S50LEA
http://forum.hamradio.si/

S5/BI-048 Pugled, 12.10.2008
http://forum.hamradio.si/viewtopic.php?f=48&t=7121
Stran 1 od 1

Avtor:  S57D [ 14 Okt 2008, 13:49 ]
Naslov prispevka:  S5/BI-048 Pugled, 12.10.2008

Aktivacija Trdinovega vrha za Sabino nikakor ni bila dovolj. "Je tako lepo toplo vreme, pa Franci, S57ILF, je rekel da bi imel rad narejen Pugled", je gostolela in mi utrujala med vožnjo proti Ljubljani. In ker pametnejši popusti (kako pripraven pregovor za to priliko :lol: ), sem pri Grosupljah zavil z avtoceste proti Velikemu Lipoglavu.

Pugled (S5/BI-048) je 615 metrov visoka vzpetina med Velikim Lipoglavom in Podlipoglavom, jugovzhodno od Ljubljane. Na vrh s spomenikom, posvečenim partizanskim časom, drži iz prve vasi označena pot (15 minut hoje), iz druge neoznačene steze in kolovozi (pol ure). Okrog in okrog Pugleda so bile v času že pred vzponom železa in še po njem višinske utrjene naselbine, med katerimi po velikosti in pomembnosti izstopata Molnik in Magdalenska gora.(povzeto po http://www.gea-on.net)

Tik pod vrhom se nahaja drevo z množico markacij. Ko se ozremo levo, opazimo spominsko obeležje, ki označuje vrh.

Slika

Vrh je gosto obraščena jasa, ki se razteza v smeri V - Z, na kateri lahko brez težav postavimo tudi anteno za KV aktivacijo. Ker sva bila bolj na tesnem s časom, sva tokrat vrh aktivirala le na UKVju.

Slika

Na pohodno palico sva postavila HB9MTN anteno in začela z aktivacijo.

Slika

Za pisalno mizico nama je služil podstavek spomenika.

Slika

Na vrhu sva se zadržala skoraj eno uro. Ko sva več kot deset minut klicala CQ in ni bilo nobenega odziva, sva se odločila, da pospraviva radioamatersko tehniko in se spustiva v dolino. Nadaljevala sva pot proti zaselku Sostro in naprej proti domu. Tako je vsak dobil tisto kar je hotel: Sabina aktivacijo Pugleda, jaz pa mir v avtu. :lol:

73, Miloš S57D

Stran 1 od 1 Vsi časi so UTC + 1 ura
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/