S50LEA

Radioamaterski forum
Danes je 19 Okt 2018, 04:21

Vsi časi so UTC + 1 ura




Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 10 prispevkov ] 
Avtor Sporočilo
 Naslov prispevka: S5PCC IN XP
OdgovorObjavljeno: 28 Dec 2003, 18:35 
Odsoten

Pridružen: 24 Feb 2002, 01:00
Prispevkov: 24
Kraj: VUHRED JN76OO
:-?
Pozdrav Vsem!

Mogoče je odgovor na moje vprašanje kje na forumu, vendar ga žal nisem zasledil. Sedaj pa k vprašanju.:
Zanima me kateri program moram instalirat, da bo delovala S5PCC kartica v Windowsih XP?
S5PCC kartica naj deluje istočasno na 1200 bps in 19200 bps. Kateri vmesni program naj uporabim in kateri packet program naj uporabim?
In pa seveda kje vse skupaj dol potegnit?
V istem računalniku je stvar delovala z tfpcx in TOP , ko je bil naložen win 98 ali win Milenium, sedaj v XP pa žal ne gre. :evil:
Ali naj uporabim flexnet in WPP in kako vse skupaj nastavit itd. :o
Upam, da mi bo kdo pomagal s konkretnimi odgovori, tukaj na forum ali na moj email naslov s57jgr@volja.net
:lol:

Prosim za odgovor 7 3...


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 15 Avg 2005, 19:49 
Odsoten

Pridružen: 24 Feb 2002, 01:00
Prispevkov: 24
Kraj: VUHRED JN76OO
Zanimivo, 478 ogledov teme, pa nobenega odgovora :o A res nihče več ne uporablja v Sloveniji s5pcc kartice skupaj z Windowsi ali Linuxom :-?

_________________
CHEERIO BAJ FRM S58S ROBERT !


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 16 Avg 2005, 15:18 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: 20 Maj 2001, 01:00
Prispevkov: 187
Kraj: Maribor JN76UN
Robi zdravo...

Na winXP in omenjeni kartici bos moral uporabit Flexnet za winxp, in pa kaksen Win packet program kot sta WPP ali Paxon.

Poglej malce na tole povezavo:

http://lea.hamradio.si/~s57flw/snemi.htm

Prvo si snami HELP za nastavitev, pa se malce poigraj. Kasneje ko bos postavljal Flexnet pokonci, pa bos potreboval se obvezno USCC gonilnik za kartico. Se ne spomnim ce je v paketu z flexnetom. Ce ga nikjer ne bos nasel, ga imam jaz nekje na disku. Nisem pa 100% ce je za winxp, na DOS in win9x-winME je delalo.

Lp.
Srecko
S57WOS

_________________
Kaksna sreca, da je to samo hobi.


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 16 Avg 2005, 16:21 
Odsoten

Pridružen: 24 Feb 2002, 01:00
Prispevkov: 24
Kraj: VUHRED JN76OO
Srečko hvala za odgovor!

V Win98 mi je stvar delovala čisto normalno tudi brez flexneta v winXP pa flexneta še nisem poskusil. Bom poskusil stvari dol potegnit, če mi bo pa uspelo skonfigurirat bo pa uspeh še večji hi.

_________________
CHEERIO BAJ FRM S58S ROBERT !


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: xp in scc kartice
OdgovorObjavljeno: 17 Avg 2005, 19:03 
Odsoten

Pridružen: 19 Maj 2001, 01:00
Prispevkov: 8
juh
kolikor je meni znano kartice pod XP win2000 ne delajo ker se nobeden ni spisal novih gonilnikov
ravno zaradi tega je sel razvoj v smer zunanjih skatel ki jim recemo TNC
73 Bojan


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 08 Sep 2005, 20:39 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: 27 Apr 2003, 19:36
Prispevkov: 199
Kraj: Koper
Pozdrav!
Ja res je, da kartica ne dela v Xp-jih... in smo vsi mislili, da bo z megabitnim TNC-jem to rešeno pa ni.
Sam imam kar težave ker mi megabitni TNC ne prvi niti drugi, ki je tudi lahko 10 megabitni ne delajo na Xp-jih. Nekaj rešujem s pomočjo še ostalih. Če bom lahko rešil bom tudi to nesebično objavil in dal na razpolago tudi novi surs... seveda če bo začelo to delati.

Tudi mene zanima, če ima to že kdo narejeno. Po mojih podatkih pravi Matjaž s53mv, da bi zadeva morala delati.... pa vendarle kako?? ko pa imamo vsi težave. Nisem računalničar zato imam sam malo težav.. kako to rešiti?

Pozdrav


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 09 Sep 2005, 00:25 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: 25 Okt 2001, 01:00
Prispevkov: 274
Kraj: Sežana,JN65WQ
Maks,TNC na XP-jih ima moj prvi sosed ze par let.O tem je menda ze pisal tu.
73


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 09 Sep 2005, 00:40 
Odsoten

Pridružen: 19 Maj 2001, 01:00
Prispevkov: 8
juh
za delo v win2000 in xp je potrebno dati v eprom zadnje verzije programa
ki ga najdete na LJUBBS in na matjazevi www strani

z starimi verzijami pa dialup nece delat
mora pa delat KISS
73


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Rešil težavo
OdgovorObjavljeno: 14 Sep 2005, 19:29 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: 27 Apr 2003, 19:36
Prispevkov: 199
Kraj: Koper
Juh
Da tudi tukaj sporočim, da sem zadevo uredil seveda tudi s pomočjo ostalih in sedaj podrobno izdelal navodila. Če je še kdo taki laik kot jaz in bi to rabil lahko seveda dobi, če pošlje e-mail. Je sicer 14 strani v Wordu s slikicami.. kratkimi opisi prav za hamlete.. hi.

Božo, jaz imam tudi soseda... sicer ni amater ima pa ime... mogoče ima tvoj sosed tudi znak.. kaj praviš??

Lep pozdrav

s53kp


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 14 Sep 2005, 22:40 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: 25 Okt 2001, 01:00
Prispevkov: 274
Kraj: Sežana,JN65WQ
Maks..
Ja,ja, sem cisto pozabil da sem na ham forumu.Rado, s56gfx verjetno ni videl tvojega vprasanja,sicer bi se sigurno oglasil.
P.s. Sem mislil,da si zagnal Coyote Linux.. katerega sem ti zadnjic dal-TNC bi imel za rezervo.
73, Bozo


Na vrh
 Profil  
 
Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po  
Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 10 prispevkov ] 

Vsi časi so UTC + 1 ura


Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost


Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu
Ne morete urejati prispevkov v temi
Ne morete brisati vaših prispevkov forumu
Ne morete dodati priponk prispevkom

Išči za:
Pojdi na:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group