S50LEA
http://forum.hamradio.si/

S5/TK-022 Sivka, 20.2.2009
http://forum.hamradio.si/viewtopic.php?f=48&t=7636
Stran 1 od 1

Avtor:  S57D [ 23 Feb 2009, 16:19 ]
Naslov prispevka:  S5/TK-022 Sivka, 20.2.2009

Sivka, s SOTA referenčno oznako S5/TK-022, je z gozdom poraščen 1008m visok vrh, ki se nahaja zahodno od Žirov in severno od Idrije. Na vrhu je žig slovenske planinske poti in vpisna skrinjica. Vrh je gosto poraščen in temačen tudi podnevi, da o temi, ki vlada na vrhu ponoči sploh ne izgubljam besed. Ker smo podnevi na Sivki že vsi bili, smo se tokrat odločili za nočno SOTA aktivacijo hriba na 144 in 433MHz obsegu. Nočna aktivacija hriba ima svoj čar, je čisto nekaj posebnega in nepozabnega. Količino radioamaterske opreme smo skrčili na minimum, dodali še plinsko svetilko in se odpravili novi dogodovščini naproti.

Slika

Dostop do izhodišča:
Iz Ljubljane ali Kranja se zapeljemo v Škofjo Loko, od koder nadaljujemo proti Gorenji vasi. V Gorenji vasi nadaljujemo desno v smeri Cerknega in Žirov. Cesta nas nato pelje mimo vasi Trebija za katero zavijemo desno v smeri Cerknega (levo Žiri). Tej cesti nato sledimo do vasi Sovodenj, kjer nadaljujemo levo mimo gasilskega doma. Naprej se peljemo ob potoku do križišča, kjer zavijemo desno v smeri vasi Jazne in Otalež. Le 100m naprej pa ob cesti opazimo planinske oznake za Sivko. Tu zavijemo levo in cesti sledimo nad vas, kjer parkiramo na parkirišču ob cesti.
Možen je tudi dostop iz doline reke Idrijce, kjer se med Spodnjo Idrijo in Stražo odcepi cesta proti vasi Otalež in Jazne. (opis dostopa povzet iz http://www.hribi.net)

Ponoči je treba tudi markacijske oznake poti poiskati z lučjo: :lol:

Slika

Naša oprema za SOTA aktivacijo: ICOM IC-V82 s HB9MTN anteno za 144 MHz in Yaesu FT-60 s HB9MTN & Moxon anteno za 433MHz:

Slika

Sabina - S57BNX in Zvone - S57OPZ na 70cm:

Slika

Vse zveze je treba vestno zapisati v dnevnik. Le tako jih bomo lahko kasneje vpisali v SOTA bazo podatkov na internetu. In kdo ponavadi piše dnevnik? Tisti, ki najlepše piše - S57D. :lol:

Slika

In tu je za zmeraj ovekovečen redek prizor, ko Sabina kleči pred mano: :lol: (res bi bilo škoda ne objaviti take slike :P )

Slika

:lol: :lol: :lol:

73, Miloš S57D

Stran 1 od 1 Vsi časi so UTC + 1 ura
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/