S50LEA

Radioamaterski forum
Danes je 13 Dec 2018, 02:28

Vsi časi so UTC + 1 ura




Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 12 prispevkov ] 
Avtor Sporočilo
 Naslov prispevka: dolzina kabla
OdgovorObjavljeno: 27 Jul 2004, 22:25 
Odsoten
LEA Admin
Uporabniški avatar

Pridružen: 16 Maj 2001, 01:00
Prispevkov: 279
Kraj: Universe Air
Pozdrav
Zanima me koliko je max dolzina kabla med psk postajo in dmascc kartico in kateri kabel svetujete?

Pri selitvi sou bom poteboval vsaj 30 m kabla?

_________________
73 s56wmn


Zadnjič spremenil s56wmn, dne 30 Jul 2004, 07:24, skupaj popravljeno 1 krat.

Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: 25m
OdgovorObjavljeno: 28 Jul 2004, 04:56 
Odsoten

Pridružen: 03 Jul 2002, 07:18
Prispevkov: 28
Kraj: Turnše
Zdravo

Jaz imam več 25 m kabla med postajo in ETNC-jem, pa mislim, da ni nikakršnega problema (nisem sicer delal meritev, vendar po občutku med 1m kabla in 25m kabla ni nobene opazne razlike v delovanju).
Kupil sem visoko kvaliteten (sicer audio) dvojni koaksialni kabel. Po enem vodim oddajno modulacijo, po drugem pa sprejemno. Poleg tega sem vlekel še dodaten malo debelejši kabel ( 2x0.8 ) za plus napajanje in PTT. Napajalnik je pri postaji, ETNC pa napajam iz istega napajalnika kot postajo.

lep pozdrav

ps: komaj čakam SOU, da bo prvi kanal lažje zadihal...

_________________
Andrej, S51MO


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 28 Jul 2004, 10:46 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: 19 Maj 2001, 01:00
Prispevkov: 205
Kraj: LJ
- ce gre za premostitev visinske razlike,
je potrebno kabel dovolj pogostoma vpeti ob cvrsto podlago

- elektricne znacilnosti kabla lahko predhodno preizkusis
kar na svoji postaji doma, namesto tvojega obstojecega
kratkega kabla pac uporabis 30 meterski zvitek kabla

gl, DD+


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: konektro
OdgovorObjavljeno: 28 Jul 2004, 15:29 
Odsoten
LEA Admin
Uporabniški avatar

Pridružen: 16 Maj 2001, 01:00
Prispevkov: 279
Kraj: Universe Air
Pozdrav

Anteno sem ze premaknil, sedaj pa rabim konektor iz H500 na TNC, da bom lahko priklopil postajo, ali imak kdo tak konektor, ki bi ga zrtvoval.

Antena je na veliko boljsi lokaciji kot prej, cel krvavec se vidi, brez ene opticne zapreke :).

_________________
73 s56wmn


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: konektro
OdgovorObjavljeno: 28 Jul 2004, 19:20 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: 19 Maj 2001, 01:00
Prispevkov: 205
Kraj: LJ
s56wmn napisal/-a:
Pozdrav

Anteno sem ze premaknil, sedaj .....

Antena je na veliko boljsi lokaciji kot prej, cel krvavec se vidi, brez ene opticne zapreke :).

Lepo,
vendar kolikor se spomnim, si ze pri prvi postavitvi antene napisal,
da v smeri Krvavca obstaja opticna vidljivost ....

Kaksna pa je zdaj ta "veliko boljsa lokacija"?
Ali je prejsnja vidljivost bila "z opticno zapreko"?

