S50LEA
http://forum.hamradio.si/

S55VCE zamenjan repetitor + dodana povezava v Echolink
http://forum.hamradio.si/viewtopic.php?f=52&t=15019
Stran 1 od 1

Avtor:  S56CT [ 24 Dec 2013, 22:07 ]
Naslov prispevka:  S55VCE zamenjan repetitor + dodana povezava v Echolink

Od danes dalje ponovno na lokaciji "pravi" repetitor z dodanim Echolink prehodom. Repetitor deluje samostojno in nima stalne povezave na katerega izmed konferenčnih strežnikov.
Meritve so pokazale, da je antena dokaj slaba, kar je po nekaj letih bivanja na vremensko neugodni lokaciji razumljivo. Ko bo možno bo zamenjana.

Avtor:  s55s [ 28 Dec 2013, 09:04 ]
Naslov prispevka:  Re: S55VCE zamenjan repetitor + dodana povezava v Echolink

Pozdrav!

Izredno lepo deluje (S55VCE), pri meni, na moji lokaciji med hribi +60 dB. Antena YU0B, 18 el.

Srečno, de Dan, S55S

Avtor:  S56CT [ 28 Dec 2013, 21:06 ]
Naslov prispevka:  Re: S55VCE zamenjan repetitor + dodana povezava v Echolink

Pozdravljen Dan,

repetitor ob normalnem vremenu res lepo deluje, vendar se ob močnem vetru, ko anteno nenormalno ziba izgublja stik na nekem spoju (bolezen nekvalitetnih Diamond anten). V zvezi se tako začne pojavljati značilno prasketanje in šumenje, ki bi bilo, če ne bi bil repetitor preko duplekserja priključen na eno anteno najverjetneje neopazno.
Sicer imamo že nekaj časa v planu postaviti robustno anteno, pravzaprav 4 antene finske izdelave. Gre za 4 zavite dipole proizvajalca IK Telecom, ki so stakirani po vertikali. Ker smo v fazi prenove stolpa smo s to zamenjavo nekako počakali, pa tudi antena, ki je trenutno v funkciji pred zimo še ni delala težav.

Mogoče še to. Na Dnevih ZiR v Velenju so me fantje prosili, da na repetitorju izključim CTCSS, s čimer seveda nimam težav in jih razumem. S starejšimi radijskimi postajami repetitorja ne morejo uporabljati. Gre le za preprogramiranje repetitorja z DOS-ovskim SW, kar mi tudi na lokaciji sami ni težko izvesti. Vendar pa je bilo na zadnji IARU konferenci zopet izpostavljeno, da morajo imeti repetitorji na visokih točkah vključen CTCSS. Tako so ponovno izdali poziv UKV managerjem oziroma udeleženim na konferenci naj poskrbijo, da se to uredi vsepovsod kjer še ni.

Slika

Slika

Slika

Slika

http://www.youtube.com/watch?v=F2P9V3GdOCc

Avtor fotografij in videa: Silvo, S56ITR

HNY 2014!

Stran 1 od 1 Vsi časi so UTC + 1 ura
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/