S50LEA

Radioamaterski forum
Danes je 25 Jun 2017, 04:41

Vsi časi so UTC + 1 ura




Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 4 prispevkov ] 
Avtor Sporočilo
OdgovorObjavljeno: 27 Mar 2012, 09:10 
Odsoten

Pridružen: 11 Jul 2003, 12:58
Prispevkov: 399
Kraj: Rezke Dragarjeve 1,Ljubljana,JN76FC
Pozdravljeni.
Zanima me kako bi lahko povezal postajo z pc na usb za packet,na internetu sem zasledil,da potrebujem samo kabel,ali pol to uporabim lahko tudi za digital mode?
Lep pozdrav

_________________
73 de LUKA,S56VGL,locator JN76FC
Tel.preko e-mail ali ZS.
Član Radiokluba S53AJK


Na vrh
 Profil  
 
OdgovorObjavljeno: 29 Mar 2012, 15:40 
Odsoten

Pridružen: 31 Jan 2004, 12:37
Prispevkov: 131
S56VGL napisal/-a:
Pozdravljeni.
Zanima me kako bi lahko povezal postajo z pc na usb za packet,na internetu sem zasledil,da potrebujem samo kabel,ali pol to uporabim lahko tudi za digital mode?
Lep pozdrav


Juh,

ne vem tocno za TS2000 kaj ima v sebi ampak naceloma rabis kabel, modem in PC. Ce imas samogradnjo sta to ponavadi
dva razlicna modema en za packet drugi za digi mode. Nekateri 'profi' modemi imajo to zdruzeno.
Kabel lahko uporabljas tudi za digi mode....kabel ti 'pripelje' od postajo do modema ali pc-ja mic, zvocnik in ptt.

73 de Bostjan


Na vrh
 Profil  
 
OdgovorObjavljeno: 29 Mar 2012, 16:27 
Odsoten

Pridružen: 13 Jul 2003, 03:29
Prispevkov: 2328
Kraj: Ljubljana - JN76HB
S56VGL napisal/-a:
Pozdravljeni.
Zanima me kako bi lahko povezal postajo z pc na usb za packet,na internetu sem zasledil,da potrebujem samo kabel,ali pol to uporabim lahko tudi za digital mode?
Lep pozdrav

Za TS2000 rabiš USB/RS232 pretvornik... in to je to... Pa potem seveda nek terminalski program na PC, ki zna delat PR....
Ne, tega kabla ne moreš uporabiti za DIGI mode (PSK, RTTY, PACTOR, .....), ker ima TS2000 že vgrajen TNC z AX25 protokolom in dobiš ven ASCII

Navodila na strani 49 priročnika!

Menu 55... Aktivacija PKT ...
Menu 46 ... Določiš Main band ali Sub band za DATA band....
Menu 47 ... Selektiraš komunikacijske parametre (1200 bps, ker je 9600 prednastavljeno, pri nas neuporabno)...
....

Preberi navodila...

_________________
VY 73 & GL, Dragan S55Z, EPC #0760
HAMtech - Toys for real CONTEST-ers and DX-ers


Na vrh
 Profil  
 
OdgovorObjavljeno: 30 Mar 2012, 17:47 
Odsoten

Pridružen: 11 Jul 2003, 12:58
Prispevkov: 399
Kraj: Rezke Dragarjeve 1,Ljubljana,JN76FC
Pozdravljeni,ali kdo uporablja program Hamscope in omenjeno postajo za packet,da malo razloži,kako aktivirat zadevo,ker program naj bi imel možnost packet radio
Lep pozdrav
Luka

_________________
73 de LUKA,S56VGL,locator JN76FC
Tel.preko e-mail ali ZS.
Član Radiokluba S53AJK


Na vrh
 Profil  
 
Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po  
Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 4 prispevkov ] 

Vsi časi so UTC + 1 ura


Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov


Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu
Ne morete urejati prispevkov v temi
Ne morete brisati vaših prispevkov forumu
Ne morete dodati priponk prispevkom

Išči za:
Pojdi na:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group