S50LEA

Radioamaterski forum
Danes je 22 Okt 2017, 16:42

Vsi časi so UTC + 1 ura




Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 4 prispevkov ] 
Avtor Sporočilo
 Naslov prispevka: APRS vprašanje
OdgovorObjavljeno: 06 Jul 2011, 08:22 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: 21 Jan 2008, 08:44
Prispevkov: 42
hi

po najboljših močeh sem si nastavil postajco za aprs delo. Ko pritisnem na BCON ( beacon) tipko postaje, gre postaja na oddajo, ne vem kaj točno odda, je to moj klicni znak, pozicija,..?? kot odgovor nazaj na displayu dobim : Mypossition via
kjer ta via še utripa. Mi kdo tole razloži?

hvala

_________________
73
S57MG


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: APRS vprašanje
OdgovorObjavljeno: 06 Jul 2011, 20:52 
Odsoten

Pridružen: 18 Nov 2007, 21:28
Prispevkov: 43
Kraj: Ljubljana
Oj,
iz napisanega sklepam, da gre za postajo Kenwood TH-D72 (ali pa zakakšno TM-D7..,malo več podatkov ne bi škodilo), če je to ta postaja z vgrajenim GPS-jem kateri je vključen in sprejema satelite ali pa si ročno nastavil pozicijo in pravilno vpisal svoj znak, potem dejansko gre za potrditev da je oddan paket nekdo sprejel (digi) in potrdil tvojo pozicijo. Če si še nisi na računalnik namestil kakšnega programa za aprs preko katerega bi kontroliral promet, potem to storiš preko interneta na strani http://aprs.fi. Toliko za začetek.

Lp, Miran


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: APRS vprašanje
OdgovorObjavljeno: 06 Jul 2011, 21:04 
Odsoten

Pridružen: 18 Nov 2007, 21:28
Prispevkov: 43
Kraj: Ljubljana
Hiška s tvojim znakom trenutno stoji nekje v Logatcu, je pa včeraj štirikrat poskočila proti Ljubljani in končala svojo pot nazaj grede v Logu pri Brezovici. Vir:aprs server - db0anf.

Lp, Miran


Na vrh
 Profil  
 
 Naslov prispevka: Re: APRS vprašanje
OdgovorObjavljeno: 27 Jul 2011, 11:04 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: 21 Jan 2008, 08:44
Prispevkov: 42
ja. moral bi verjetno še kaj nastavit na sami postaji, ker sem bil mobilen iz logatca proti LJ, vmes parkrat oddal bcon. Največkrat sem mobil, istočasno pa vključim še GPS na sami postaji.Imam th-d72e.

_________________
73
S57MG


Na vrh
 Profil  
 
Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po  
Napiši novo temo Odgovori na temo  [ 4 prispevkov ] 

Vsi časi so UTC + 1 ura


Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost


Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu
Ne morete urejati prispevkov v temi
Ne morete brisati vaših prispevkov forumu
Ne morete dodati priponk prispevkom

Išči za:
Pojdi na:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group