S50LEA
http://forum.hamradio.si/

neznani repeti.
http://forum.hamradio.si/viewtopic.php?f=52&t=2966
Stran 1 od 1

Avtor:  s56izw [ 09 Sep 2005, 12:54 ]
Naslov prispevka:  neznani repeti.

moja lokacija je blizu Velenja , ob svojem delu sem zasledil kar nekaj rep.fr. katere ne prepoznam . zato me zanima , lokacija in njihovo ime, kot naprimer (r3 Ursla g.).

-145.735 govorijo avstrisko

-145.900 repetitor ki ga slišim na meji ločlivosti

-zanima me ali gre na:145.650 glede na mojo lokacijo za, trdinov vrh ali sabotin

-zakaj se na 145.750 odaja konstanten signal , brez modelacije?


hvala za pojasnilo! 73!

Avtor:  S50DX [ 09 Sep 2005, 13:09 ]
Naslov prispevka: 

145.735 <= to bo mogoče 145.737,5 --> Karte mit den Amateurfunk-Sprachrelais von Österreich
145.900 <= kolikor vem, previsoko, da bi bil zemeljski repetitor. Poglej malo med satelite
145.750 <= bo verjetno vaša kabelska televizija

Upam, da bo v pomoč.

LPA. 8)

Avtor:  s57wos [ 09 Sep 2005, 13:15 ]
Naslov prispevka:  Re: neznani repeti.

s56izw napisal/-a:
moja lokacija je blizu Velenja , ob svojem delu sem zasledil kar nekaj rep.fr. katere ne prepoznam . zato me zanima , lokacija in njihovo ime, kot naprimer (r3 Ursla g.).

-145.735 govorijo avstrisko

-145.900 repetitor ki ga slišim na meji ločlivosti

-zanima me ali gre na:145.650 glede na mojo lokacijo za, trdinov vrh ali sabotin

-zakaj se na 145.750 odaja konstanten signal , brez modelacije?


hvala za pojasnilo! 73!


Zdravo ..

Na frekvencah, ki jih omenjas, jaz, lokacija MB ne slisim nic.
Edino kar je, na 145.650 sem do pred kratkim lahko uporabljal R2 (Trdinov Vrh), kateri pa je iz Mariborske strani postal nedosegljiv. V lokalu je namrec postavljen EchoLink prehod na enaki frekvenci, brez vklopljenega CTCSS in je R2 nemogoce uporabljat.
Po tvoji lokaciji pa je velika verjetnost, da odpiras R2, Trdinov vrh.

Lp.
Srecko
S57WOS

Stran 1 od 1 Vsi časi so UTC + 1 ura
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/