S5/CP-016 Škofje

Kaj in kako je bila izvedena aktivacija

Moderatorji: S57D, S58R

S5/CP-016 Škofje

OdgovorNapisal/-a s52o » 01 Jun 2009, 19:33

Za današnjo TURBO aktivacijo sem izbral lokalni hrib z imenom Škofje, ki nosi SOTA referenčno oznako S5/CP-016.

Slika

Razlog za tako aktivacijo je bil pogled na DXcluster, ki je nakazoval skorajšnje odpiranje - E sporadic proti Angliji. Na hitro zmečem vso opremo za 50 in 70 MHz v nahrbtnik in že drvim z avtom proti izhodišču. Od doma do vrha potrebujem manj kot 30 minut, vendar sem potem potreboval nekaj minut, da me je ujela sapa....
Ko končno pridem k sebi, začnem sestavljati anteno in že se pojavi nova težava. Kako postaviti 4 metre visok stolp z anteno? Najprej za bližnje drevo privežem eno vrvico, postavim drog in približno ocenim kje privezat drugo vrvico, nato podrem še vsaj dvakrat in stolp končno stoji na predvidenem mestu.

Slika

Slika

Aktivacijo začnem na 70 MHz, kjer v LOG vknjižim 6 QSO in 4 DXCC (S5, GU, GW, G). Žal sem pri postavljanju antene izgubil preveč časa, zato sem tisto pravo odpiranje proti Angliji malo zamudil. Mogoče bo drugič več sreče...

Ker na 70 MHz ni več odziva, ponovno podrem anteno in jo preuredim za delo na 50 MHz. Tu je band veliko bolj živ in kaj kmalu se v LOG-u znajde 15 QSO in 5 DXCC (S5, EB, EI, G, F). Kljub vsemu sem z aktivacijo zelo zadovoljen, saj imam v LOG-u skupno 7 DXCC in 21 QSO. In to je tudi prva moja aktivacija, ki je bila izvedena samo na 50 in 70 MHz.

Zahvaljujem se vsem za QSO in spote na SOTAwatch in DXclustru.

73, Zvone S57OPZ
s52o

Kraj: Hotavlje JN76BC

Re: S5/CP-016 Škofje

OdgovorNapisal/-a s52o » 05 Apr 2010, 14:37

Po tri mesečni odsotnosti zaradi bolezni sem se danes ponovno javil iz hribov.
Kot se za aktivacijo spodobi sem na začetku malo zamudil. Moja bližnjica - dostop čez Kopačnico do izhodišča je bila zaprta, saj so lokalni dirkači preizkušali novo tekmovalno vozilo, zato sem moral čakat kakšnih 15 minut:

Slika

Aktivacijo sem začel najprej na 433 MHz kjer sem v Log vpisal 11 QSO. Realno na mojo uporabljeno tehniko in antene.
Tudi na 70 MHz sem uspel vzpostavit 4 QSO, najdaljšo z Ivanom S51DI in S2S z Bojanom S56LXN.

Še pogled iz PPSa v dolino:

Slika

Tudi na KVju je šlo zelo dobro: na 7 MHz 39 QSO in 13 Dxcc: S5, DL, SP, HB9, I, OE, ON, G, OK, YU, YO, EI , SV.
Seveda pa sem si želel oglasiti tudi na 144 MHz-ssb. To aktivacijo pa mi je preprečila moja pozabljivost, saj sem doma
pozabil prehod iz N na PL:

Slika

Hvala vsem za QSO in spote na SOTAwatch in DXclustru.

73, Zvone S57PZ
s52o

Kraj: Hotavlje JN76BC

Re: S5/CP-016 Škofje

OdgovorNapisal/-a S54KM » 05 Apr 2010, 20:16

Pozdravljena druščina!

Danes sem imel dovolj časa tako da sem se poleg oglašanja na različnih bandih, posvetil še Zvonetovi (S57PZ) aktivaciji tako da sem ga posnel, sicer kar z digitalcem zato ni kakšne hujše kvalitete, ampak vseeno je zanimivo za videti.

Prilagam povezavo do posnetka:
http://www.youtube.com/watch?v=pG-siJuo78I

Lep pozdrav in do slišanja!

Miha S54KM

73
S54KM

Kraj: Žiri

Vrni se na Izvedene aktivacije

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost