S50LEA
http://forum.hamradio.si/

SOTA info točka
http://forum.hamradio.si/viewtopic.php?f=51&t=6900
Stran 1 od 1

Avtor:  s53x [ 14 Avg 2008, 20:25 ]
Naslov prispevka:  SOTA info točka

Vsem, ki nimajo interneta in jih SOTA delo zanima, vsem, ki ne vedo kako in kaj, vsem, ki se jim porajajo dvomi v zvezi s SOTA pravili, vsem tem so namenjene SOTA točke, ki jih ustanavljamo po S5.

Primorska

Dogovor z UO RK S59ABL iz Sežane je obrodil sadove.
SOTA kotiček bo vsak tretji ponedeljek v mesecu od 19:00 do 20:00 ure v prostorih Radiokluba, ki je v gasilskem domu v Sežani.
Ob istem času bo S53X/p tudi QAP na R1/S55YKP in na voljo za vse info o SOTA programu.
Do konca leta 2008 so sledeči termini:
18.avgust
15.september
20.oktober
17.november
15.december


Vabljeni vsi, ki iščejo informacije o SOTA programu, predvsem iz TK in BR S5/SOTA območij.

LP
Miloš

Avtor:  S57XX [ 05 Sep 2008, 12:07 ]
Naslov prispevka:  Re: SOTA info točka

Samo da spomnim.

V ponedeljek, 8. septembra po 19.00 uri SOTA druženje in izmenjava informacij v prostorih RK Škofja Loka na Partizanski cesti.

Prostori kluba se nahajajo v rdečem pravokotnem objektu v zgornjem delu slike - pod F-jem v napisu ŠKOFJA LOKA.

Več lahko izveste tukaj.

Avtor:  S57XX [ 09 Sep 2008, 07:15 ]
Naslov prispevka:  Re: SOTA info točka

Tako, pa je prvo SOTA srečanje in otvoritev SOTA info točke v prostorih RK Škofja Loka S59DKR za nami.
Od teh, ki smo "že not' padl'" :D na tak ali drugačen način smo bili prisotni:

Andrej S53MN, Miloš S57D, Veljko S56BET, Rado S59ZZ, Milan S58MU, Robert S56WRT, Zvone S57OPZ, Dejan S56WDN in moja malenkost.

Od potencianih "zasvojencev" ;) pa so bili prisotni še Tone S56KLT, Gorazd S56VVV, Janko S52PJ in Karli S56KMV.

Večer je minil v prijetni tehnični debati in spoznavanju take in drugačne opreme, ki smo jo navlekli skupaj - postaje, stolpi, antene, logi, ure, načrti za aktivacije v bodoče, itd. Nekoliko kasneje, ko je večina že odšla, smo se lotili tudi uporabnosti platforme Geopedia.si, kot pomoč pri načrtovanju odprav. Beseda je nanesla tudi na delovanje foruma (večina samo prebira), nekaj o izgledu in hitrosti delovanja SOTA spletne strani (nekoliko neažurne zadeve, včasih precej počasno delovanje). Prav tako marsikdo od udeležencev ugotavlja, da veliko ljudi posluša in spremlja, kaj se po pandih v povezavi s SOTA aktivnostjo dogaja, vključiti pa se (še) ne upajo :o . Le zakaj, saj ne grizemo ;).

Ugotovil sem, da je verjetno marsikdo spregledal informacijo o uporabi platforme Geopedia.si in povezavo do kratkih navodil za njeno uporabo. Link do posta, ki govori o tem je TUKAJ.

Opozoril bi tudi na dva dokumenta, ki bi ju morali poznati udeleženci. To sta Referenčni priročnik združenja - ARM in Usmeritve za aktivatorje. Najdete jih preko povezav TUKAJ.

Hvala vsem za obisk in se slišimo na radijskih frekvencah. Prihodnjič se sestanemo drugi ponedeljek v oktobru ob isti uri.

Avtor:  S57XX [ 09 Okt 2008, 07:19 ]
Naslov prispevka:  SOTA točka & SOTA druženje - drugič

Pozdrav!

Približuje se ponedeljek 13. oktober, ko bomo v prostorih RK Škofja Loka imeli 2. redno mesečno SOTA srečanje. Lokacija (Škofja Loka, nekdanja vojašnica na Partizanski cesti 1) in ura (19.00 po lokalnem času) ostajata nespremenjeni.

Predvidoma bo rdeča nit tokratnega srečanja tema "prenosne elektrarne" ;).

Poleg tega bomo poizkušali streti vsak trd oreh, na katerega je morda kdo med samo SOTA aktivnostjo, ali pa med pripravami nanjo, naletrel - po načelu: Vsi skupaj vemo vse. 8)

Vabljeni vsi zasvojenci in tudi tisti, ki bi radi to postali :D

Avtor:  S57XX [ 02 Sep 2009, 18:59 ]
Naslov prispevka:  Re: SOTA info točka

Konec dopustov, šola, krajši dnevi, malce hladneje ... Upajmo, da nam bo vreme vsaj še nekaj časa naklonjeno. Zdajle, ko se bo začelo barvati listje in macesni, utegne biti v hribih še posebaj lepo.

Ponovno bi začeli s SOTA večeri v RK Škofja Loka. Drugi ponedeljek v mesecu bi tokrat prestavili kar na prvi ponedeljek, drugače bomo zaradi koledarja že na pol meseca.

Torej:

Ponedeljek, 7. september ob 19.00 uri v prostorih RK S59DKR - v prostorih nekdanje vojašnice.

Govorili bomo o tem, kaj se nam je zgodilo, kje imamo probleme pri programski ali kaki drugi opremi in še o čem - odvisno od udeležbe.

Stran 1 od 1 Vsi časi so UTC + 1 ura
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/