S50LEA

Radioamaterski forum
Danes je 24 Feb 2018, 17:12

Vsi časi so UTC + 1 ura




Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 26 prispevkov ]  Pojdi na stran Prejšnja  1, 2
Avtor Sporočilo
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 18 Feb 2005, 13:49 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: 20 Maj 2001, 01:00
Prispevkov: 187
Kraj: Maribor JN76UN
Zdravo ...

Zal je na tistem linku, ki si ga podal, login zahtevek. Tako da, vec srece prihodnjic. Pa bi se kar malce poigral. Sploh me zanima, ce je kak gonilnik za novejse PCI 3Com mrezne ( 3C905c-TXM).

Lp.
Srecko
S57WOS

_________________
Kaksna sreca, da je to samo hobi.


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 18 Feb 2005, 13:57 
Odsoten

Pridružen: 12 Okt 2003, 19:42
Prispevkov: 41
Kraj: Domžale
nad formu pise: user guest, pass: demo

je pa res da ko sem jz sprobavlal razlicne mrezne kartice, mi driver za 3com 905-TX ni deloval. mogoce napaka samo pri meni, ali pa driver ni dobro preveden (v tem primeru se obrni na s57blu).

73


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 18 Feb 2005, 19:42 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: 20 Maj 2001, 01:00
Prispevkov: 187
Kraj: Maribor JN76UN
Zdravo ...

Ja, SRY, sem opazil kasneje ko sem sel gledat se enkrat.
Keri driver si ti vkljucil za 905-tx ??

Lp.
Srecko
S57WOS

_________________
Kaksna sreca, da je to samo hobi.


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 18 Feb 2005, 20:16 
Odsoten

Pridružen: 12 Okt 2003, 19:42
Prispevkov: 41
Kraj: Domžale
V originalnem Coyote instalerju izberas med karticami ki so napisane http://lea.hamradio.si/~s57oaa/netcards.txt (izvzeto iz originala). v oglatih oklepajih so imena driverjev, pod njimi pa spisek kartic, ki jih ta podpira.

torej konkretno za 3c905 je to [3c59x] je to na s57blu strani 3c59x.o driver.

lp


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 19 Feb 2005, 22:17 
Odsoten

Pridružen: 13 Feb 2005, 14:16
Prispevkov: 13
Hmm,
zdravo! Zanima me kje bi lahko dobil gonilnike za Coyote Linux. Rabim za mrežno karticu: 3Com Etherlink III (3c590). ali imate kak link?
*
Sem prebral zgornje sporočilo, a ko vstavim kartico v računalnik mi kartica in lučka deluje. Ko pa želim v Windowsi narediti boot disketo me vpraša za: I. karticu: Izberem: 3c590 // 3Com Etherlink III
II. kartcu: Izberem: 3c590 // 3Com Etherlink III
Kaj naj pa napišem tam spodaj ko je I/O katere številke moram vnesti.
Pa ko priključim oba računalnika preko kablovja mi v linux-u napiše zopet IdownI.
Ali lahko uporabljam obe kartici za v mrežo, ali more biti obvezno v 1.Lan in v 2. Wan omrežje?

Kje pa se vidi lče je računalnik povezan naprej v omrežje. Če pač mrežna deluje?


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 23 Feb 2005, 14:00 
Odsoten

Pridružen: 20 Maj 2004, 17:31
Prispevkov: 131
Kraj: Kranj, Besnica
Ha jest mam tud take probleme sam da imam 2x gartico genius! A bi mogoče kdo vedel zakaj se ne morem prikonektati. Kako pa lahko izvem če sem privezan v mrežo. Meni tam izpiše LAN : Down WAN: Down, pol se pa hočem še v windowsih pingat mi pa noče spingat!


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 23 Feb 2005, 18:21 
Odsoten

Pridružen: 12 Okt 2003, 19:42
Prispevkov: 41
Kraj: Domžale
pozanimaj se, ali je mozno uporabiti 2enake kartice za WAN in LAN.
zamenjaj eno, ali pa, ce uporabljas windows installer pri dolocitvi kartic poskusi vpisati IO address in IRQ za vsako posebej.


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 24 Feb 2005, 00:07 
Odsoten

Pridružen: 13 Feb 2005, 14:16
Prispevkov: 13
Jah kaj pa moram tam napistai za IO številko in IRQ adress.
Imam pa Geniusevo kartico ali 3Com-ovo. Imam jih na pretek!
Kje se pa lahko izvejo podatki!


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: 24 Feb 2005, 18:10 
Odsoten

Pridružen: 12 Okt 2003, 19:42
Prispevkov: 41
Kraj: Domžale
v vecini primerov ni treba tja nic vpisati (optional - kot pise poleg).
ce imas 2 razlicni mrezni kartici, se samo doloci driver in naj bi pri zagonu avtomatsko zaznal kartici.

ce pa sta enaki, bi pa lahko IRQ in IO address prebral tudi pri zagonu racunalnika, mislim da v tabeli ki se izpise preden zacne zaganjati sistem iz diska/diskete/cdja.


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Problem!
OdgovorObjavljeno: 28 Feb 2005, 14:11 
Odsoten

Pridružen: 20 Maj 2004, 17:31
Prispevkov: 131
Kraj: Kranj, Besnica
Mene pa zanima ali v coyote linuxu lahko zaganjam kak ham program za npr. pisanje dnevnikov, učenje morssejeve abecede itd. Ali bi to šlo ali ne!


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: Problem!
OdgovorObjavljeno: 28 Feb 2005, 14:18 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: 21 Maj 2001, 01:00
Prispevkov: 163
Kraj: Murska Sobota
lincolin napisal/-a:
Mene pa zanima ali v coyote linuxu lahko zaganjam kak ham program za npr. pisanje dnevnikov, učenje morssejeve abecede itd. Ali bi to šlo ali ne!


Za kaj takšnega je primeren http://www.afu-knoppix.de/.

73
Simon, S53ZO


Na vrh
 Profil  
 
Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po  
Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 26 prispevkov ]  Pojdi na stran Prejšnja  1, 2

Vsi časi so UTC + 1 ura


Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost


Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu
Ne morete urejati prispevkov v temi
Ne morete brisati vaših prispevkov forumu
Ne morete dodati priponk prispevkom

Išči za:
Pojdi na:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group