S50LEA
http://forum.hamradio.si/

S5/KS tour 2009
http://forum.hamradio.si/viewtopic.php?f=48&t=8101
Stran 1 od 1

Avtor:  s53mn [ 17 Jun 2009, 22:54 ]
Naslov prispevka:  S5/KS tour 2009

Jep, izkušnja je za nama :-)
Predčasno sva se vrnila v dolino, kar sva oba pozdravila kot razumno odločitev, da o najinih družinah ne govorim :) pa tudi o ostalih prijateljih ne. Načrti so bili velikopotezni, in bi bili tudi uresničeni, če bi planirali zadevo za čez najmanj dva tedna, ampak kar je, je. Res je, da iz doline tisto malo snega lahko izgleda kot nepremostljiva ovira na mestu samem. Je pa res, da ga pobira približno 10 do 15 cm na dan.

Kako sva potovala?
Skupaj sva startala iz Planine Ravni (proti Črnivcu, pred prelazom strogo levo, pri Kranjskem raku levo in se držiš oznak), nakar sva po prijetnih dveh urah brez problemov prispela na Veliko Zelenico. Nadalje se je pa zapletlo. Najin naslednji cilj je bila koča na Korošici, ampak sva zaradi ogromnih količin snega morala delati velike ovinke po ruševju in iskati pot, kar nama je nameravanih dve uri podaljšalo na dobre tri. Na videu se tudi vidi, kako se Ojstrica kopa v oblakih in ni bila nič vabljiva. Marjan je po dolgotrajnem čakanju, da se vreme izboljša obupal, in se zagnal proti vrhu, ampak se je moral 30 metrov pod vrhom obrniti in moker kot kuža se je vrnil v kočo.
Po prespani noči sva nadaljevala proti Planjavi. Malo pod Srebrnim sedlom se je zopet pojavila strma nepremostljiva ovira v obliki snega. Strm vzpon po napol melišču, napol travi, 20 metrov prostega plezanja, pa sva spet bila na poti proti vrhu. Prišla sva na vrh Planjave in nato še 15 minut prijetne grebenske hoje do pravega SOTA vrha.
Sestop je tudi bil poglavje zase. Pričakovala sva, da bo proti koncu sestopa v Sukalniku sneg, ampak nas je presenetil že veliko prej, in tako je enourni sestop spremenil v triurnega. Ko sva prišla do treh bab, ki pazijo na kočo na Kamniškem sedlu, sva se soglasno odločila o koncu ture, in namesto k koči sva se obrnila na levo in v petih minutah sva bila po melišču pri Pastircih.
Kaj reči na koncu. Doživetje je bilo enkratno, čeprav sva izpolnila samo 25% načrta. Ampak saj ni vse v točkah :-)

Video je na tem naslovu. Ta video je moj prvi, tako da lepo prosim brez kritik glede montaže. Pa tudi snemal sem brez stativa in z fotoaparatom :-)

Hvala vsem za zveze in za tiste, ki so bili v mislih z nama!!!

Stran 1 od 1 Vsi časi so UTC + 1 ura
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/