S50LEA
http://forum.hamradio.si/

S5/BI-031 Obolno, 3.5.2009
http://forum.hamradio.si/viewtopic.php?f=48&t=7901
Stran 1 od 1

Avtor:  S57D [ 04 Maj 2009, 11:31 ]
Naslov prispevka:  S5/BI-031 Obolno, 3.5.2009

Minuli International SOTA activity weekend je dodobra napolnil radioamaterske frekvence s signali aktivatorjev, ki so oddajali z vrhov gora s treh kontinentov, ter z lovci na vrhove, ki so z njimi vzpostavljali zveze. O veliki aktivnosti z gora priča tudi veliko število spotov na SOTAwatch, ki je krepko prekoračilo število 400.

Dvodnevnega SOTA dogodka sva se seveda morala udeležiti tudi drugi dan. Za nedeljsko aktivacijo sva si izbrala Obolno, S5/BI-031. Razlogi za izbiro hriba so bili natanko takšni, kot prejšnji dan, ko sva šla na Limbarsko goro. Pogled na vrh:

Slika

Opis gore:
Obolno je 776m visok vrh, ki se nahaja jugozahodno od istoimenske vasi. S travnatega vrha ob katerem stoji koča radiokluba je lep razgled po okoliških vrhovih. Ob lepem vremenu pa razgled seže vse do Kamniško Savinjskih Alp.

Dostop do izhodišča:
Z Ljubljanske obvoznice se usmerimo na izvoz Sostro ali Zalog in cesti naprej sledimo v smeri Besnice. Iz Besnice z vožnjo nadaljujemo proti vasi Veliko Trebeljevo, kjer v križišču nadaljujemo desno v smeri vasi Leskovca. Le malo nad vasjo pridemo do naslednjega križišča, kjer nadaljujemo naravnost (ostro desno Mali vrh) in cesti nato sledimo do naslednjega križišča pri katerem opazimo oznake za Obolno. Tu parkiramo na enem od parkirišč ob cesti.
Z Višnje Gore pa se najprej zapeljemo v vas Leskovec in nato z vožnjo nadaljujemo v smeri vasi Trebeljevo. Ko pridemo do križišča, kjer se desno navzdol odcepi cesta proti vasi Obolno parkiramo na parkirišču ob cesti.

Opis poti:
S parkirišča nadaljujemo po cesti v smeri vasi Obolno. Cesta, ki se sprva spušča nas po približno 15 minutah hoje pripelje na označeno križišče, kjer nadaljujemo desno v smeri vasi Obolno do katere je še 3km (levo Gozd - Reka 1km). Cesta, ki večinoma poteka skozi strnjen gozd pa se nato začne strmeje vzpenjati in nas po 45 minutah hoje od izhodišča pripelje iz gozda. Ravno na mestu, kjer stopimo iz gozda pa bomo na desni strani ceste opazili markiran kolovoz po katerem se v dobrih 10 minutah hoje povzpnemo na razgleden vrh. Če zgrešimo prvi odcep na vrh je le nekoliko naprej še en. (povzeto po http://www.hribi.net)

Označba vrha je skrita v travi:

Slika

Nekaj metrov stran je postavljena klop, katero seveda z veseljem izkoristiva za postavitev radioamaterske tehnike:

Slika

Slika

Aktivacije sva se lotila s standardno opremo za tovrstno delo. Tudi tokrat sva si razdelila delo, Sabina je delala na 144MHz, jaz pa na ostalih frekvenčnih področjih. Na vrhu je kar pošteno pihalo, tako da sem nase navlekel vsa oblačila, ki sem jih v nahrbtniku pritovoril na vrh. SOTA škrat v akciji: :lol:

SlikaSlika

Spust z vrha proti avtu je bil za mene z nahrbtnikom veliko bolj enostaven, kot za Sabino:

Slika

Hrib sva uspešno aktivirala. K temu so pripomogli tudi vsi, ki so nama napisali spot na SOTAwatch in DXcluster. Hvala!

Aktivacija v številkah:
- skupno število zvez: 84 QSO
- 7MHz: 38 QSO
- 14MHz: 11 QSO
- 50MHz: 4 QSO
- 70MHz: 4 QSO
- 144MHz: 26 QSO
- 433MHz: 1 QSO
- S2S: 9 QSO
- DXCC: 20 (S5, 9A, E7, F, I, DL, ON, OE, HA, LY, OK, G, YU, PD, HB9, SV2, SQ, TA, LZ, SA)

73, Miloš S57D

Stran 1 od 1 Vsi časi so UTC + 1 ura
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/