S50LEA

Radioamaterski forum
Danes je 09 Apr 2020, 08:37

Vsi časi so UTC + 1 ura




Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 3 prispevkov ] 
Avtor Sporočilo
 Naslov prispevka: neznani repeti.
OdgovorObjavljeno: 09 Sep 2005, 12:54 
Odsoten

Pridružen: 25 Maj 2004, 11:46
Prispevkov: 318
Kraj: velenje
moja lokacija je blizu Velenja , ob svojem delu sem zasledil kar nekaj rep.fr. katere ne prepoznam . zato me zanima , lokacija in njihovo ime, kot naprimer (r3 Ursla g.).

-145.735 govorijo avstrisko

-145.900 repetitor ki ga slišim na meji ločlivosti

-zanima me ali gre na:145.650 glede na mojo lokacijo za, trdinov vrh ali sabotin

-zakaj se na 145.750 odaja konstanten signal , brez modelacije?


hvala za pojasnilo! 73!


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 09 Sep 2005, 13:09 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: 23 Apr 2003, 13:46
Prispevkov: 456
Kraj: Prevalje
145.735 <= to bo mogoče 145.737,5 --> Karte mit den Amateurfunk-Sprachrelais von Österreich
145.900 <= kolikor vem, previsoko, da bi bil zemeljski repetitor. Poglej malo med satelite
145.750 <= bo verjetno vaša kabelska televizija

Upam, da bo v pomoč.

LPA. 8)

_________________
73's de Alex / JN76LN \ Prevalje
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
PODXS 070 # 173 - EPC # 0066


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: neznani repeti.
OdgovorObjavljeno: 09 Sep 2005, 13:15 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: 20 Maj 2001, 01:00
Prispevkov: 187
Kraj: Maribor JN76UN
s56izw napisal/-a:
moja lokacija je blizu Velenja , ob svojem delu sem zasledil kar nekaj rep.fr. katere ne prepoznam . zato me zanima , lokacija in njihovo ime, kot naprimer (r3 Ursla g.).

-145.735 govorijo avstrisko

-145.900 repetitor ki ga slišim na meji ločlivosti

-zanima me ali gre na:145.650 glede na mojo lokacijo za, trdinov vrh ali sabotin

-zakaj se na 145.750 odaja konstanten signal , brez modelacije?


hvala za pojasnilo! 73!


Zdravo ..

Na frekvencah, ki jih omenjas, jaz, lokacija MB ne slisim nic.
Edino kar je, na 145.650 sem do pred kratkim lahko uporabljal R2 (Trdinov Vrh), kateri pa je iz Mariborske strani postal nedosegljiv. V lokalu je namrec postavljen EchoLink prehod na enaki frekvenci, brez vklopljenega CTCSS in je R2 nemogoce uporabljat.
Po tvoji lokaciji pa je velika verjetnost, da odpiras R2, Trdinov vrh.

Lp.
Srecko
S57WOS

_________________
Kaksna sreca, da je to samo hobi.


Na vrh
 Profil  
 
Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po  
Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 3 prispevkov ] 

Vsi časi so UTC + 1 ura


Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost


Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu
Ne morete urejati prispevkov v temi
Ne morete brisati vaših prispevkov forumu
Ne morete dodati priponk prispevkom

Išči za:
Pojdi na:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group