S50LEA

Radioamaterski forum
Danes je 28 Maj 2018, 00:29

Vsi časi so UTC + 1 ura




Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 22 prispevkov ]  Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Avtor Sporočilo
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 31 Okt 2002, 00:08 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: 20 Maj 2001, 01:00
Prispevkov: 187
Kraj: Maribor JN76UN
Alen zdravo se enkrat.

Daj se mi ti iz prve roke :P povej, ce se da kje v Coyote nastavit, da bi posredoval vse pakete. Fino bi bilo, ce bi slo aktivirat AXIP UDP, da bi potem lahko delal preko Coyote tudi z kaksnim programom za packet, ala Flex+WPP;Ker sedaj lahko pridem preko Coyote na packet samo z windows-terminal programom :( , kar pa ni prevec prijetna zadeva, in tudi kdo drug te nemore konektat.

Mogoce pa to, da jas se nimam vse nastavljeno...hi hi :x , tudi to je mozno.

Glede medija za drugo distribucijo, pa je ze skrajni cas da se disketa pocasi poslovi 8) .

_________________
Kaksna sreca, da je to samo hobi.


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 03 Nov 2002, 22:34 
Odsoten

Pridružen: 02 Apr 2002, 01:00
Prispevkov: 62
Kraj: Škofja Loka
s53sx napisal/-a:
Zivjo..v razmislek?

Jaz ze nekaj casa furam en industrijski pc v katerega sem vtaknil
kartico RAM za fotoaparate prek IDE adapterja. Zadeva dela kot 128M IDE disk, nima vrtljvih delov, zasede pa zelo malo prostora v skatli...
Cene so cisto dostopne....

lp jk


Lep pozdrav

Mene zanima ali ti deluje coyote na tem IDE RAM kartici in ali bi bilo možno dobiti načrt.

Sam delam na tem, da bi coyota spravil na teraso stolpnice.

Trenutno pa uporabljam 486/100Mhz/16Mb - katerega napajam samo z 5V ( tok je ob zagonu 2.6A in ob postavljenem stanju 1.5A ) - floppy, mrežno in s5scc/dma kartico v vodotesni dozi.

Slike coyota so na http://lea.hamradio.si/~s56vvv/psk/ in je trenutno še na testiranju in dokončevanju.

LP 73


Zadnjič spremenil s56vvv, dne 13 Nov 2002, 12:04, skupaj popravljeno 1 krat.

Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 04 Nov 2002, 12:00 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: 19 Maj 2001, 01:00
Prispevkov: 97
Kraj: there
Zivjo

Hm, Coyote mi dela na palacinko..mislim da je stos ravno v tem, da imas
eno zadevo ki dela s cim manj potrebne navlake...ni pa upostevana
'odpornost na vlago etc'

Ono RAM kartico sem usposobil spomladi, ko sem nekaj poskusal z Coyotejovo 'mlajso sestrico' Volkuljo (Wolverine), ki se boota s CDja in
zato rabi se kakih 20MB spominskega medija za lokalne nastavitve, ki
se pri Coyoteju napisejo kar na floppy. Sicer pa ni zadrzka da nebi tudi
Coyote delal s te RAM kartice, saj sem preizkusil zadevo z wintendom in
Linuksom..dela b.p. edino vprasanje ki ne najdem nanj odgovora je
ponovljivost zapisa, oziroma, koliko tisockrat lahko jaz caram po kartici
(ce dela kot IDE disk se dosti pise in brise po njej, hi) preden zacne
crkavat...upam da je ta cas se dalec....

lp, jk

_________________
73 de Joze, s53sx


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 04 Nov 2002, 15:39 
Odsoten

Pridružen: 02 Apr 2002, 01:00
Prispevkov: 62
Kraj: Škofja Loka
Pozdrav.

Saj edino floppy, mi bo delal težave izpostavljene vremenskim vplivom - zaradi svojih vrtljivih delov (mehanski del ) .
Zaščita ostale strojne opreme, proti vlagi oz. temp. razlikam, mi ne bo predstavljalo ovire ( poleg lot spreja in plate zalite v maso bo tu še ob menjavah silica gel - 2x 150gr v vrečkah - katerega pri nas v službi v večjih količinah odmetavamo v smeti ).
Res pa je, da bom zadevo najprej stestiral in nato izpostavil višji sili.

LP Gorazd


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 04 Nov 2002, 16:33 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: 19 Maj 2001, 01:00
Prispevkov: 97
Kraj: there
Zivjo se enkrat

Hm, taksna RAM/IDE naveza bi duso dala za tvoje poskuse...

Mislim da do sedaj vsaka carunalniska trgovina, ki kaj da nase,
ima ali lahko priskrbi tak adapter, ki ima na eni strani podnozje
za vtaknit RAM kartico in na koncku floh kabla se IDE konektor
za v mamaplato..in to za bagatelo...
RAM vzames najmanjsi (ne vem 2M ali 4M ce obstoji)....edino kar je mene nekaj zezalo: RAM kartica naj bi imela lastno napajanje
3 do 5V --ne se mucit, dela tudi brez tega! SAMO maso moras pa
pripeljat!!!!! brez tega je meni sicer delalo, ni mi pa BIOS poznal
kartice kot primary in seveda posledicno pri nekaterih sistemih
to pomeni da ne mores bootat z nje....torej MASA!!!!

Napisi ce si kaj nasel in kako dela!
lp jk

_________________
73 de Joze, s53sx


Na vrh
 Profil  
 
OdgovorObjavljeno: 13 Nov 2002, 11:22 
Odsoten

Pridružen: 23 Avg 2002, 08:11
Prispevkov: 7
Kraj: JN65WR
Hi,

zanima me ce ima kdo kak predlog za SW (HAM), ki naj bi sel na LIVE CD.
Oziroma podporo za kaksen cuden HW ali kaj podobnega.
Bi pocasi zacel zbirati malo SW-ja za zraven.

Ob priliki pa bom testiral kako bi zadeva laufala na RAM/IDE (4MB) sicer 386 procesor (industriski PC, mislim da za test bo ok).

73 de Alen


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Prevajanje...Linux-a
OdgovorObjavljeno: 18 Feb 2005, 12:09 
Odsoten

Pridružen: 20 Maj 2004, 17:31
Prispevkov: 131
Kraj: Kranj, Besnica
Živjo,
mene pa zanima kako in s katerimi prorami bi se lahko lotil predelavo in prevajanje Linux Sistem Coyote? Katere datoteke se pa prevajajo?


Na vrh
 Profil  
 
Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po  
Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 22 prispevkov ]  Pojdi na stran Prejšnja  1, 2

Vsi časi so UTC + 1 ura


Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost


Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu
Ne morete urejati prispevkov v temi
Ne morete brisati vaših prispevkov forumu
Ne morete dodati priponk prispevkom

Išči za:
Pojdi na:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group