Dostop do izhodišča:
Z avtoceste Ljubljana - Koper se usmerimo na izvoz Unec in Cerknica. Cesti naprej sledimo do Cerknice, kjer zavijemo levo proti Begunjam pri Cerknici. V središču Cerknice pri cerkvi v križišču zavijemo z glavne ceste za oznakami Slivnica. Po cesti se peljemo do doma na Slivnici, kjer na bližnjem parkirišču parkiramo
Opis poti:
S parkirišča se usmerimo na peš poti, ki vodi proti vrhu Slivnice (desno navzdol dom na Slivnici 2 minuti). Pot, ki poteka po zmerno strmem travnatem pobočju nas v nekaj minutah pripelje na vrh. (dostop in opis poti povzeta po http://www.hribi.net)
Stolp z antenami za 7, 14 in 70MHz je postavljen. Aktivacija se lahko začne. V ozadju se vidi stolp in usmerjena HF antena tekmovalne lokacije S50L / S53AJK Radiokluba Ljubljana:

Sabina se je odločila, da bo delala samo na 145MHz ....

.... jaz pa sem delal na 7, 14, 70 in 433MHz:

Tehnika s katero sem izvedel aktivacijo - Wouxun KG-699E (70MHz) in Yaesu FT-817ND (7, 14, 433MHz) ter avtomatski antenski tuner LDG Z817:

Namen aktivacije je bilo tudi testiranje novega avtomatskega antenskega tunerja LDG Z817, ki je prilagojen za popolno avtomatsko delo s postajo Yaesu FT-817. Zadostuje pritisk na gumb tunerja in tuner samodejno preklopi postajo v način, ki je primeren za uglaševanje antene, ter jo po končanem uglaševanju vrne na predhodno nastavljeno modulacijo. Na postaji je originalni VFO gumb zamenjan s "Kranker Knob" gumbom, ki omogoča udobnejše in hitrejše vrtenje gumba ter s tem spreminjanje frekvence:

Sabinino veselje po uspešni S2S zvezi z Lutzem DL3SBA/P na DM/NW-196:

Delo na HF frekvencah je bilo zelo oteženo zaradi WAE ssb dx contesta. Naredil sem zveze z nekaj postajami izven Evrope. Na žalost je bil moj signal prešibak za kitajskega tekmovalca BD3PCH. Kako prav bi mi namesto skromnega dipola v tem trenutku prišla usmerjena antena na stolpu, le nekaj metrov od mene.

Aktivacija v številkah:
- skupno število zvez: 41 QSO
- 7MHz: 17 QSO
- 14MHz: 4 QSO
- 70MHz: 1 QSO
- 144MHz: 10 QSO
- 433MHz: 9 QSO
- S2S: 2 QSO
- DXCC: 11 (S5, DL, ON, SQ, HB9, OK, F, UN, A7, UA9, 4L)
73, Miloš S57D