izpeljan projekt seči svoj žep. Zavedati se je potrebno tudi, da nihče izmed skrbnikov ni zahteval povračila potnih oziroma drugih stroškov.

Upam, da bo v mojem mandatu glede denarja več sreče, vsaj dokler imamo posameznike, ki so še pripravljeni delati. Bojim pa se kaj bo z našo repetitorsko mrežo, ko bodo entuzijasti izgubili voljo do dela. Takrat nas ne bodo rešili niti milijoni v novi valuti.

Za vsa morebitna vprašanja iz omenjenga področja sem vam na voljo tu, na forumu, tako v tej rubriki kot tudi preko ZS. Če želite pa mi lahko pišete tudi na naslov elektronske pošte: tilen_cestnik(at)yahoo.com.


73 & GL de S56CT - Tilen

Avtor:  s57uud [ 22 Mar 2007, 00:53 ]
Naslov prispevka: 

Tilen, obilo uspeha pri tem delu želim.

Avtor:  s56kz [ 22 Mar 2007, 07:00 ]
Naslov prispevka: 

Hi!

Čestitke in upam da se sysopi rpt kmalu dobimo na sestanku in kako rečemo v prijetnem okolju , da ne bo debata vedno potekala na vrhu stolpa :-)

Avtor:  S56CT [ 22 Mar 2007, 09:37 ]
Naslov prispevka: 

Hvala obema za čestitke!

Vsekakor se bomo morali sysopi čimprej dobiti prek mailing liste. Osebno srečanje pa se mi zdi, da bi bilo najboljše organizirati, ko se otopli in pred letnimi dopusti. V mislih imam konec meseca aprila ali maja. Vsi vemo, da smo za delo, vsaj na višje ležečih repetitorjih omejeni le z nekaj meseci v letu, zato je sestanek potrebno narediti na začetku te sezone.
Lokacijo srečanja bomo določili sproti, lahko pa bi bil to Žagarski vrh nad Ljubljano, kjer ima RK Vevče svoj Dom radioamaterjev in repetitorsko postojanko ter seveda roštilj.....

Avtor:  S56SD [ 25 Mar 2007, 14:08 ]
Naslov prispevka: 

Tilen, mislim da si prava oseba za to področje.
Govorni RPT so kar v dobrem stanju in le hrabro naprej. Sam večkrat kličem preko RPT, največ iz avta. Vsekakor dobro delovanje mreže bo marsikoga pritegnilo, da se bo večkrat oglasil.
Če boš potreboval mojo pomoč pokliči.

Avtor:  S56CT [ 25 Mar 2007, 16:28 ]
Naslov prispevka: 

TNX Sandi! :D

Avtor:  S56V [ 27 Mar 2007, 13:46 ]
Naslov prispevka: 

s57uud napisal/-a:
Tilen, obilo uspeha pri tem delu želim.

Tudi jaz. Vse dobro!

Avtor:  S56CT [ 27 Mar 2007, 15:39 ]
Naslov prispevka: 

Tine tudi tebi hvala za želje!

Avtor:  s58ru [ 29 Mar 2007, 20:27 ]
Naslov prispevka: 

Tilen S56CT
Ali se ti ne zdi žalostno, da ZRS porabi za eno od svojih osnovnih dejavnosti (RPT) le ca 5 % svojega proračuna oziroma manj, če ji to uspe.
Obilo uspeha! Imaš tudi našo podporo.
S59CST

Avtor:  s53al [ 29 Mar 2007, 22:24 ]
Naslov prispevka: 

s58ru napisal/-a:
Tilen S56CT
Ali se ti ne zdi žalostno, da ZRS porabi za eno od svojih osnovnih dejavnosti (RPT) le ca 5 % svojega proračuna oziroma manj, če ji to uspe.
Obilo uspeha! Imaš tudi našo podporo.
S59CST

Se podpišem za podporo,pa tudi naš R2 je še iz leta(davnega),še komaj škriplje(nihče se ni spomnil nanj)...,

Avtor:  S56CT [ 30 Mar 2007, 09:26 ]
Naslov prispevka: 

Pozdravljena Rudi in S56WAL!

Citiram:
s58ru: Tilen S56CT
Ali se ti ne zdi žalostno, da ZRS porabi za eno od svojih osnovnih dejavnosti (RPT) le ca 5 % svojega proračuna oziroma manj, če ji to uspe.
Obilo uspeha! Imaš tudi našo podporo.
S59CST

Najprej hvala za podporo. Ker vem, da repetitorji niso edina panoga in da jih kar nekaj posrednih članov ne uporablja me ta % niti ne prizadane tako. Bolj se mi zdi neumno, ker se v ta namen niso porabila namenska sredstva, kljub temu, da smo skrbniki za njih zaprosili.

Citiram:
s56wal: Se podpišem za podporo,pa tudi naš R2 je še iz leta(davnega),še komaj škriplje(nihče se ni spomnil nanj)...,


Se bo treba z Bojanom, S52B, dogovorit za obnovo R2. Čakam na sestanek UO ZRS, da vidim kako sploh bo glede financ.

Stran 1 od 1 Vsi časi so UTC + 1 ura
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/