S50LEA

Radioamaterski forum
Danes je 17 Avg 2017, 14:49

Vsi časi so UTC + 1 ura




Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 9 prispevkov ] 
Avtor Sporočilo
 Naslov prispevka: XP in megabitni tnc
OdgovorObjavljeno: 22 Jan 2006, 12:31 
Odsoten

Pridružen: 09 Apr 2003, 17:55
Prispevkov: 21
Kraj: Maribor
Pozdravljeni,

Imam težavo pri povezavi megabitnega TNC-ja in XP jev.

Sedaj uporabljam win98se in prolific USB-RS232 vmesnik (tnc je na hitrosti 921600) in zadeva deluje.

Poskušam zadevo spraviti na XP-je, vendar se XP-ji z TNC-jem ne povežejo.
Verjetno je težava v tem, ker navideznega com porta USB vmesnika ni mogoče nastaviti na hitrost 921600, prav tako ne modema na navodeznem com portu vmesnika USB-COM.

Verjetno je potrebno kaj spremeniti v registrih, da bi bila omogočena hitrost 921600 za povezavo do TNC.

Prosim za pomoč.

Lep pozdrav, Branko, S52V


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Zanimivo
OdgovorObjavljeno: 22 Jan 2006, 17:36 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: 27 Apr 2003, 19:36
Prispevkov: 198
Kraj: Koper
Pred časom sem se tudi sam matral, da bi povezal megabitni TNC na 921 seveda z XP-ji. Enako sem sam uporabljal win98 in je šlo dočim pa na XP nisem mogel narediti. Če ti bo ratalo bo tudi zame zanimivo, čeprav sem šel na Linux in zadeva deluje UFB.
Na 115k2 sem ga spravil in za to napisal postopek, ampak je počasno, kajti tudi čez USB na 115k2 ga nisem nateral čez 25kb/s.
Bom sledil, mogoče ti rata. Nekaterim je, žal nisem med njimi.

Veliko uspeha.


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 22 Jan 2006, 18:42 
Odsoten

Pridružen: 13 Mar 2004, 13:10
Prispevkov: 27
Kraj: JN76TL
No ceprav se z PR ne ukvarjam, tako da kaj dosti pojma okoli tega ravno nimam, pa me zanima, ce sta poskusala oz pomislila, da bi se dalo resiti problem morda z dodatnim racunalnikom. Morda se vama valja kaksna "se delujoca" kista z kaksnimi 200MHz. Lahko bi ga uporabila za server, tako da bi nanj nalozila WIN 98, preko katerega vama TNC deluje normalno in nato z pomocjo mrezne kartice ali switcha naredila lokalno mrezo (LAN). Tako XPji na vajinih PCjih katere uporabljata nebi bili priklopljeni direktno na TNC in bi vama odpadla ta "kalvarija" okoli nastavitev. Pa se server bi bil lahko ves cas "online", tako da bi lahko nanj shranila dolocene podatke katere bi eventuelno zelela preko FTP serverja deliti z ostalimi.

A bi bilo to tako izvedljivo, ali je spet tukaj prisotna kaksna "nepredvidljiva finta"? No nevem, ker kot sem ze omenil se z tem ne ukvarjam, samo predlagam mozno resitev. Kaj vec bodo pa drugi povedali, kako je z tem.



73

_________________
73 de S54Y (Andrej) ex S56ZWH

- ko zagrmi, je pametno, ali potegnit kabl iz vticnice, ali pa ogreti spajkalnik (ehh slednje je zanimivejse)..... HI!


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Server
OdgovorObjavljeno: 23 Jan 2006, 21:33 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: 27 Apr 2003, 19:36
Prispevkov: 198
Kraj: Koper
Pozdrav!

Res je, da je rešitev z dodatnim serverjem. Tudi to sem poskusil, zadeva je sicer delovala brez težav. Problem je, da je morala ena dodatna mašina laufati, kar predstavlja nepotreben strošek. Res je, da tudi sedaj laufa s tem da je na njej Linux in DMA kartica. Zadeva teče bistveno bolje, pa sem se kar navadil, da prižigam računalnike kot v kaki firmi....
Če bi dobil Linbox, ETNC bi ga pa takoj vzel in s tem zmanjšal stroške elektrike. Vem da je nekaj maherjev to naredilo na XP, upam, da bo uspelo.

