S50LEA

Radioamaterski forum
Danes je 21 Maj 2018, 09:58

Vsi časi so UTC + 1 ura




Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 2 prispevkov ] 
Avtor Sporočilo
 Naslov prispevka: TNC na XP-jih
OdgovorObjavljeno: 09 Avg 2005, 08:38 
Odsoten

Pridružen: 09 Sep 2002, 10:31
Prispevkov: 5
Kraj: Ljubljana- Črnuče
Zdravo!
Prijatelju amaterju bi rad priključil megabitni TNC(starejša verzija) packet in internet. Računalnik je Celeron 530MHz na matični plošči PB50-V3 (chipset VIA 693/596A-AT napajalnik). Na računalnik sem naložil Windowse XP SP1, ki delajo v redu. Packet povezava tudi deluje v redu. Problem pa se pojavi z internetom. Megabitni TNC (lahko je novejši ali starejši - z nobenim mi internet ne deluje) se poveže preko dial up-a, vendar nobene strani na internetu ne odpre. Megabitni TNC sem poizkušal povezati tudi na posebno serijsko kartico (921kbps - z driverji) , ali preko vmesnika usb-comport, vendar v nobenem primeru promet interneta ne steče. Naj poudarim, da mi TNC na mojem računalniku deluje v redu. Ali je mogoče lahko problem , da XP-ji ne podpirajo v zadostni meri tega čipseta? Ali sem pozabil nastaviti kakšne nastavitve?
73
s57ozi


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 12 Avg 2005, 18:33 
Odsoten
LEA Admin
Uporabniški avatar

Pridružen: 16 Maj 2001, 01:00
Prispevkov: 279
Kraj: Universe Air
Za kasnim mtu porgramom probaj mtu nastavit na 512 znakov..
73 s56wmn
ping x.x.x.x -l 512
ping x.x.x.x -l 256
ping x.x.x.x -l 1500

s tem posiljas pinge razlicne dolzine..

_________________
73 s56wmn


Na vrh
 Profil  
 
Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po  
Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 2 prispevkov ] 

Vsi časi so UTC + 1 ura


Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost


Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu
Ne morete urejati prispevkov v temi
Ne morete brisati vaših prispevkov forumu
Ne morete dodati priponk prispevkom

Išči za:
Pojdi na:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group