Živjo
Po nekaj dneh se spet oglašam. Danes sem imel na faksu izpit, ki sem ga seveda ruknu - in to tako kot se spodobi, že v četrto... Eh, nikoli se ne bom navadu štet do 10... Seveda imam pa na ta račun danes malce cajta za relaksacijo, kar bo vidno tudi iz tega posta...
Odločil sem se, da si doma testno z enga starga PC-a (Celeron 400MHz) in Puxinga PX-777 sestavim APRS postajo - vprašanje je le kdaj, ker imam na faksu kar pestro. APRS postaja sicer ne bo delala nič pametnega (imho), ampak vsaj nekaj filinga za zadevo bom dobil (pa upam, da jo uspem postavit na kak zemljevid APRS postaj

).
Kar se pa tiče hardvera sem pa kar konkretno raziskoval na tem področju. Ker za seminar ne mislim zapravit neskončno časa, bi rad čim več komponent dobil že narejenih (predvsem kar se tiče sprejema in oddaje). Tako nameravam za oddajo uporabit PX-777, našel sem pa tudi čip za Bell202-compatible modem in dizajn za modem (
link). Čip se da naročit iz ZDA (
link), kjer stane 9 USD ali iz Italije (
link), kjer stane 12 EUR + DDV. Našel sem še eno implementacijo v VHDL-ju (
link) in opis programske implementacije modema (
link).
Za uC nameravam uporabit enega od NXP-jevih 32-bitnih ARM-ov, ne vem pa še točno katerega bi vzel... Imam mini development board z LPC2138 @60MHz max. in enega z LPC2366 @72MHz max. S prvim sem že nekaj malega delal, z drugim pa še nič...