LP Maks


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: XP tnc
OdgovorObjavljeno: 24 Jan 2006, 16:41 
Odsoten

Pridružen: 16 Nov 2001, 01:00
Prispevkov: 10
Kraj: Novo mesto
Tudi jaz sem imel težave poglej:

Objavljeno: 24 Apr 2002 09:41 Naslov sporočila: win2k in megatnc-USB

Jaz imam doma popravljen driver za modem
Če ti USB deluje do 900k potlej mi pisi na

slavko@pixl.org

in ti ga pošljem.

Stvar deluje OK za slip na win2k in xp na Flexu pa potrebuješ hitrost 230k.

LP Slavko


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 25 Jan 2006, 19:41 
Odsoten

Pridružen: 09 Apr 2003, 17:55
Prispevkov: 21
Kraj: Maribor
Se zahvaljujem za odgovore,

slišal sem za rešitev z SCC kartico in linux-"Coyote" serverjem, vendar ne želim še enega dodatnega računalnika, ker se je teh in podobnih "gajb" že sedaj preveč nabralo.

Ko sem gledal dnevnik (log) povezovanja xp-jev z TNC je nekako razbrati, da xp-ji pričakujejo povratno informacijo od modema, ki je ne dobijo ter se zato ne povežejo. Zakaj to informacijo zahtevajo ne vem, vendar zadeva izgleda tako tako kot, da je težava v "hand-shakingu"....

Ker v TNC lahko nastavljam hitrosti tudi navzdol, bom poskusil znižati hitrost USB vmesnika in COM posta na 115k ter tako preveriti, če je res težava v "hand shakingu" ali pa je morda težava v nastavitvi registrov COM porta. S popravki v registru (objavil S52ZO) je sicer hitrost modema mogoče nastaviti na 921K v delu nastavitev, čeprav v nadzorni plošči COM port še vedno dovoli nastavitve samo do 115k (kljub popravkom).

Morda pa je težava samo v problematičnem USB vmesniku ("prolific"), ker kot izgleda je nekaterim že uspelo z FTDI 233 USB vmesniki (S51UL).

Hvala za odgovore, čeprav pričakujem še kakšno konkretno rešitev.

Lep pozdrav, Branko - S52v


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 26 Jan 2006, 08:12 
Odsoten

Pridružen: 03 Jul 2001, 01:00
Prispevkov: 672
Kraj: JN66SI
Pozdravljen Branko,

Če sumiš na težave v handshakingu, potem najbolje da probaš z enakim adapterjem, kot si ga omenil zgoraj (z FT-232BM chipom) in kot ga uporablja tudi Ivo (1UL). Ta je namenjen prav vgradnji v S53MV TNC in podpira točno in samo tiste handshaking linije (RTS, CTS), ki jih obvladuje tudi 3MV TNC. Za test si adapter za par dni lahko tudi izposodis. Je pa koristno nadgraditi firmvare v TNC za pravilno delovanje s tem adapterjem ob vklopu TNCja (dodana zakasnitev po resetu). Popravljeni frmware lahko snameš z mreže http://www.s5tech.net/forum/techletter.php

LP, Sandi


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 26 Jan 2006, 20:13 
Odsoten

Pridružen: 09 Apr 2003, 17:55
Prispevkov: 21
Kraj: Maribor
Sandi,

najlepša hvala za informacijo in link.

Lep pozdrav, Branko - S52V


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 15 Feb 2008, 00:54 
Odsoten

Pridružen: 06 Nov 2001, 01:00
Prispevkov: 18
Kraj: Sežana
Poglej še to temo mogoče boš našel kar iščeš
viewtopic.php?t=294
TNC z USB-jem (FTDI) mi dela na 1Mb z epromom C7...

_________________
LP...73...Rado


Na vrh
 Profil  
 
Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po  
Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 9 prispevkov ] 

Vsi časi so UTC + 1 ura


Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost


Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu
Ne morete urejati prispevkov v temi
Ne morete brisati vaših prispevkov forumu
Ne morete dodati priponk prispevkom

Išči za:
Pojdi na:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group