Informacija mora biti verodostojna, sicer je lahko zavajajoca ... sri

Metod, ali bos tako dober, pa nam poslal fotografijo situacije,
v ospredju antena, v ozadju Krvavec, lepo prosim ...
gl, DD+


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: lokacija
OdgovorObjavljeno: 29 Jul 2004, 21:45 
Odsoten
LEA Admin
Uporabniški avatar

Pridružen: 16 Maj 2001, 01:00
Prispevkov: 279
Kraj: Universe Air
Oh dd ce ne bi bil.. ampak vseno

Tudi na stari lokaciji ni bilo opticnih zaprek, samo desno je bil nek velik blok, ki se mi zdi da je bil ali pa cisto na robu sevalnega diagrama.

Ta nova lokacija ja pa odprta na vse strani, ce se bo nova lokacija izkazala za dobro bo tako ostalo. cene se pa selimo nazaj. Moznosti so ostle odprte.

Mogoce bom na novi lokaciji rabil filter, ki ga ga zadolzeni ( iz sysop sestanka ) se ni naredil.

Trenutno ce iz lju poklices SOU, se ti javi super vozelj, vse skupaj je testno, naslednji teden, naj bi zacel delovati se NAT, takoj ko z mmk-je odpravimo napako na ax25rtd-ju.

Pa spet kot za vse moje poste, sry sa vse slovnicne napake

_________________
73 s56wmn


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: konektro
OdgovorObjavljeno: 30 Jul 2004, 23:35 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: 08 Jul 2002, 15:31
Prispevkov: 28
s51fu napisal/-a:
s56wmn napisal/-a:
Pozdrav

Anteno sem ze premaknil, sedaj .....

Antena je na veliko boljsi lokaciji kot prej, cel krvavec se vidi, brez ene opticne zapreke :).

Lepo,
vendar kolikor se spomnim, si ze pri prvi postavitvi antene napisal,
da v smeri Krvavca obstaja opticna vidljivost ....

Kaksna pa je zdaj ta "veliko boljsa lokacija"?
Ali je prejsnja vidljivost bila "z opticno zapreko"?

Informacija mora biti verodostojna, sicer je lahko zavajajoca ... sri

Metod, ali bos tako dober, pa nam poslal fotografijo situacije,
v ospredju antena, v ozadju Krvavec, lepo prosim ...
gl, DD+


In zakaj tebe vse to briga ? Bos kaj naredil za vse skupaj ?


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 31 Jul 2004, 09:05 
Odsoten

Pridružen: 06 Feb 2002, 01:00
Prispevkov: 184
Kraj: Ljubljana
Si pa res en čuk.
Kdo pa sploh si?

Pa saj te dni ne razsaja nevem kakšna vročina.

Lp, Jože.


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 31 Jul 2004, 09:30 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: 08 Jul 2002, 15:31
Prispevkov: 28
Tisti, ki morajo vedeti, kdo sem, ze vedo.


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 31 Jul 2004, 10:30 
Odsoten

Pridružen: 13 Jul 2003, 03:29
Prispevkov: 2388
Kraj: Ljubljana - JN76HB
Prosim vpletene v razpravi, da se razpravlja dostojno in zelo zaželjeno je, da se predstavljate s pozivnimi znaki, če ste radioamaterji! To nekako zahteva tudi HAMSPIRIT, če tega nismo že pozabili....

Za razne kregarije je pa e-zrs.org....

_________________
VY 73 & GL, Dragan S55Z, EPC #0760
HAMtech - Toys for real CONTEST-ers and DX-ers


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 31 Jul 2004, 10:36 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: 08 Jul 2002, 15:31
Prispevkov: 28
Cuk=s56icm , ce bo komu sedaj kaj vec jasno, v kar pa dvomim...

In nihce se ne krega.


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 31 Jul 2004, 10:41 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: 08 Jul 2002, 15:31
Prispevkov: 28
Uplink novega SOU:
Slika


Na vrh
 Profil  
 
Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po  
Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 12 prispevkov ] 

Vsi časi so UTC + 1 ura


Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov


Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu
Ne morete urejati prispevkov v temi
Ne morete brisati vaših prispevkov forumu
Ne morete dodati priponk prispevkom

Išči za:
Pojdi na:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group