S50LEA

Radioamaterski forum
Danes je 20 Maj 2018, 10:45

Vsi časi so UTC + 1 ura




Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 5 prispevkov ] 
Avtor Sporočilo
 Naslov prispevka: Tnc2-mv pomoč...
OdgovorObjavljeno: 12 Okt 2004, 20:25 
Odsoten

Pridružen: 20 Jul 2004, 18:22
Prispevkov: 2
Kraj: Nova vas
Zanima me ce bi bilo mogoce spraviti tnc2 izd. M. Vidmarja iz 2400 na 38,4k (ima zamenjan eeprom in sicer je wa8ded). Pomoč bi rabil tudi pri sestavi kabla za priklop na icom ic2 set (se pravi 2jacka -majhen 3pr. in velik 2pr.), ker na zalost nimam nacrta.
Za vsako pomoč se že v naprej zahvaljujem...
LP Matej

_________________
73


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 13 Okt 2004, 12:50 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: 20 Maj 2001, 01:00
Prispevkov: 187
Kraj: Maribor JN76UN
Matej zdravo ...

Seveda ga je mozno spravit na 38k4, vendar brez predelave ne. Torej, zamenjati bos moral nekaj elementov na TNC tiskanini, nekaj na MANCHESTER tiskanini, zamenjati bo potrebno EPROM, napraviti pravilno povezavo na TNC-ju na podnozju kjer se izbirajo pravi takti.

Sedaj pa nekaj kar me bega!? A ti mislis potem predelan TNC na 38k4 priklopit na IC-2SET ? Ker to ziher ne gre. Manchester 2k4 se nekako gre, kar pa je vec pa pozabi. Za 38k4 si bos moral omisliti se WBFM postajico!

Ce rabis kaj literature, jaz je imam kar nekaj, povej kam ti jo posljem.

Lp.
Srecko
S57WOS

_________________
Kaksna sreca, da je to samo hobi.


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 15 Okt 2004, 18:43 
Odsoten

Pridružen: 20 Jul 2004, 18:22
Prispevkov: 2
Kraj: Nova vas
Sem ze nekje zasledil, da je potrebno menjati ene kondenzatorje ce se ne motim... Literaturo mi lahko posljes na mkogej1@email.si . Zahvaljujem se ti ze v naprej! Zanima me pa se kje bi se tako postajo dalo dobit (rabim namrec za internet ker na zalost nimam moznosti adsl-ja ali kabla, tel. internet je pa predrag). Se enkrat hvala pa 73

_________________
73


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 29 Okt 2004, 16:14 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: 27 Avg 2001, 01:00
Prispevkov: 372
Kraj: Kranj - JN76EF
Težko kej, ker te zanima le internet, z uporabo amaterskega prehoda, pa boš kršil vsa pravila, drugim pa delal sive lase.


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 04 Jan 2005, 17:34 
Odsoten

Pridružen: 04 Jan 2005, 17:24
Prispevkov: 1
S57NAZ napisal/-a:
Težko kej, ker te zanima le internet, z uporabo amaterskega prehoda, pa boš kršil vsa pravila, drugim pa delal sive lase.


Torej je uporaba SCCDMA ali TNC z PSKTRX za Internet krsenje (?)pravil? Jst sm kle n00b (zacetnik)... in resnicno nimam pojma o tem... ampak vseeno kakor jaz dojemam stvari, se mi uporaba packeta za Internet popolnoma OK (dokler se ne gres igrce igrat al pa eMulat...)
se S53MV pise o tem v CQ-ZRS, a ne? ali sem narobe razumel odgovor?

Zdej pa, ali je ali ni dovoljeno? Jst tudi nimam opcije met kabla al pa adsl, pa ne zato ker je drag al kaj... in bi precej rabu net, ker med sluzbo ni casa za brat razne forume, clanke, novice itd..... spet pa ne bi su delat nekaj (SCCDMA/PSKTRX) kar mi ne bo uporabno....

LP


Na vrh
 Profil  
 
Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po  
Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 5 prispevkov ] 

Vsi časi so UTC + 1 ura


Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost


Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu
Ne morete urejati prispevkov v temi
Ne morete brisati vaših prispevkov forumu
Ne morete dodati priponk prispevkom

Išči za:
Pojdi na:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group