S50LEA
http://forum.hamradio.si/

S5/TK-026 Kobalove planine
http://forum.hamradio.si/viewtopic.php?f=48&t=16010
Stran 1 od 1

Avtor:  s54mtb [ 17 Avg 2014, 23:37 ]
Naslov prispevka:  S5/TK-026 Kobalove planine

Danes dopoldne sva z Galom odkolesarila na vrh Kobalovih planin z nekaj malega krame in na 20m bandu naredila aktivacijo tega vrha. Naredila sva le 7+1 zvezo. Razmere so bile sicer kar dobre, vendar se na najin klic ni nihče javil, zato sva samo "pobrala" tistih nekaj zvez. Rusi so kljub kontestu še vedno zasedali spodnjo polovico banda, na zgornji polovici pa je bilo kar nekaj navala na svetilnike. Očitno je bila ta vikend neka akcija aktivacij. Slišala sva celo znak radiokluba Piran S51LGT z reference SI001, vendar ga nisva uspela doklicati nazaj. Sicer sva pa naredila še tri EU svetilnike (ali se to tudi kje beleži ?).

Dan je bil res lep in prav škoda bi ga ne bilo izkoristiti za premiganje "glidov" v naravi. Imela sve celo nekaj dodatne fiskulture zaradi zataknjenega kamna v rogovilo visoko gori v krošnji. Na srečo sva s skupnimi močmi premagala trmasto naravo in uspela rešiti štrik. Za odrgnine se naravi opravičujeva. Tistih nekaj prask na lubju pa je vsekakor le mišji prdec v primerjavi s pustošenjem žledu, čigar posledice so še vedno vidne na vsakem koraku. Kdaj bo prišla na vrsto sanacija, dasiravno v bukovem gozdu pa mi ni znano. Gotovo pa bo dela še za nekaj prihodnjih sezon, preden bo vse počiščeno in ven speljano. No, za najbolj debele (beri: tiste, ki prinesejo vsaj malo zaslužka) so že poskrbeli.

Po končani aktivaciji sva odbrzela mimo repetitorja za TV, mobitel in kar je še podobnih tralala onesnaževalcev etra v dolino kar po peš poti. Planinci so naredili dobro delo, ko so prežagali tistih nekaj debel, ki so prečila pot in onemogočala tekoč spust.

Tako je minilo zanimivo dopoldne, ki se je končalo s slastnim kosilom pri noni v Idriji.

Tokrat sva za aktivacijo uporabila znak S54MTB/P, prihodnjič pa še S57GP.

Nekaj bežnih fotoutrinkov je pa v albumu v moji galeriji: http://pavlin.si/foto/v/HAM/SOTA/S5TK-026/

73!

Avtor:  s55o [ 18 Avg 2014, 07:50 ]
Naslov prispevka:  Re: S5-TK-026-Kobalove

Pozdravljen!

Čestitke!
Svetilnike se ravno tako zbira, več na:
http://www.dxzone.com/catalog/DX_Resour ... es_Awards/

lp
Boštjan

Avtor:  S57D [ 18 Avg 2014, 08:43 ]
Naslov prispevka:  Re: S5-TK-026-Kobalove

Hoj, Marko.

V takih primerih, ti zelo pomaga self spot na SOTAwatch. To lahko narediš s pametnim telefonom in podatkovno povezavo. Selfspoting je v primeru SOTA aktivacij nekaj povsem normalnega, tako da te zaradi "selfija" na SOTAwatch ali DXclustru nihče ne bo grdo gledal. Na DXclustru pod komentar obvezno vpiši "SOTA in referenčno oznako vrha" npr. "SOTA S5/TK-026". Potem dobro ošili svinčnik in pripravi papir, saj lahko pričakuješ pravi pileup postaj. :D

Normalno sicer velja, da selfiji na DXclustru niso zaželjeni in niso v duhu ham spirita.

73, Miloš S57D

Stran 1 od 1 Vsi časi so UTC + 1 ura
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/